Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 115

RESTART CONSTRUCTII 2015 - Noua lege a achizitiilor publice

16.10.2015
RESTART CONSTRUCTII 2015 - Noua lege a achizitiilor publice
Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii – FPSC si PRIAevents   a organizat conferinta RESTART CONSTRUCTII 2015, joi,  8 octombrie 2015, la hotel Sheraton, sala Platinum, incepand cu ora 9,30.

Supra-legiferarea, lipsa de flexibilitate in interpretarea prevederilor legale, modificari legislative succesive insuficient analizate si explicate, interpretarea neunitara a prevederilor legale, dar si indrumarea insuficienta a autoritatilor contractante si a operatorilor economici  au fost principalele probleme de pana acum. Am aflat in cadrul RESTART CONSTRUCTII ce imbunatatiri aduce noua lege a achizitiilor publice.

Lectori in cadrul evenimentului au fost: Eugen TEODOROVICI - Ministrul Finantelor Publice; Cristian ERBASU - Presedinte, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC); Roxana MINZATU - Presedinte, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP); Liviu Dominic DUMITRU - Director General, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice; Diana TENEA - Director General, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

S-a discutat despre noul pachet legislativ in achizitiile publice, care este format din patru proiecte de legi. Primele doua au fost finalizate si vor fi supuse aprobarii Guvernului. Celelalte doua proiecte se afla in dezbatere publica pana pe data de 15 octombrie.  Pachetul legislativ care va rglementa achizitiile publice va fi transmis catre Parlament pana la sfarsitul lunii octombrie, urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

RESTART CONSTRUCTII este evenimentul anual care reuneste cei mai mari jucatori din sectorul constructiilor si a constituit cel mai bun prilej de a discuta despre noua lege a achizitiilor publice si despre relansarea investitiilor in acest sector, dar si despre accesarea fondurilor UE.

 A reunit 200 de participanti, fiind astfel cea mai importanta intalnire a constructorilor, furnizorilor de materiale de constructii, arhitectilor si a companiilor conexe, alaturi de autoritati si presa.

S-a urmareit stabilirea unui dialog constructiv intre companii si autoritati, fiind cu totii astfel pregatiti astfel pentru schimbarea legislatiei achizitiilor publice si contribuind la o mai buna absorbtie a fondurilor europene, precum si la relansarea investitiilor in domeniul constructiilor.

Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul: Uniunii Generale a Industriasilor din Romania - UGIR, al PSC si al PPTT. Parteneri ai evenimentului au fost Greco, Kraft si inEvent.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI