Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

Bernd Holz (Ammann, SVSS) preia presedintia CECE

15.01.2016
Bernd Holz (Ammann, SVSS) preia presedintia CECE
Bernd Holz, Director general al Ammann Verdichtung GmbH si Directorul de vanzari Ammann pentru Europa, a preluat presedintia CECE, de la 1 ianuarie 2016, in numele asociatiei cehe SVSS. Holz ii urmeaza lui Eric Lapine (Caterpillar, Agoria), care a detinut functia in 2014 si 2015. Noua echipa de conducere CECE este completata de Giampiero Biglia (CNH Industrial, Unacea) care trece de la de la al doilea la primul vicepresedinte si Lars- Goran Andersson (SACE, Volvo) care a fost ales recent ales al doilea vicepresedinte al CECE.

"Prioritatile CECE pentru urmatorul termen include finalizarea noii legislatii legate de emisiile de noxe ale motoarelor, cu toate detaliile sale tehnice, precum si activitati in domeniul standardelor de reglementare ale zgomotului si standardele de siguranta ale utilajelor, inclusiv elaborarea unui nou standard pentru vizibilitatea utilajului", a spus Holz. In cadrul CECE, mai multe grupuri de experti dedicati colecteaza si isi impart cunostintele pentru a produce perspective tehnice, informand si foruri decizionale la nivel de UE.


Emisiile motoarelor: legislatorul trebuie sa inchida dosarul

CECE face un apel catre legislatori sa incheie curand dosarul emisiilor motorului pentru utilaje mobile fara destinatie rutiera. 2015 a fost data tinta pentru un acord final intre Parlamentul European si Consiliul UE, dar discutiile sunt inca in curs de desfasurare (comunicatul a fost emis in data de 11 ianuarie 2016 - n.r.). CECE si-a manifestat ingrijorarea cu privire la  o posibila intarziere si invita negociatorii sa respecte pe cat posibil planificarea initiala. Datele de introducere ale normelor "Stage V" reprezinta o provocare pentru producatorii de echipamente de constructii, care au nevoie urgenta de un document final pentru a porni eficient productia la noile standarde. Limitele europene in privinta emisiilor de noxe vor fi in curand cele mai stricte la nivel mondial. Fostul presedinte CECE, Eric Lapine, a comentat:  Complexitatea liniilor noastre de productie va creste, trebuind sa serveasca diferitele piete de pe tot globul, cu propriile norme, in acelasi timp. Realinierea valorilor impuse cu cele din SUA ar fi o conditie minima de care sa se tina cont in anii urmatori." Autoritatile de reglementare ale UE ar trebui, de asemenea, sa asigure conditii de concurenta echitabile in Europa.
 

O voce puternica pentru CECE

Multumindu-i lui Eric Lepine pentru angajamentul sau din ultimii doi ani, Holz a adaugat: "CECE isi va continua activitatea de consolidare a profilului sectorului european de echipamente de constructii, va intari comunicarea spre factorii de decizie din UE si alte parti interesate prin descrierea si promovarea importantei sectorului pentru economia si societatea europeana in general."

Un element de o atentie deosebita va fi, de asemenea, problema dezvoltarii competentelor si disponibilitatea viitorilor ingineri. "Sectorul nostru are nevoie de tineri profesionisti si calificati pentru a concepe, proiecta, fabrica si mentine utilajele de maine. Membrii CECE si producatorii au intreprins deja mai multe activitati la nivel national pentru a ilustra atractivitatea ideii de a dezvolta o cariera in industria utilajelor si echipamentelor de constructii. Vom face un efort pentru a prioritiza aceaste initiative si de a le adauga o dimensiune europeana unde este cazul", a precizat Holz.


Perspectiva industriei in 2016

Perspectiva industriei europene pentru acest an este moderat pozitiva, desi aceasta se confrunta cu multe incertitudini in sfera economiei si politicii care fac dificila prezicerea evolutiilor dincolo de urmatoarele sase luni.
"Previziunea actuala, pe baza statisticilor CECE, este de o plafonare a pietei in 2016, comparativ cu 2015", a precizat Holz. "Divergentele din Europa se vor diminua in continuare, dar raman relativ mari, cu un decalaj intre pietele din nordul si sudul Europei. Ne asteptam ca piata franceza sa se imbunatateasca oarecum, revenindu-si de pe urma performantei foarte slabe din ultima vreme. Pe de alta parte, pietele din Marea Britanie si Germania sunt la niveluri ridicate in istorie si nu ne putem astepta sa se mentina cresterea cu acelasi ritm."
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI