Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

HUDIG GmbH & Co. KG - compententa si experienta in asecari, prin traditie

30.12.2015
HUDIG GmbH & Co. KG - compententa si experienta in asecari, prin traditie
Compania Hudig, infiintata in anul 1902, in Berlin, Germania, de Gustav HUDIG, a fost angajata la inceput in fabricarea de accesorii pentru masini unelte, strunguri si freze. La inceputul anilor '20 ai secolului trecut compania era deja angrenata in dezvoltarea si fabricarea componentelor mecanice si de automatizare a sistemelor de irigare din agricultura.

Industrializarea si sporirea rapida a populatiei in Berlin a necesitat gasirea de modalitati tehnice alternative in evacuarea apelor uzate, cat si in irigarea campurilor din zonele limitrofe. Ca rezultat, o cantitate mare de aspersoare automate au fost fabricate si comercializate, iar in scurt timp, tehnologiile complete de alimentare cu apa si conceptele inovatoare ale sistemelor de irigare fabricate de Hudig au facut celebra aceasta companie in intreaga Germanie. Dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial facilitatile de productie au fost mutate in vestul Germaniei, dar, pe fondul evolutiei ascendente a agriculturii Germaniei anilor '50, familia fondatorului decide, in anul 1957, mutarea completa a companiei in locatia actuala, din orasul Celle, Germania. 

Generata de boom-ul economic declansat la inceputul anilor '60, dezvoltarea ulterioara continua a companiei a inceput in 1963, cand productia s-a diversificat si, alaturi de sistemele de irigatii, au inceput sa fie fabricate unitati complete de asecare, pompe speciale, grupuri electrogene, de la 20 la 1000 kVA (capacitati mai mari disponibile la cerere) si accesorii necesare pentru diferite aplicatii de santier, toate executate in conformitate cu noile standarde de siguranta si functionare impuse produselor industriale comercializate si, nu in ultimul rand, beneficiind de o mentenanta scazuta.

Implementarea tehnologiilor cu consum redus de energie, utilizarea de componente robuste si impunerea unor ridicate standarde de calitate in executia acestor agregate a determinat, in ultimile decenii, o crestere spectaculoasa a vanzarilor de astfel de echipamente la nivel mondial si satisfactia deplina a clientilor. Competenta si experienta tehnica valoroasa, capatata de-a lungul a aproape 100 de ani de productie continua de sisteme de alimentare cu apa, a permis companiei Hudig sa dezvolte o gama diversa de pompe cu vacuum, cu piston sau centrifugale.

 Toate agregatele sunt amplasate pe un sasiu de remorca monoax, cu protap, ce poate fi deplasata intre diverse locatii de lucru, cu o viteza maxima de 6 km/h, pe drumurile din interiorul santierelor de constructii, cu exceptia modelului de pompa cu piston si a doua modele de pompe cu vacuum actionate de un motor diesel, care sunt montate intr-un cadru robust, construit din profile de otel, ce poate fi mutat doar cu o macara sau un manipulator cu furci. Pompele, functie de model, se pot folosi direct in lucrari miniere ori de constructii (puturi, galerii, cariere, batardouri, etc.) pentru a crea conditii optime de explorare si exploatare sau se pot cupla cu usurinta la instalatiile de filtre aciculare folosite pentru coborarea nivelului panzei freatice si drenarea sapaturilor in soluri cu permeabilitate mica si medie. Oricare aplicatii din industria de constructii sau din domeniul serviciilor publice de gospodarire comunala, care implica asecarea, epuizarea, drenarea sau transferul apelor curate sau reziduale si a oricaror lichide incarcate cu suspensii solide, poate fi abordata cu modelul adecvat de pompa Hudig.


UNITATI DE POMPARE CU VACUUM

Functie de cerintele de santier, pompele de epuizare cu vacuum pot fi actionate de motoare electrice sau de motoare diesel. Sunt disponibile patru serii de modele de pompe cu vacuum actionate de motoare electrice asincrone trifazate, alimentate la o tensiune de 400 V: noile HC 467 si HC 468, alaturi de HC 487 si HC 488. Aceste pompe de epuizare cu vacuum sunt caracterizate printr-o operare in deplina siguranta, foarte bune caracteristici de performanta si intretinere redusa. La toate modelele se folosesc fiabilele pompe electrice submersibile GRINDEX. Pentru fiecare dintre seriile HC 467 si HC 468 sunt disponibile cate 4 tipuri de pompe, functie de puterile motoarelor electrice care antreneaza pompa rotativa de vid, care asigura un debit de apa de 49 : 144 m 3 /h, pentru o inaltime de aspiratie de 21 : 46 m.

Fiecare dintre seriile HC 487 si HC 488, este disponibila cu 3 tipuri de pompe, ce asigura un debit de apa de 170 : 288 m 3 /h, pentru o inaltime de aspiratie de 21 : 46 m. Pompele rotative de vacuum ce echipeaza seriile HC 467 si HC 487, functionand cu un sistem de ungere de joasa presiune, sunt mai eficiente in orice conditii climatice, asigurand o suctiune a aerului mai ridicata, in conditiile unei intretineri facile (debit de aer aspirat, max. 105 : 210 mc/h, pentru un vacuum max. - 0,99 bar).

Pompele de vacuum ce echipeaza seriile HC 468 si HC 488 sunt fara ungere (debit de aer aspirat max. 100 : 200 mc/h, la o depresiune max. - 0,92 bar). Spre deosebire de pompele clasice, acestea pot efectua servicii de asecare fara supraveghere si fara mentenanta timp de 2000 de ore. Eliminandu-se necesitatea interventiei umane, acestea sunt astfel ideale pentru firmele care le ofera spre inchiriere, si nu numai.
Agregatele de pompare din seria HC 522, stationare, sunt echipate cu motoare Hatz ce dezvolta 8,4 kW la 2300 rpm, asigurand un debit al pompei de apa de pana la 105 mc/h, pentru o inaltime de aspiratie de pana la 21 m si un debit maxim de aer aspirat de 66 mc/h, la o depresiune maxima de - 0,92 bar.

Unitatile de pompare din seriile HC 532 si HC 551 sunt mobile, fiind amplasate pe un sasiu de remorca monoax care, la cererea beneficiarului, cu mici modificari constructive, poate fi certificat pentru deplasarea pe drumurile publice cu viteze de pana la 80 km/h. Motoarele diesel instalate pentru antrenarea celor doua pompe, sunt motoare Deutz, cu puterea de 16,5 kW, respectiv 22 kW la 1500 rpm, sau Hatz, cu puterea de 13,5 kW, respectiv 20,6 kW la 1500 rpm. Aceste motoare asigura un debit al pompei de apa de 270 mc/h, respectiv 330 mc/h, pentru o inaltime de aspiratie de 21 m.


UNITATI DE POMPARE CU PISTON

Modelul HC 271 fabricat de Hudig, cu sistem automat de ungere si lagare supradimensionate, este proiectat pentru utilizari grele pe santierele de constructii, pentru transportul apei saline sau salcii. Un cadru stabil, format din profile de otel galvanizat, cu largi capace de acces, protejeaza componentele unitatii de pompare. Cadrul este prevazut cu ocheti pentru ridicare si transport cu utilaje adecvate. Pompa cu turatie lenta, formata dintr-un piston cu dubla actiune si o camera de aer pentru compensarea presiunii si eliminarea, astfel, a pulsatiei furtunurilor, este antrenata de
un motor diesel racit cu aer, marca Hatz, de 6,0 kW, ce asigura procesul de aspiratie si un debit constant de mixtura. Un rezervor de combustibil larg dimensionat, asigura functionarea continua a unitatii de pompare pentru o saptamana.


UNITATI DE POMPARE CU JET SUB PRESIUNE

Sunt pompe centrifugale de inalta presiune, multi-etajate (4 trepte) si cu amorsare manuala, adecvate pentru pomparea apei curate sau a apei reziduale, fara materii solide. Pompele sunt antrenate de motoare termice. Domeniul de utilizare acopera largi sectoare din industria constructiilor, serviciile publice comunale: forare hidraulica, aspiratia apei din puturi, aprovizionarea cu apa pe santier, umplerea si testarea conductelor, spalarea masinilor si utilajelor pentru constructii, stingerea incendiilor, injectarea filtrelor aciculare, irigatii etc.

Compania Hudig comercializeaza doua modele de astfel de unitati de pompare: HC 170 si HC 180, la care pompele centrifugale sunt antrenate de motoare diesel racite cu aer. Modelul HC 170 este echipat cu un motor Lombardini, de 19,2 kW/3000 rpm, care asigura functionarea pompei cu o presiune maxima de 14,5 bar si un debit maxim de 43,5 mc/h. Un motor Deutz, de 32,5 kW/2900 rpm, antreneaza pompa centrifugala a modelului HC 180, care asigura o presiune maxima de 16,3 bar si un debit maxim de 60,0 mc/h.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI