Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 118

PROIECT "Pregateste-te pentru un viitor mai bun!", contract POSDRU/164/2.3/S/141701

18.12.2015
PROIECT
In cadrul conferintei de inchidere organizata in data de 14.12.2015, Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, in parteneriat cu Asociatia Centrul Pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala si SIVECO Romania S.A., a anuntat finalizarea perioadei de implementare a proiectul european <<Pregateste-te pentru un viitor mai bun!>>, contract POSDRU/164/2.3/S/141701, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul s-a inscris in Axa prioritara nr. 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii", Domeniul major de interventie 2.3 "Acces si participare la formare profesionala continua", avand o durata de implementare de 20 luni, incepand cu data de 02.05.2014.

Obiectivul general al proiectului a constat in integrarea pe piata fortei de munca si in viata activa, la nivelul regiunilor avute in vedere in cadrul proiectului, a persoanelor angajate pe piata muncii din domeniul constructii si materiale pentru constructii aflate in perioada de crestere a nivelului de calificare, prin implementarea unui plan integrat de masuri, avand drept suport facilitarea accesului la informatie in urma utilizarii tehnologiilor informatiei moderne.

Activitatile derulate in cadrul proiectului au urmarit:
- Dezvoltarea si furnizarea programelor de formare profesionala prin cursuri de calificare de nivel 2 si 3 pentru grupul-tinta al proiectului, pe perioada derularii acestuia;
- Promovarea masurilor active de ocupare prin activitati de consiliere si orientare profesionala a angajatilor apartinand grupului tinta si prin activitati de informare si publicitate;
- Facilitarea accesului la informatie in urma utilizarii tehnologiilor informatiei moderne prin dezvoltarea portalului si digitizarea continutului.

Grupul tinta al proiectului a fost format din 756 de angajati, in special persoane necalificate, cu un nivel redus de calificare sau calificari nerelevante pentru locul de munca actual.
Principala activitate a proiectului "Pregateste-te pentru un viitor mai bun" a constat in derularea de cursuri de calificare,  implementate la nivelul urmatoarelor regiuni: Bucuresti - Ilfov, Sud - Muntenia (Prahova, Arges, Dambovita, Ialomita), Sud-Est (Buzau, Constanta, Tulcea), Sud-Vest (Gorj), Nord - Est (Bacau, Iasi, Neamt, Suceava), Nord - Vest (Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud).

De asemenea, toti participantii inregistrati au beneficiat si de servicii de consiliere si orientare profesionala specifica angajatilor.
Cursurile de formare furnizate prin proiectul "Pregateste-te pentru un viitor mai bun" au fost:
-Cursuri de calificare Zidar, pietrar, tencuitor - nivel 2;
-Cursuri de calificare Montator pereti si plafoane din gips-carton-nivel 2;
-Cursuri de calificare Tehnician devize si masuratori - nivel 3;
-Cursuri de calificare Proiectant restaurari si reparatii cladiri - nivel 3.

In urma absolvirii cursurilor, participantii au obtinut certificate de calificare nivel II sau III, recunoscute de Ministerul Muncii si emise de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Participantii la un curs de nivel 2 au primit si o subventie in valoare de 400 lei fiecare, iar cei care au participat la un curs de nivel 3, in cuantum de 450 lei.

Finalizarea cu succes a implementarii proiectului a contribuit la calificarea unui numar considerabil de persoane apartinand grupului tinta ce activeaza in sectorul constructii si materiale pentru constructii si pregatirea acestora pentru conditiile actuale cerute pe piata fortei de munca prin oferirea de servicii integrate (consiliere vocationala, mediere, formare).

Un avantaj semnificativ al acestui proiect l-a reprezentat utilizarea instrumentelor inovatoare in vederea facilitarii accesului la educatie.
In perioada de sustenabilitate a proiectului, partenerii acestuia vor continua sa colaboreze in vederea furnizarii serviciilor de formare profesionala angajatiilor din sectorul constructiilor si materiale de constructii cu un nivel scazut de calificare, folosind materialele dezvoltate in perioada de implementare.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI