Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 120

Scania si Ericsson isi unesc fortele pentru a creste eficienta in transporturi

01.03.2016
Scania si Ericsson isi unesc fortele pentru a creste eficienta in transporturi
La Congresul Mobile World din Barcelona, Ericsson si Scania au anuntat cercetarile pe care le fac impreuna pentru accelerarea procesului de conectivitate a vehiculelor comerciale si a infrastructurii. Ambele companii sunt convinse ca evolutia tehnologiilor de comunicare si implementarea retelelor 5G vor facilita transporturile de persoane si de marfa.

"Discutam de ceva timp despre introducerea comunicatiilor intre vehicul-vehicul si vehicul-infrastructura iar acum aceasta chiar se realizeaza", spune Hakan Schildt, Director Strategy and Business Development al diviziei Scania Connected Services & Solutions. "Acum exista sanse reale pentru o comunicare fiabila prin retelele mobile."
Evolutia LTE si standardizarea 5G au dus la dezvoltarea comunicatiilor intre vehicul-vehicul folosind retelele mobile si in acelasi timp la minimizarea riscului de imprevizibilitate si latenta.

Scania a initiat conceptul de mers in convoi pentru camioane cu semiremorca si astfel se reduce rezistenta vantului si consumul de carburant. In prezent, legislatia permite mersul camioanelor in coloana, la o distanta de siguranta unul de altul, care folosesc sisteme comune precum radarul si autopilotul. Cu toate acestea, o distanta si mai mica intre vehicule - pentru o reducere si mai mare a consumului de carburant - necesita comunicatii vehicul-vehicul si sisteme de control interconectate. Cercetarea realizata de Ericsson si Scania a demonstrat ca acum pot fi stabilite comunicatii fiabile folosind retelele 4G si in viitor 5G.

Intr-o perspectiva mai larga, comunicatiile intre vehicul-infrastructura sunt o initiere pentru mersul in convoi la nivelul intregului sistem in planuirea si organizarea formatiilor si despartirea convoaielor in functie de ruta si de program. Camioanele pot astfel sa se alature sau sa paraseasca plutoanele intr-o maniera sigura.

"Suntem convinsi ca aceaste tipuri de comunicatii, vehicul-vehicul, vor fi implementate de toate tipurile operatori de transport datorita beneficiilor imense pe care le aduc", spune Claes Herlitz, Director Automitive la Ericsson. "Datorita numarului ridicat de pasageri si al cheltuielilor de transport, comunicatiile pot contribui la o eficienta logistica ridicata si la reducerea impactului asupra mediului."
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI