Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 117

Incarcatorul telescopic rotativ MANITOU seria MRT Easy masini la puterea a 3-a

25.11.2015
Incarcatorul telescopic rotativ MANITOU seria MRT Easy masini la puterea a 3-a
Daca sunteti in cautarea unei masini de constructii polivalenta, performanta, simplu de exploatat, foarte manevrabila chiar si pe terenuri accidentate, in deplina siguranta, solutia ideala este incarcatorul telescopic rotativ MRT de la MANITOU.
MRT Easy - 1 masina = 3 functionalitati: Macara // Telehandler // PlatformaTEXT: Valeriu BEZDEDEANU

Seria MRT Easy de incarcatoare telescopice rotative, care cuprinde 3 modele (MRT 1440, MRT 1640 si MRT 1840, singura diferenta constand in lungimea de telescopare a bratului), a fost lansata in premiera la expozitia internationala Bauma China 2010, iar in anul 2013 i s-au adus o serie de imbunatatiri constructive esentiale. Caracteristicile tehnice dovedite, probate pana acum, si tehnologiile implementate pe aceste masini, in serviciul simplicitatii, le garanteaza posibilitatea de a lucra in mult mai multe aplicatii de santier, ca o adevarata masina "3 in 1", dar mult mai performanta: in mod clasic, ca incarcatoare cu brat telescopic sau ca macarale autopropulsate cu brat telescopic ori ca nacele autopropulsate cu brat telescopic.

7 MOTIVE TEMEINICE PENTRU A ALEGE O MASINA DIN SERIA MRT EASY

Masinile din seria MRT Easy ofera, in primul rand, toate avantajele unui incarcator telescopic de mare inaltime: eficacitate pe terenuri dificile, manevrabilitate si polivalenta, la care se adauga un plus de productivitate si sporirea inzecita a functiunilor, gratie rotirii turelei, intr-un sens sau altul, cu 4000 (optional, 3600 rotire continua). Aceasta caracteristica tehnica asigura o libertate totala de miscare la efectuarea de lucrari in stationare, putanduse efectua, intr-o perioada mai scurta de timp, mai multe manipulari de materiale decat cu un incarcator telescopic clasic, care necesita deplasarea frecventa a masinii pentru manipularea materialelor.

1. ECHIPARE USOARA SI RAPIDA
Incarcatoarele MRT Easy pot fi usor si rapid echipate cu o gama larga de accesorii care asigura accesul, cu maxima eficienta, la multiple aplicatii: distributia de materiale pe santiere, lucrari de constructie si renovare, aprovizionarea cu materiale, precum si orice manipulare de materiale pe santiere cu acces dificil (cu spatii restranse de manevra, in zone urbane dense, tunele, etc.).

2. MAI MULTA PRODUCTIVITATE GRATIE ROTATIEI LA 3600
Totodata, masinile din seria MRT Easy pot adauga o alta dimensiune pe santierele de constructii, atunci cand lucreaza in modul macara, pentru ridicarea sarcinilor grele. Acest mod de functionare, corelat cu facilitatea asigurata de rotirea turelei de jur imprejur (3600), este caracteristic unei adevarate macarale mobile tot-teren, cu capacitati importante de ridicare a sarcinilor grele ori voluminoase, ce poate lucra la fel de bine si in deplina siguranta, pe anvelope sau, integral, pe stabilizatori. Posibilitatea de echipare facila si rapida cu accesorii indispensabile pentru ridicarea sarcinilor (troliu, brate cu carlige), asigura, in plus, o organizare optima a distributiei de materiale pe santier si a executiei constructiilor (montajul cadrelor, asamblarea prefabricatelor, etc.)

3. FLEXIBILITATE IN MODUL DE FUNCTIONARE NACELA
In modul de functionare nacela, avem o adevarata platforma tot-teren de lucru la inaltime, in deplina siguranta. Experienta dovedita in timp de Manitou, in proiectarea si realizarea de platforme de acces la inaltime, si-a pus amprenta si asupra masinilor din seria MRT Easy. Flexibilitatea si usurinta miscarilor bratului telescopic, securitatea in timpul lucrului la inaltime, testata in cele mai diverse conditii, sunt trasaturi definitorii acestui mod de functionare. Oricare cerinte specifice de lucru la inaltime pot fi satisfacute cu masinile din seria MRT Easy, care pot fi usor echipate cu diverse nacele si brate telescopice pendulare ce le permit inaltimi de lucru de pana la 20 m (nacela de 1000 kg) sau 27 m (nacela pendulara cu doua brate telescopice). Modul nacela asigura multiplicarea numarului de aplicatii de incredere, la inaltime: ridicarea personalului pentru proiecte de infrastructura, constructia si renovarea cladirilor, intretinere industriala si a podurilor.

4. RECUNOASTEREA ACCESORIILOR

Ele sunt prevazute standard cu un sistem de recunoastere care detecteaza si analizeaza accesoriul, propunand diagrama de lucru corespunzatoare modului de echipare. Un sistem hidraulic de cuplare si zavorare a accesoriilor este disponibil la cerere. Accesoriile originale Manitou raspund oricaror cerinte specifice de lucru, indispensabile modului de functionare ales:
- Mod incarcator - tablier basculant cu furci (in echiparea standard), adaptat la toate activitatile de manipulare de sarcini paletizate, tablier flotant cu furci, pentru asigurarea stabilitatii incarcaturii la lucrari pe teren accidentat, tablier cu furci deplasabil lateral sau orientabil, diferite versiuni de bene pentru materiale vrac si pentru distribuirea betonului;
- Mod macara - brate cu carlige simple sau pivotante cu autoblocare, brat orientabil cu carlig pivotant cu autoblocare, brat zabrelit prelungitor fix sau extensibil, diferite brate cu troliu;
- Mod nacela - nacela standard cu brat telescopic, orientabila +/- 1800, oferita in versiunea 365 kg si 1000 kg, nacela cu platforma extensibila si brat telescopic, orientabila +/-1800, nacela standard sau pendulara, cu doua brate telescopice sistem 3D, orientabila +/- 3400, ce asigura zone de lucru pozitive si negative, permitand efectuarea de lucrari sub poduri, nacela pentru lucrari efectuate pe acoperisurile inclinate ale cladirilor, patent Manitou, orientabila +/- 1800, cu senzori de sarcina si de detectare a suprafetei acoperisului, care permit deschiderea balustradelor de protectie frontale, in lateral, doar daca platforma este in contact cu acoperisul.

5. STABILITATE MAXIMA
Noua generatie de stabilizatori de inalta performanta, integrata in gabaritul masinii pentru a nu deranja la deplasarea masinii in santier, garanteaza o stabilitate perfecta pe orice teren. Stabilizatorii se adapteaza la toate neregularitatile terenului, asigurand o ampla suprafata de sprijin (4 x 4 m), pentru o stabilitate orizontala maxima. Controlul stabilitatii se efectueaza prin masurarea presiunii exercitate pe sol de patine. Deplierea si punerea in pozitie se poate face simultan sau individual, prin simpla apasare a unei comenzi. Optional este disponibil un sistem automat de stabilizare la orizontala. Lucrul cu stabilizatorii pusi in pozitie permite ridicarea de sarcini mai mari decat atunci cand se lucreaza pe roti, de pana la 4000 kg.

6. MANEVRABILITATE
Caracteristicile tot-teren si manevrabilitatea deosebita sunt determinate de cele 4 roti motrice si directoare si puntea posterioara oscilanta, ce asigura o aderenta optima in orice situatie. Transmisia hidrostatica continua, cu regulator al puterii hidraulice, este cuplata la o cutie de viteze cu doua rapoarte de transmitere, permitand adaptarea permanenta a vitezei de deplasare si a fortei de tractiune, pe orice teren. Viteza maxima de deplasare este de 32 km/h. Oricare ar fi sarcina deplasata, sistemul de franare, cu frane multi-disc in baie de ulei si reglaj automat, situat in interiorul puntilor, actioneaza asupra celor 4 roti cu o eficienta maxima. Aceeasi sarcina poate fi ridicata si chiar deplasata, indiferent in ce pozitie este rotita turela. Un motor diesel Perkins UE Stage IIIB, ce dezvolta o putere nominala de 75 kW si un cuplu motor maxim de 420 Nm, pune in miscare fiecare dintre cele trei modele din seria MRT Easy.

7. SECURITATE ABSOLUTA

Cabina, in intregime vitrata pentru a oferi operatorului o vizibilitate totala la 3600, asigura un post de lucru spatios, ergonomic si confortabil. Comenzile ergonomice si intuitive, faciliteaza utilizarea si controlul masinii, asigurand manipularea cu precizie a sarcinii. Pentru diferite aplicatii, pana la 4 moduri de lucru pot fi personalizate spre a fi selectate si memorizate. Functie de lucrarile executate, se pot memoriza si vitezele maxime de translatie a bratului telescopic. Optional, miscarile bratului si turelei pot fi controlate de la distanta, prin radio-comanda. In oricare dintre cele 3 moduri de functionare s-ar lucra, securitatea este maxima, conforma normelor europene in vigoare.Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI