Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 120

Noutati la Bauma 2016

03.03.2016
Noutati la Bauma 2016
La jumatatea lunii ianuarie a avut loc la Munchen o intalnire a jurnalistilor cu reprezentantii companiilor expozante la editia din 2016 a Bauma. Revista Masini si Utilaje pentru Constructii a fost acolo pentru a va pune la curent cu cateva dintre motivele pentru care merita sa luati in calcul o vizita in Germania intre 11 si 17 aprilie.

AMMANN isi va astepta vizitatorii in cel mai mare stand din istoria participarii lor la Bauma, unde vor expune peste 50 de utilaje. Dintre acestea, 17 sunt produse noi iar cateva sunt la stadiul de prototip, inclusiv un inovator compactor cu placa autonoma, primul de pe piata. In cazul sau, operatorul seteaza doar limitele perimetrului miscand utilajul cu ajutorul telecomenzii in jurul acestuia. Apoi, un program computerizat calculeaza strategia de lucru si apoi se trece la treaba, cu ajutorul unui sistem GPS foarte precis, unui compas electronic si al senzorilor de detectare ale potentialelor coliziunilor. Costurile sunt reduse atat in ceea ce priveste mana de lucru, cat si consumul de combustibil - de unde si emisiile scazute de CO2. Alte produse noi expuse in standul Ammann sunt compactorii mono-cilindru ARS 200 T4f si ARS 220 T4f cu cabine redesenate, sistem de control intuitiv si echipament optional ACE (Ammann Compaction Expert), care asigura controlul calitatii, reduce uzura masinii si costurile de operare.

Printre altele, BOMAG va prezenta la Bauma o noua versiune pentru fi nisorul de asfalt BF 300-2, ideal pentru reconstructia de drumuri urbane, dar potrivit si pentru realizarea de drumuri rurale sau restaurare autostrazi. Modelul dispune de un nou motor, care respecta
normele Tier IV/Stage 3B, sau de o clapa frontala controlata hidraulic, care face ca golirea buncarului sa se faca mai rapid si mai usor. Nenumarate optiuni sunt disponibile, cum ar fi un sistem de ventilare capabil a disipa fumul specific asfaltului cald deasupra utilajului, sau lumini cu LED, mult mai eficiente decat cele standard, pentru lucru pe timp de noapte. Cu o capacitate de pavare de 300 de tone pe ora si o latime maxima de 5 m, noul utilaj este disponibil deja pe piata de la inceputul acestui an.

Specialistul in bene basculante FX MEILLER va fi chiar la el acasa in München, urmand a expune in standul propriu de la Bauma 13 vehicule si suprastructuri. Dupa restilizarea benelor basculante pe trei directii si semiremorcile basculante, producatorul german va prezenta ca noutate si o noua generatie de suprastructuri basculabile pe spate, care sunt mai usoare si au o capacitate mai mare decat modelele anterioare. Spre exemplu, versiunile P430 au o masa redusa cu 300 kg, ceea ce a permis cresterea capacitatii utile cu 1,5 procente. Din punct de vedere optic, noile suprastructuri vin cu un design restilizat, o silueta cu 125 mm mai joasa si o forma mai rotunjita a benei. Noile variante "Light", "Medium" si "Heavy" ofera o varietate de optiuni capabile a veni in intampinarea celor mai complexe nevoi. De asemenea, o versiune de baza "low-cost" este de asemenea inclusa in gama, pentru pietele emergente.

Producatorul japonez de echipamente de foraj FURUKAWA va aduce cel mai nou model al sau din gama de senilate, prezentat anul trecut - HCR 1450-ED. Acesta este similar in ceea ce priveste gabaritul si configuratia cu modelul de la baza gamei HCR 1400-ED, dar dispune de un compresor cu debitul de 10 m3/min si un perforator HD826 (26 kW). Oferta include de asemenea si un nou motor care respecta normele Tier4i (Stage 3B), precum si diverse modificari de ordin cosmetic sau practic, multe dintre acestea fiind axate pe cresterea confortului pentru operator, usurinta operatiunilor de mentenanta sau reducerea costurilor de utilizare. O alta noutate este reprezentata de cinci versiuni noi ale ciocanului pneumatic Fx Seria α, cu greutate operationala cuprinsa intre 69 si 275 kg, destinate excavatoarelor cuprinse intre 0,5 si 7 tone. Cu ocazia discutiei cu presa de la Munchen, Mark Lisman. Sales & Marketing Representative ne-a comunicat ca anul viitor va fi organizata o demonstratie cu unul din utilajele Furukawa in Romania, pentru clienti.

HAULOTTE este un producator cu o experienta de 30 de ani, timp in care s-a axat pe furnizarea de produse simple, robuste si fiabile. Dupa lansarea de anul trecut a platformelor Star 8 si 10, standul de la Bauma va include si noul Star 6, destinata activitatilor de intretinere la interior sau exterior. Aceasta ofera cea mai mare inaltime de lucru din segment, de 5,8 m. Platforma are o latime crescuta cu 0,1 m si doua usi de acces, pentru a creste confortul si productivitatea. Transportul cu ajutorul stivuitorului se poate face atat lateral cat si longitudinal, iar operatiunile de mentenanta sunt aproape inexistente. De asemenea, producatorul isi extinde si gama de telehandlere, modelul HT5210 remarcanduse prin cele mai bune performante in segmentul sau, datorita capacitatii de a ridica un maxim de 5,2 tone pana la 10 m inaltime.

HIAB va prezenta cele mai noi inovatii pentru macaralele sale de incacare, cele forestiere din seria "Loglift", stivuitorul electric pentru semiremorca "Moffett" sau noul "Multilift Futura", pentru manevrarea containerelor de deseuri. Strandul Hiab va fi si gazda unui show motociclistic prezentat de Eddie Karlsson, campion de trial pentru tarile nordice. De asemenea, in acelasi loc va avea loc si runda de calificari pentru Germania in competitia World Crane Championship 2016, sustinuta de Hiab.

HIDROMEK este liderul producatorilor de echipamente de constructii pe zona de buldoexcavatoare, excavatoare si autogredere din Turcia, producand in cinci locatii, inclusiv in Tailanda. Conform lui Engin Barytcuoglu Export Area Manager prezent la dialogul cu jurnalistii., Romania este o piata foarte importanta pentru constructorul turc. Dupa premiera de la Intermat, primul incarcator pe pneuri articulat de la Hidromek va ajunge si la Bauma. Incarcatorul are o capacitate de incarcare de 4 m3 , la o greutate operationala de 24 de tone si un motor cu sase cilindri (cu puterea de 324 CP si 1600 Nm cuplul maxim), de provenineta Mercedes. Hidromek va anunta si noua Serie Alpha HMK 102B, precum si autogrederul MG 460. HMK 102B este un utilaj cu sasiu rigid cu tractiune 4x4, motor turbo-diesel si o transmisie complet automata cu sase trepte. HMK 102S este un model similar, care aduce in schimb si directie integrala. Ambele modele pot fi echipate cu cele mai diverse atasamente pentru a fi cu adevarat multifunctionale. Pe partea de excavatoare, noutatea este HMK 490 LC HD, pe senile, cu un motor Isuzu de 348 CP, greutate operationala de 50.800 kg si o cupa standard cu capacitatea de 2,7 m3.

HITACHI CONSTRUCTION MACHINERY EUROPE (HCME), va expune la Bauma noul excavator de clasa mare ZX490LCH-6 (sau, mai pe scurt, Zaxis-6), cu greutatea operationala cuprinsa intre 49,3 si 51,2 tone. Noul model este mai eficient decat generatia anterioara. Sistemul hidraulic cu tehnologia Hios IIIB a fost gandit pentru a reduce consumul de combustibil si implicit costurile de operare. Noul excavator poate salva pana la 5% combustibil in modul "Eco", pastrand aceeasi productivitate ca in cazul modelului anterior. Un alt exemplu este tehnologia de post tratare care permite reducerea emisiilor si a zgomotului de operare. Motorul de 270 kW respecta normele StageIV/ Tier4 final, iar turatia acestuia a fost crescuta, de la 1800 la 2000 rpm. Atasamentele pot fi usor instalate datorita unui sistem eficient, in constructia excavatorului s-au folosit componente de aluminiu pentru a preveni coroziunea, iar durabilitatea a fost crescuta. In cabina, consola a fost realizata dintr-o rasina rezistenta la razele ultraviolete, iar confortul operatorului a fost imbunatatit datorita utilizarii unor materiale moderne pentru izolarea termica si acustica.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI