Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

Ciurul orizontal METSO Premier ES303 stimuleaza productivitatea la o fabrica din Texas

04.02.2016
Ciurul orizontal METSO Premier ES303 stimuleaza productivitatea la o fabrica din Texas
O noua statie de sortare si spalare cu ciur vibrant Metso primeste aprecieri pentru productivitate, eficienta si intretinere facila in locatia Woodlands Sand & Gravel din Conroe, Texas. Inainte de a instala echipamentul Metso, compania a experimentat un declin al eficientei si o crestere a costurilor si a timpului necesar pentru inlocuirea sitei pe vechiul echipament de sortare.

Noul ciur orizontal Metso Premier ES303, in functiune de la inceputul lui 2015, opereaza fara probleme si ajuta la cresterea productivitatii si eficientei la fabrica. Facilitatea Woodlands este situata in Conroe, Texas, la aproximativ 60 km in nord de Huston. Este detinuta si operata de Lehigh Hanson Inc., unul din cei mai importanti producatori de agregate din America de Nord. Lehigh Hanson opereaza peste 200 de locatii pentru producerea de agregate din Statele Unite, in timp ce compania sa "mama", HeidelbergCement este cel mai mare producator de agregate din lume.


O NOUA SOLUTIE PENTRU SORTARE

Locatia Woodlands este situata pe bratul vestic al raului San Jacinto unde, conform Directorului acesteia, Jay Jackson, o draga electrica este folosita pentru a extrage nisip si pietris natural. Materialul este pompat din draga catre instalatie printr-o conducta, unde intra intr-un alimentator sau buncar, care separa pietrisul de nisip. Nisipul este apoi pompat sub ciur, in timp argila si pietrisul sunt procesate prin intermediul acestuia. "Pietrisul se misca de-a lungul sitei," spune Jackson, „si acesta este motivul pentru care folosim ciurul Metso - pietrisul curatat natural”. Premier ES303 utilizeaza site de poliuretan la toate cele trei etaje ale instalatiei.

La etajul superior se cerne argila si refuzul de ciur, cel intermediar este folosit pentru pietrisul de dimensiuni medii, in timp ce etajul inferior este pentru pietrisul extra fin, ce trece prin sita. Premier ES303 are, de asemenea, trei randuri de duze care pulverizeaza apa peste pietris, cu scopul de a inlatura argila. Alegerea unui ciur vibrator Metso Premier ES303 a venit dupa ce Lehigh Hanson a realizat ca este nevoie de o modernizare a capacitatilor de productie ale locatiei Woodlands. S-a dorit o solutie eficienta de sortare, cu ajutorul careia sa se produca pietris la nivelul dorit, in acelasi timp reducandu-se timpul pentru mentenanta.

Noul ciur orizontal a inlocuit vechile ciururi inclinate 6x20, care se uzasera moral. In plus, procedura de inlocuire a sitelor la vechea instalatie era complicata si consumatoare de timp. In urma unei analize aprofundate a producatorilor de solutii de sortare de pe piata, Lehigh Hanson a contactat Crisp Industries, distribuitorul de echipamente de sortare si concasare Metso in Texas, care i-a prezentat noul ciur sortator Premier ES303. Acesta are la baza un design nou, care nu foloseste arbori cardanici sincronizati prin transmisie pentru a crea o miscarea eliptica, avand asadar mai putine piese.

Aditional, cand este necesara schimbarea unui rulment, sistemul modular revolutionar de excentrice METSO MV ofera o accesibilitate superioara fata de un mecanism echivalent al unui ciur orizontal traditional. Toate acestea au fost argumente pentru ca Lehigh Hanson sa inteleaga avantajele acestei solutii. Greg Venghaus, agent de vanzari Crisp, a evaluat situatia existenta la Woodlands si a sugerat inlocuirea vechiului ciur inclinat cu ciurul orizontal ES303. "Le-a placut noua tehnologie", spune Venghaus "si au fost dispusi sa fie primii care sa o adopte."


EFICIENTA SPORITA

Ciurul orizontal Metso Premier ES303 este un ciur orizontal gandit pentru a functiona cu o capacitate de sortare cu pana la 25% mai mare in raport cu ciururile inclinate conventionale de acelasi dimensiune. Cei doi arbori cardanici se rotesc in directii opuse pentru a genera o miscare energica eliptica. Aceasta actiune agresiva de sortare ii permite lui Premier ES303 sa separe materialul cu consistenta si acuratete, chiar si in cele mai dificile conditii cum ar fi materialul lipicios si murdar. Potrivit lui Jay Jackson, noul echipament are aproximativ aceeasi amprenta la sol ca si cel pe care il inlocuieste, fiind necesare doar modificari minore pentru instalare. "Practic, l-am scos pe cel vechi si l-am pus pe acesta" declara Jackson.

Crist Industries a furnizat managementul de proiect si servicii de instalare pentru ES303, sub supravegherea lui Doug Swoveland, manager de operatii la surcursala companiei din Seguin, Texas. Desi imbunatatirea fiabilitatii si reducerea timpilor "morti" au fost principalele prioritati in alegerea noului echipament, cresterea productiei si a eficientei au fost de asemenea factori importanti. "Cred ca se descurca foarte bine", spune Jackson, "si a reusit o crestere atat a procutiei cat si a eficientei”. Chad Miraglia, Manager de operatii la Woodlands, a declarat "In cazul pietrei cu argila, reusim sa procesam o medie de circa 100 de tone pe ora cu ajutorul sau in plus fata de vechiul ciur", adaugand ca "L-am vazut si la o productivitate de 160-170 de tone pe ora, la maximul sau, in plus fata de ciurul precedent."


DEPASIND ASTEPTARILE

Ciururile Metso Premier ES sunt, de asemenea, proiectate pentru durabilitate si intretinere facila. Schimbarea sitelor este rapida si simpla. "Este absolut minunat modul in care schimbam sitele acum" spune Chad Miraglia. "Vechile site erau voluminoase, metalice, si prin urmare foarte dificil de instalat, ceea ce insemna mult timp pierdut. Acum, schimbarea unei site este o peratiune foarte rapida si eficienta".
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI