Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 116

Henrik Henriksson va deveni noul Presedinte si CEO al Scania

09.11.2015
Henrik Henriksson va deveni noul Presedinte si CEO al Scania
Consiliul Director al Scania l-a numit pe Henrik Henriksson Presedinte si CEO al companiei Scania AB. Henrik va prelua noua functie incepand cu 1 ianuarie 2016 si il va inlocui la conducere pe Per Hallberg. In acelasi timp, Henrik Henriksson va deveni membru al Consiliului Director al Grupului Volkswagen Truck & Bus.

"Henrik Henriksson este un om competent si experimentat, cu un spirit antreprenorial foarte bine dezvoltat si cu un stil de conducere vizionar. Este profilul perfect pentru a conduce si dezvolta compania pe termen lung," afirma Andreas Renschler, Presedinte al Consiliului Director al Scania.

Nascut in 1970, Henrik Henriksson are o diploma in Stiinte Economice si Administrative. Este membru al Comitetul Executiv al Scania din 2012 si in prezent este Vice Presedinte Executiv si Director de Vanzari si Marketing. In 1997 s-a alaturat Scania ca Management trainee si a detinut mai multe pozitii de top in cadrul departamentului de marketing al organizatiei.

"Astept cu nerabdare sa continui dezvoltarea Scania in conformitate cu obiectivele si strategiile stabilite de managementul companiei si de Consiliul Director. Vom continua sa extindem oferta de produse si servicii care aduc profitabilitate clientilor nostri si noua, precum si continuarea eforturilor noastre de a deveni lider in transportul durabil. De asemenea, pentru Scania este foarte important sa dezvolte solutii pentru clienti prin colaborarea cu Grupul Volkswagen Truck & Bus," afirma Henriksson.
In 2016, Per Hallberg va demisiona din pozitiile sale operationale. El a fost angajat la Scania din 1977 si s-a alaturat Comitetului Executiv in 2001.

"Vreau sa ii multumesc lui Per Hallberg pentru preluarea, din scurt, a pozitiei de CEO in luna aprilie a acestui an, pentru a pastra Scania la un nivel ridicat de excelenta si pentru a mentine angajatii motivati in acele vremuri pline de schimbari," incheie Andreas Renschler.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI