Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 119

SMAVT-80 - statie de mixturi asfaltice produsa la Iasi

16.02.2016
SMAVT-80 - statie de mixturi asfaltice produsa la Iasi
TAR MV este un producator din Iasi care si-a propus sa fie partenerul ideal pentru companiile ce activeaza in domeniile constructii de drumuri si poduri, ecologizari industriale, sortari/procesari de agregate, intretinere drumuri sau constructii metalice.

Experienta de de 30 de ani in domeniul constructiilor de utilaje este o garantie a capabilitatii companiei de a dezvolta echipamentele din gama si produse noi la cererea clientului, din faza de proiectare pana in faza de punere in functiune si garantie.


PRINCIPALELE ACTIVITATI:

  •  Fabricare statii de betoane, statii de mixturi asfaltice, statii de sortare, cazane termale, rezervoare, gospodarii de bitum containerizate, gospodarii de emulsie bituminoasa, topitoare de zapada, echipamente de terasare si intretinere drumuri pentru companii din domeniul constructiilor civile, industriale, drumuri si poduri.
  •  Fabricare instalatii de desorbtie termica directa si indirecta pentru societatile cu activitati de mediu precum si prestare servicii de procesare a slamurilor petroliere din bataluri, a pamanturilor infestate cu diferite substante chimice toxice.
  • Fabricare structuri metalice, confectii metalice diverse, lucrari edilitare.

Conform producatorului, TAR MV Iasi este singura companie din Europa de Est producatoare de statii de desorbtie termica si singura companie din Romania producatoare de statii de mixturi asfaltice la cheie cu capacitati intre 40 si 160 t/h.

Cel mai popular model, in raport cu necesitatile clientilor, este statia de mixturi asfaltice verticala de capacitate 80t/h, tip SMAVT-80. Constructia utilajelor din componenta statiei permite o deplasare usoara a acestora cu mijloace de transport rutier si necesita un timp minim pentru amplasare si punere in functiune.


COMPONENTE PRINCIPALE ALE STATIEI DE PREPARAT MIXTURI ASFALTICE:

Predozatorul de agregate cu 4 compartimente, cu benzi extractoare si banda colectoare realizeaza o predozare a agregatelor in functie de reteta de asfalt comandata. Predozarea se realizeaza volumetric prin reglarea initiala a grosimii stratului de agregate extrase din fiecare compartiment, corectiile impuse de dozarea finala realizandu-se prin
varierea vitezei benzilor extractoare.
Banda de transport agregate are o lungime de 8m, preia agregatele de la banda colectoare a predozatorului si le transporta in uscator. Banda poate fi inclinata la diverse unghiuri in functie de amplasarea masinilor pe fundatii.
Uscatorul de agregate, de tip cilindric, cu ax inclinat cu cca 50 fata de orizontala, in sensul fluxului tehnologic, realizeaza uscarea agregatelor si aducerea lor la temperatura impusa de procesul tehnologic.
Filtrul de praf are rolul de a filtra gazele arse rezultate in procesul de uscare a agregatelor in toba uscator, precum si de a retine praful rezultat la cernerea - dozarea si cantarirea agregatelor.
Turnul de malaxare este un utilaj complex care realizeaza transportul agregatelor fierbinti, sortarea agregatelor fierbinti venite de la uscator, dozarea gravimetrica a agregatelor functie de reteta comandata, malaxarea componentelor pentru omogenizarea mixturii s.a.
Transportorul cu snec elicoidal preia praful recuperat de la filtru si-l descarca in silozul de praf special prevazut pentru aceasta sau il reintroduce in fluxul tehnologic.
Cabina de comanda cuprinde pupitrul si dulapurile care contin elementele de comanda, programare si supraveghere a functionarii tuturor componentelor statiei de preparat mixturi asfaltice.
Gospodaria de bitum are rolul de depozitare, ridicare la temperatura de lucru si de introducere in circuitul tehnologic a bitumului necesar obtinerii mixturilor asfaltice conform retetei.
Gospodaria de filer are rolul de depozitare a filerului necesar retetei de lucru, acesta fiind transportat la cantarul de filer cu transportoare
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI