Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 120

Reciclarea flexibila cu Mobicat MC 100 R EVO

10.03.2016
Reciclarea flexibila cu Mobicat MC 100 R EVO
Pentru a se asigura mutarea rapida in santierele cu proiecte de reciclare, Freimuth Abbruch und Recycling GmbH a decis sa achizitioneze un Mobicat MC 100 R EVO de la Kleemann. Compact si usor de transportat, concasorul cu falci isi demonstreaza in prezent flexibilitatea si productivitatea ridicata intr-o fosta fabrica de bere din Berlin-Friedrichshain.

Freimuth Abbruch & Recycling GmbH a fost fondata in 1965 si este unul dintre cei mai mari trei contractori pentru demolari si terasamente din Germania. Flota de utilaje operationale includea deja patru concasoare cu impact Kleemann. Necesitatea unui concasor cu falci mobil, flexibil, cu timpi de pregatire scazuti, s-a concretizat cu alegerea lui Mobicat MC 100 R EVO. Acesta a impresionat prin timpii de pregatire pentru transport foarte scurti, permitand relocarea rapida in alt santier.

Dimensiunile compacte pentru transportul acestuia au fost decisive. Pentru Max Becker, responsabil pentru planificarea utilajelor si echipamentelor de constructii de la Freimuth, era important ca utilajul sa poata fi utilizat rapid, fara a fi nevoie sa obtina numeroase autorizatii pentru transport: "Datorita autorizatiei noastre de transport permanente pentru remorci cu platforma plata, nu este nici o problema pentru a transporta MC 100 R EVO la santierele unde avem de lucru, in termen foarte scurt. Acest lucru ne permite sa reactionam rapid si sa fim flexibili." Din acest motiv exista posibilitatea ca maruntirea materialului sa se poata face direct in santierul de constructii, ceea ce evita taxele de depozitare.

MC 100 R EVO este in prezent la lucru in Berlin-Friedrichshain. O fosta fabrica de bere este in curs de a fi demolata iar betonul si molozul in curs de procesare. Mario Anton opereaza concasorul in santier: "Un total de 20.000 m3 de moloz va fi concasat in termen de 10 saptamani. Materialul finit are o dimensiune de 0-56 mm, fiind apoi utilizat pentru amenajarea platformelor si compactat cu un cilindru compactor. In ciuda materialului neomogen si dificil de concasat, in conditii normale, concasorul cu falci are o productie orara de 80-100 tone."
Productivitatea mare pentru un utilaj relativ mic, MC 100R EVO este o confirmare pentru Freimuth GmbH ca au luat decizia corecta, satisfacandu-i in totalitate nevoia de a avea o masina care sa fie usor transportabila si cu timpi scazuti de pregatire pentru lucru.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI