Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 116

Scania Fuel Masters premiaza soferii din toata Europa care obtin consumuri reduse de combustibil

05.11.2015
Scania Fuel Masters premiaza soferii din toata Europa care obtin consumuri reduse de combustibil
In luna octombrie 2015 Scania a lansat competitia online Fuel Masters. In cadrul ei, toti soferii profesionisti vor putea compara cele mai bune consumuri de combustibil obtinute in calatoriile lor prin intermediul telefoanele mobile. Site-ul incurajeaza soferii profesionisti sa concureze pentru diferite premii oferite de Scania si pentru a castiga recunoasterea colegilor lor.

"Aceasta este inca o modalitate prin care Scania demonstreaza cat de mult se concentreaza pe reducerea consumului de combustibil", spune Bjorn Fahlstrom, vicepresedinte Product Management Scania Trucks. "Scania a avut un succes extraordinar cu sistemul de propulsie Euro 6 intr-un numar mare de teste independente de consum, publicate in mass-media in ultimii ani. Acum, dorim sa oferim adevaratilor eroi - soferilor - un forum usor de utilizat pentru a-si prezenta performantele cele mai bune la volan".

"Am observat o schimbare majora in comportamentul soferilor profesionisti", spune Fahlström. "Datorita celor peste 140.000 de vehicule Scania pe traseu, conectate intre ele, avem posibilitatea sa urmarim o scadere constanta a consumului de carburant pe tona-km. Pe langa optimizarile pe care noi le-am facut la camioane, factori precum pregatirea soferilor si cresterea gradului de constientizare a ceea ce inseamna consum redus de combustibil pentru autonomia operationala totala si sustenabilitate, contribuie in mod semnificativ la mentinerea unui consum scazut"

Competitia Scania Fuel Masters este deschisa tuturor soferilor care conduc camioane Euro 5 si Euro 6, indiferent de marca vehiculului si se va desfasura timp de opt saptamani. Juriul va lua in considerare tipul de vehicul si operatiunea la care este supus. Juriul este format din patru specialisti de la Scania si acestia vor alege saptamanal trei castigatori pentru a primi fiecare cate un ceas Scania.

Pentru cei interesati este simplu sa se inscrie in competitie. Soferii trebuie sa intre pe http://fuelmasters.scania.com, unde trebuie sa adauge rezultatele de consum, datele vehiculului, masa totala (GTW), conditiile meteo de drum impreuna cu o imagine a camionului. Depinde de fiecare sofer in parte sa determine daca, de exemplu, 36,5 litri la 100 de km este un rezultat bun pentru un Scania G 450 6x4 pe o ruta intre Varsovia si Gdansk, parcursa pe ploaie, cu trailer si excavator.

Pe langa transmiterea performantelor de conducere, soferii pot regasi pe site si o serie de sfaturi de la Cem Kizilkaya, instructor Scania la Transport Laboratory din Sodertalje, Suedia.

Datorita numarului mare de soferi care pot "claxona" rezultatele publicate pe site-ul Scania Fuel Masters, Fahlstrom este convins ca aceasta competitie va fi una fair-play si, spune el, "Daca oferi rezultate ridicole cu siguranta vei marca un autogol".

Fahlstrom sustine ca, desi ar putea parea ciudat ca este permisa inscrierea in concurs a soferilor care conduc vehicule fabricate de alte companii, Scania nu are de ce sa se teama. "Scania se bazeaza pe ceea ce vehiculele si serviciile sale pot livra in termeni de performanta si calitate", spune el. "Asta inseamna ca nu suntem ingrijorati de soferii care conduc alte marci de camioane. La randul lor si ei pot livra rezultate bune in limitele propriilor parametri."
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI