Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 116

XELLA: Dezvoltatorii imobiliari domina piata rezidentiala. Se construiesc blocuri in toate orasele mari ale tarii

27.10.2015
XELLA: Dezvoltatorii imobiliari domina piata rezidentiala. Se construiesc blocuri in toate orasele mari ale tarii
Xella Ro, filiala locala a celui mai mare producator mondial de blocuri de zidarie termoizolanta, a livrat in acest an produse YTONG  pentru constructia a peste 5.000 de apartamente cu o valoare de piata de aproximativ 200 milioane de euro, in ansambluri rezidentiale din toata tara. Blocurile YTONG sunt  preferate de  investitori pentru atributele termoizolatoare care permit realizarea unor cladiri cu certificat energetic A. Orasele cu cele mai mari santiere pentru constructia unor blocuri de locuinte cu zidarie termoizolanta sunt Brasov, Bucuresti, Timisoara si Bacau.

Dezvoltatorii cei mai activi in aceasta perioada pe piata rezidentiala mizeaza pe dezvoltarea de cladiri multietajate de calitate superioarara, in multe cazuri, parte a unor ansambluri complexe, gandite pe mai multe etape. Livarile de locuinte noi se fac in functie de evolutia cererii.

Numarul de apartamente noi care va fi livrat in piata in 2015 va  intregistra un avans important comparativ cu datele din ultimii cinci ani, insa piata de zidarie va creste cu doar 7%, potrivit estimarilor Xella Ro. Principalul motiv este reprezentat de consumul mai mic de produse de zidarie in cazul cladirilor multietajate comparativ cu cele unifamiliale. Pentru constructia unei case se utilizeaza o cantitate dubla de blocuri de zidarie fata de cea necesara pentru realizarea unui apartament.

"O analiza a complexelor rezidentiale mari din tara reliefeaza un grad mai ridicat de maturitate a pietei. Sunt multe proiecte care vor fi livrate anul acesta unde cladirile sunt realizate cu blocuri de zidarie premium", declara Marius Dragne, CEO Xella Ro. "Mare parte dintre cumparatorii din piata sunt persoane tinere care lucreaza in IT sau domenii conexe si se documenteaza temeinic despre beneficiile ce tin de confortul pe termen lung, avand acces la multe informatii. In acest context, calitatea constructiei devine argument important de vanzare, fie ca vorbim despre ansambluri cu blocuri de cate 200 de apartamente sau de cladiri mici cu doua, trei etaje", adauga Marius Dragne.

Blocurile de zidarie YTONG au fost preferate in principal pentru beneficiile pe termen lung oferite clientilor  precum nivelul ridicat de protectie termica si fonica, mediul ambiant sanatos creat la interior la care se adauga siguranta si durabilitatea caminului lor.
Blocurile de zidarie au o pondere mica in investitia totala pentru constructia unui bloc de locuinte, de sub 5%.  Dezvoltatorii inteleg ca alegerea unor produse premium aduce beneficii importante atat pentru constructor, cat si pentru beneficiarul final si presupune costuri foarte mici raportate la investitia totala, cu impact in decizia de cumparare.

"Deschiderea constructorilor este din ce in ce mai mare. Avem parteneri care opteaza in mod special pentru blocuri de zidarie cu grosimi mari sau pentru solutii  de placare a stalpilor pentru a reduce puntile termice in cladiri. De asemenea, sunt cazuri in care blocurile YTONG sunt utilizate in combinatie cu alte solutii termoizolatoare de calitate superioara aplicate direct pe fatada cum ar fi placile minerale Multipor sau vata minerala bazaltica", explica Marius Dragne.

In cele mai mari centre urbane din tara se contruieste cu zidarie termoizolanta YTONG. Astfel, in centrul tarii, Brasovul este orasul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidarie YTONG in 2015. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidarie premium se numara Isaran, Top City, Dorobantilor Residence  sau Olimpic Residence.

Aceste ansambluri rezidentiale ofera in piata anul acesta peste 700 de apartamente noi.
In vestul tarii, in orase precum Timisoara sau ClujNapoca  au loc importante  livrari pe segmentul rezindential pentru Xella Ro.  Aproximativ 600 de apartament noi au fost realizate cu YTONG numai in proiectele  Complex Uranus Plaza sau Campina  din Timisoara.

Estul tarii se dezvolta mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante santiere fiind localizate in  Bacau, Iasi sau Constanta. Doar in Bacau sunt in constructie aproximativ 500 de apartamente  realizate cu zidarie eficienta energetic  in proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Muresan. In Iasi se vor livra pana in prima jumatate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidarie YTONG.

In sudul tarii, in constructia de blocuri cu zidarie YTONG se remarca orase precum Craiova, Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. In Bucuresti YTONG este folosit pentru ansambluri rezidentiale din zone centrale si semicentrale care se adreseaza segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitala realizate cu YTONG in 2015 se numara Seasons Primaverii, Italiana 18, The Park Apartments, MetroCity, City Pointsi Circului Park Tower.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI