Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

Liebherr isi extinde seria de buldozere de generatia a 6-a, prezentand noul PR 726 Litronic

08.01.2016
Liebherr isi extinde seria de buldozere de generatia a 6-a, prezentand noul PR 726 Litronic
Cu noul model de buldozer PR 726, care si-a facut debutul mondial luna trecuta la targul international dedicat industriei constructiilor NordBau 2015, desfasurat in orasul Neumunster, Germania, compania Liebherr isi extinde seria de buldozere de generatia a 6-a la patru modele, cu greutati operationale de la aproximativ 16 la 41 tone.

PR 726 Litronic este un demn urmas al buldozerului PR 724 care, atata timp cat s-a aflat in productie, s-a bucurat de succes. Conform informatiilor oficiale, noul PR 726, ce va fi produs pe linia de montaj a uzinei Liebherr - Werk GmbH din localitatea Telfs, Austria, va fi comercializat la inceputul anului 2016. Noul model de buldozer are, in functie de echipare, o greutate operationala cuprinsa intre 16.000 si 19.800 kg. El este echipat cu un motor diesel Liebherr, tip D 934 A7, cu 4 cilindri in linie, cu supraalimentare si intercooler, ce dezvolta o putere nominala de 120 kW (163 CP) si care, ca si motoarele celorlalte modele din serie, respecta cerintele standardelor privind emisiile de gaze de evacuare, UE Stage IV / US EPA Tier 4F.

Pentru a raspunde pe deplin obiectivelor privind incadrarea sub limitele maxime impuse emisiilor de gaze poluante si stabilirea unui consum scazut de combustibil, inginerii s-au axat pe optimizarea integrala a procesului de combustie, actionand chiar si asupra arhitecturii camerei de ardere, pentru ca in final sa fie redusa la minim emisia de particule. Pentru simplificarea sistemului si optimizarea post-tratarii gazelor de evacuare, constructorul german a folosit tehnologia de reducere catalitica selectiva (SCR). Avand la baza o experienta de peste 50 de ani in dezvoltarea de buldozere, Liebherr isi produce in propriile unitati de productie principalele componente ce echipeaza modelele de generatia a 6-a, in mod deosebit motorul diesel si sistemul de injectie "Common Rail", componentele electronice si diverse componente hidraulice.


PERFORMANTE SI RENTABILITATE MAXIME

Ca toate celelalte buldozere din generatia a 6-a, noul PR 726 Litronic dispune de un sistem de comanda a modului de deplasare de conceptie noua, controlat electronic si avand integrata functia ECO. Acest concept permite operatorului sa opteze intre a lucra cu budozerul cu maximum de performanta sau cu profitabilitate maxima. In cadrul aplicatiilor de dificultate scazuta sau medie, exploatarea buldozerului in modul ECO asigura o tractiune mult mai eficienta. Unitatea hidrostatica de tractiune, cu un randament ridicat, permite aproape intotdeauna mentinerea regimului de functionarea a motorului la un nivel constant.

Ansamblul componentelor sistemelor de tractiune si management al motorului Liebherr sunt optim adaptate la acest regim de functionare, ceea ce contribuie in mod determinant la reducerea consumului de combustibil, chiar si la sarcina maxima. PR 726 ofera o deplasare lina si caracteristici superioare de impingere, trenul de rulare fiind complet reproiectat.

Pinionul de antrenare are acum un diametru mai mare si mai multi dinti activi in angrenare, oferind o suprafata mai mare de uzura, ceea ce mareste durata de viata a barbotinului, dar si a cuzinetilor. Pentru PR 726 sunt disponibile trei versiuni de echipare cu senile, cu diferite latimi standard sau optionale ale papucului, functie de presiunea specifica pe sol necesara desfasurarii normale a lucrarilor.

In plus, Liebherr ofera solutia perfecta pentru lucrarile efectuate pe soluri moi si abrazive: trenul de rulare Liebherr FTB (Free Turning Bushings), prevazut cu bucse de legatura turnate, de mari dimensiuni si cu rotatie libera, care reduc la minim uzura senilei si a pinionului de antrenare, prelungind astfel, in mod semnificativ, durata de viata a trenului de rulare atunci cand operatiunile sunt executate pe nisip. Trenul de rulare cu gresare pe viata, solutie standard indelung testata de Liebherr, este ideal daca buldozerul este folosit pe suprafete stancoase sau cu pietris, unde este expus la socuri importante. Cele doua variante de tren de rulare pot fi montate si ulterior.


"PLUG AND PLAY": INSTALARE USOARA A UNITATILOR DE CONTROL AUXILIARE

Pentru a functiona simplu si fara probleme cu unitati auxiliare de control automat, Liebherr a prevazut pentru buldozerele de generatia a 6-a posibilitatea de a fi instalate pe linia de productie, la cerere, kituri de pre-echipare, compatibile cu sisteme produse de producatori de renume, cum ar fi Trimble, Topcon sau Leica. Ca urmare, nu conteaza daca operatorul opteaza sa foloseasca un sistem de control 2D sau 3D la lucrarea pe care o executa. La fel de bine sistemele cu laser sau cele cu GPS, ca si unitatile de control de tip statie totala, pot fi utilizate fara probleme pe aceste masini, in orice aplicatie.

Aceasta facilitate ii acorda operatorului o flexibilitate maxima in alegerea sistemului auxiliar de control si face ca instalarea acestuia sa fie mai usoara. Un avantaj pentru cel care exploateaza un parc cu diferite buldozere Liebherr pre-echipate, care se traduce printr-o reducere semnificativa a costurilor de investitii, ar fi acela ca o singura unitate auxiliara de control va putea fi folosita succesiv pe mai multe masini, in functie de necesitatile de lucru.


ECHIPAMENTE DE LUCRU PENTRU ORICE APLICATIE

O gama completa de echipamente si accesorii ofera noului buldozer PR 726 Litronic performante deosebite de lucru. La partea din fata se pot monta 3 tipuri de lame de impingere: o lama universala cu 6 grade de libertate (optional, pentru a facilita transportul buldozerului, exista o varianta de lama cu partile laterale rabatabile), o lama dreapta sau, pentru mutarea de cantitati mari de material, o lama semi-U cu latimea de 3.000 mm. La partea din spate, de asemenea, sunt disponibile pentru a fi montate la cerere: un scarificator cu 3 sau 5 dinti, un troliu hidraulic cu cablu, lest suplimentar sau un carlig de remorcare.

Concepute pe baza unei vaste experiente, acumulate in urma folosirii buldozerelor Liebherr din clasa superioara in diverse aplicatii de manipulare a materialelor, configuratii variate de echipamente destinate unor aplicatii industriale specifice, cum ar fi in lucrarile forestiere ori pentru manipularea carbunelui sau a materialului lemnos maruntit sub forma de aschii sau rumegus, sunt de asemenea disponibile pentru noul PR 726 Litronic. De asemenea, va fi oferita si o versiune speciala a noului PR 726, destinata a lucra in depozitele de deseuri, care va completa astfel vasta gama de masini Liebherr destinate acestui grup de utilizatori.

 Particularitatile constructive ale acestor echipamente speciale fac din aceasta versiune o solutie generala ideala pentru aplicatiile acestui exigent domeniu si includ standard, de exemplu, cabina operatorului presurizata, sisteme speciale de etansare in zona cabinei si a motorului, dispozitive si ecrane de protectie, lame speciale pentru impingerea deseurilor, cu grilaj atasat sau bara de razuire, sau, optional ventilator cu functionare reversibila.


DESIGN MODERN SI O NOUA CABINA CONFORTABILA

Cu o cabina cu peretii laterali accentuat inclinati si geamuri panoramice, modernul design al noilor buldozere de generatia a 6-a ofera operatorului o excelenta vizibilitate asupra terenului, de jur imprejur, precum si, de asemenea, asupra lamei si scarificatorului. Printr-o amplasare optima a tubulaturii sistemului de evacuare si a cilindrilor hidraulici, in interiorul zonei de obstructie vizuala generata de montantii verticali laterali ai cabinei, vizibilitatea spre inainte, pe deasupra capotei motorului, este in totalitate degajata. Aceasta caracteristica imbunatateste eficienta si creste siguranta in timpul operatiunilor cotidiene. Numeroasele inovatii implementate pe cabinele de conducere ce echipeaza buldozerele din clasa superioara a generatiei a 6-a sunt acum, de asemenea, integrate si pe buldozerele din clasa compacta.

Joystick-urile pentru comanda modului de deplasare si pentru operarea cu echipamentele de lucru, prin noua lor forma in T, asigura o manipulare mai ergonomica si mai sigura. Viteza de deplasare, cu variatie continua, poate fi preselectata direct de la o comanda amplasata pe joystick cu mai multe functiuni, inclusiv comanda pentru contrarotatia senilelor, ceea ce permite conducerea buldozerului cu o mare precizie, mai ales atunci cand se lucreaza la viteza redusa. Pot fi preselectate 3 plaje de viteze: 0 – 4,0 km/h, 0 – 6,0 km/h si 0 – 11,0 km/h.

PR 726 este comercializat, ca toate celelalte modele din seria a 6-a, cu 3 ani garantie sau 5.000 ore de functionare pentru intreg trenul de rulare. In plus, Liebherr ofera garantii speciale, precum si programe de inspectie si de intretinere personalizate. In acest fel, operatiunile de mentenanta pot fi optim planificate, ceea ce garanteaza clientilor functionarea in siguranta a buldozerului pe intreaga durata de viata a masinii.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI