Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

Jungheinrich a intrat in cursa pentru premiul cel mare

16.02.2016
Jungheinrich a intrat in cursa pentru premiul cel mare
Prototipul construit pentru "Deutsche Bahn", tinteste castigarea categoriei speciale / Noile motoare sincron, reluctante si reducerea semnificativa a consumului, sunt ingredientele reusitei / Noul parteneriat de exceptie pentru solutia perfecta in materie de tractiune si transport.

Cu doar cateva saptamani inaintea desemnarii castigatorilor concursului Stivuitorul Anului (IFOY AWARD) 2016, au fost anuntate nominalizarile: Jungheinrich a surprins juriul cu toate cele trei echipamente inscrise, fiind astfel principalul favorit la marele premiu, care va fi oferit, in acest an, la cinci categorii. IFOY Award este considerat "Premiul Oscar al industriei de Intralogistica".

Jungheinrich singurul producator nominalizat cu doua echipamente de depozit si vine in runda finala cu un utilaj cu totul nou, electrostivuitorul trilateral pentru picking la inaltime EKX 516, nominalizat la categoria "Warehouse Trucks Highlifters" - echipamentele de depozit pentru ridicare la inaltimi mari.

EKX 516 are un sasiu mai usor si un sistem unic de compensare a vibratiilor. Cu noile motoare reluctante, in curent alternativ, care incorporeaza cea mai recenta tehnologie sincron, garantand caracteristici de top, acest echipament man-up, pentru culoare inguste stabileste un nou standard in domeniu. Capacitate a crescut, cele 1600 kg, cu 100 kg mai mult, sunt ridicate acum la o inaltime de 17,5 metri, cu o viteza de ridicare de top de 0,6 m/s. La aceste avantaje se adauga viteza de deplasare mai mare cu 30 la suta - inclusiv pe pardoseli cu imperfectiuni. In plus, cu noul sistem de garantie al bateriei 2 Schimburi 1 Incarcare, utilajul realizeaza economii anuale de pana la 7.000 euro.

EZS 5100/GTE 312 - un cuplu de putere
Jungheinrich a obtinut o a doua nominalizare la echipamente de depozit - categoria "Low Lifters" pentru solutia sa de optimizare a fluxurilor de marfuri - EZS 5100/GTE 312. Noul echipament Jungheinrich EZS 5100 are o capacitate de remorcare de zece tone si dezvolta viteze de deplasare de pana la 18 km/h, devenind astfel un tow tractor de inalta performanta pentru o gama larga de aplicatii. Remorca GTE 312 include sistemul de ridicare electrohidraulic pentru sarcini de pana la 1,6 tone, pe care le ridica lin si sigur, ridicarea de pe fiecare remorca putand fi controlata individual. Puntea centrala garanteaza o stabilitate directionala optima in spatii inguste, chiar si pentru grupaje de mai multe remorci.

Un producator de exceptie, pentru solutii exceptionale
La categoria "Special build" - stivuitoarele unicat proiectate pentru aplicatii speciale - IFOY premiaza ingeniozitatea, capitol la care Jungheinrich este leader. In 2016, Jungheinrich s-a inscris in competitie cu un echipament care deja si-a demonstrat versatilitatea - Jungheinrich EJQ 325, un prototip realizat pentru fabrica "Deutsche Bahn" din Dortmund. Electrostivuitorul a fost proiectat special pentru eficientizarea procesului de schimbare a seturilor de roti de pe boghiurile garniturilor de tren IC si ICE. Fiecare osie, cu rotile aferente, cantareste 2,5 tone si este ridicata la 550mm. Provocarea consta insa in faptul ca aceste componente cu lungimea de 2,4 metri sunt deplasate constant pe un culoar de lucru de numai 2,9 metri

Decizia finala: Testele si verificarile IFOY
Alesii pentru IFOY Award 2016 vor fi hotarati in functie de rezultatele testelor sustinute de o echipa de testeri independenti, cu experienta.
Premiul IFOY evalueaza gradul de inovatie, valoarea in materie de inginerie, proiectare, ergonomie, manipulare, siguranta, eficienta a costurilor si durabilitatea. Criteriile principale pentru solutii intralogistice includ noutatea/calitatea inovatoare, beneficiile aduse utilizatorului, durabilitatea si posibilitatea de comercializare a solutiei. Castigatorul din fiecare categorie este ales de catre un juriu format din 25 de jurnalisti din domeniul logisticii din 16 de tari din intreaga lume. Premiul IFOY va fi prezentat pe 31 mai, la ceremonia de deschidere CeMAT de la Hanovra.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI