Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 117

Sophie, o fetita de patru ani, testeaza un autocamion Volvo de 18 tone

03.12.2015
Sophie, o fetita de patru ani, testeaza un autocamion Volvo de 18 tone
Un copil imprevizibil si un autocamion de 18 tone controlat prin telecomanda. In cel mai recent film de la Volvo Trucks "Look who's driving", o fetita de patru ani, Sophie, pune un autocamion Volvo FMX in fata celei mai dificile provocari de pana acum, din seria Live Test. Filmul este o continuare a succeselor de talie mondiala aparute anterior in aceasta serie, precum "The Epic Split" si "The Hamster Stunt".

Cel mai nou film din seria Live Test de la Volvo Trucks "Look who's driving", prezinta o fetita de patru ani, Sophie, care conduce un autocamion Volvo FMX de 18 tone pe un santier de constructii, cu ajutorul telecomenzii. In ultimul an, autocamionul a fost dotat cu cateva functii noi, iar obiectivul testului este de a arata cat poate rezista si cum se poate adapta la cele mai solicitante medii de lucru.

"Pentru a demonstra ce poate face autocamionul, il vom pune in fata unei provocari reale. Ce sofer de testare poate fi mai indiferent si neatent decat un copil imprevizibil de patru ani?", intreaba Ricard Fritz, Vicepresedinte la Volvo Trucks.


Rostogolire la 360 de grade

In film, Sophie dirijeaza autocamionul pe santier, iar acesta ajunge pe traiectorii complet imprevizibile: printre altele, autocamionul ajunge sa urce o panta abrupta, pe teren moale, inainte de a se rasturna, intr-o rostogolire completa, la 360 de grade.

"Testul demonstreaza dincolo de orice dubiu capacitatea autocamionului de a face fata celor mai dificile medii. Pentru a reusi acest lucru, dispune de anumite functii, precum noul Sistem de control automat al tractiunii, care il mentine in miscare chiar pe pante inclinate si pe terenuri cu suprafete moi. De asemenea, autocamionul isi demonstreaza puterea totala prin designul inegalabil al cabinei, cu o bara de protectie frontala avand colturi rezistente si un sasiu ranforsat", explica Gunnar Eliasson, Manager pentru lansare la Volvo Trucks.

Filmul este cea mai recenta productie din seria Live Test de la Volvo Trucks, care a inclus succese de talie mondiala, printre care "The Epic Split" si "The Hamster Stunt".
Puteti vedea modul in care autocamionul rezista testului "Look who's driving" pe canalul Volvo Trucks de pe YouTube.

Pe parcursul filmului au fost testate urmatoarele functii:
- Sistemul de control automat al tractiunii: tractiune integrala automata, care se activeaza atunci cand este necesar. Astfel, se obtine o tractiune superioara, reducandu-se totodata uzura si consumul de combustibil.
- Bara frontala de protectie cu colturi rezistente: bare de protectie fabricate din otel de inalta calitate cu o grosime de 3 milimetri, ca extensie a sasiului.
- Scutul de protectie: protejeaza autocamionul impotriva obiectelor care se pot desprinde usor, ca in cazul condusului pe pietris sau pe suprafete pietruite. Scutul de protectie din otel cu grosime de 3 milimetri este construit pentru a rezista la o presiune de cel putin 5 tone.
- Volvo FMX are o garda la sol de 30 cm, ceea ce inseamna ca toate componentele esentiale, precum suspensia si discurile de frana, nu risca sa se deterioreze atunci cand autocamionul este condus pe teren accidentat.
- Caroserie in alb: cabina unica de tip "caroserie in alb" ajuta la protejarea soferului impotriva ranirii, inclusiv in situatia in care autocamionul se rastoarna pe o parte.
- Rezistent la apa: Volvo FMX este construit pentru a lucra in cele mai dificile conditii, inclusiv in apa. Toate piesele sensibile sunt etansate si amplasate astfel incat noroiul si apa sa nu ajunga la ele.

Informatii despre autocamion
Autocamion: Volvo FMX 8x6 cu tractiune integrala
Putere: 540 CP
Specificatie: cabina de zi, bena basculanta, I-Shift, sasiu foarte inalt


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI