Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 121

O achizitie noua - Liebherr R 960 Demolition, mai multe proiecte pentru compania "Helfaut Travaux"

25.03.2016
O achizitie noua - Liebherr R 960 Demolition, mai multe proiecte pentru compania
Binecunoscuta in nordul Frantei, mai ales in departamentul Pas-de-Calais, compania "Helfaut Travaux", cu sediul in comuna Helfaut, specializata in special in lucrari de demolare si cu peste 30 de ani de experienta, si-a actualizat recent flota sa de masini si utilaje pentru constructii, in ultimul trimestru al anului 2015, atunci cand i-a fost livrat noul excavator pe senile Liebeherr R 960 Demolition. Acest excavator a fost prezentat in premiera mondiala la Intermat 2015 si a reprezentat una dintre cele mai importante noutati promovate pe piata de compania Liebherr-France SAS din localitatea Colmar, Franta.

In decembrie 2015, primul excavator pe senile Liebherr R 960 Demolition ce a parasit linia de fabricatie a atras numerosi curiosi atunci cand a fost pus in functiune, de altfel pentru prima oara in lume, in apropriere de localitatea Frevent, din departamentul Pas-de-Calais, unde compania „Helfaut Travaux” avea ca proiect demolarea unui siloz. Echipat cu un motor de conceptie proprie, Liebherr D946 A7, care respecta normele actuale de emisii de gaze poluante UE Stage IV / Tier 4f si care dezvolta o putere nominala de 240 kW / 326 CP si avand o masa operationala maxima de 93,5 tone, noul excavator R 960 Demolition, ce il inlocuieste pe R 954 C Demolation, poate atinge inaltimi de lucru de pana la 33 m si se remarca, in special, prin masa mare a sculelor de lucru atasate, ce ajunge la 3,5 tone, si prin forta foarte mare de taiere ce poate fi atinsa de foarfece, performante ce asigura importante cresteri de productivitate.

In echipamentul standard al noului excavator pentru demolari R 960 este inclus sistemul LDC <<Liebherr Demolation Control>>, caruia i s-a acordat medalia de argint la categoria "Engineering & Systems", in cadrul ceremoniei decernarii premiilor pentru inovatie, desfasurata la Intermat 2015. Acest inovator sistem reprezinta o componenta de siguranta activa de baza, ce asigura stabilitatea excavatorului in timpul lucrului. Sistemul LCD ofera operatorului, pe un ecran tactil in culori, informatii deosebit de precise, in timp real, asupra unghiului de inclinare si a pozitiei in spatiu a echipamentului de demolare atasat bratului, cat si a inclinarii masinii, precum si limitele autorizate intre care poate fi miscat bratul in conditii de siguranta. Liebherr este, la acest moment, singurul constructor de pe piata ce a instalat pe excavatoarele cu senile acest revolutionar sistem de securitate, care reduce la minimum probabilitatea ca o eroare umana sa afecteze stabilitatea masinii.


HELFAUT TRAVAUX A ALES CALITATEA SI COMPETENTA DOVEDITA DE LIEBHERR

In anul 2014, dupa mai multi ani de serviciu, excavatorul pe senile pentru demolare cu brat lung, detinut de Helfaut Travaux, a depasit mai mult de 9.000 de ore de functionare, ajungand la sfarsitul duratei sale de utilizare. Asa ca anul 2015 s-a dovedit a fi momentul optim pentru
innoirea echipamentelor si alegerea unui nou model de masina, iar noul excavator pe senile Liebherr R 960 Demolation, abia lansat in premiera mondiala la Intermat 2015, s-a dovedit masina ideala ale carei calitati corespundeau pe deplin ambitioaselor planuri de afaceri si strategiei comerciale ale unei intreprinderi in plina dezvoltare, specializata in demolari.

Potrivit lui Pascal Cochet, Director General la Helvaut Travaux, mai presus de toate, calitatea si competenta producatorului local Liebherr s-au dovedit esentiale in procesul de luare a deciziei de achizitie a unui nou excavator pentru demolari: "R 960 Demolation reprezinta
chintesenta cunostintelor de specialitate ale expertilor de la Liebherr-France, producator de excavatoare pe senile cu multi ani de experienta si know-how in acest domeniu." Mai mult decat atat, nu numai realizarea de exceptie a unui constructor competent a convins compania
Helfaut Travaux, dar si apropierea de client si capacitatea rapida de reactie a dealerului Toufflin MTP, concesionar Liebherr pentru nordul Frantei, care a facilitat schimburile de informatii cu uzina producatoare si a acordat sfaturi competente clientului sau in sprijinul incheierii afacerii.

Excavatorul pe senile R 960 Demolation deschide noi piete pentru Helfaut Travaux. Cu vechiul excavator cu brat lung de demolare nu se puteau executa lucrari de demolare decat pana la inaltimea de 28 m, in timp ce, cu noul excavator se poate lucra pana la o inaltime de 33 m. De acum, datorita posibilitatii de a lucra la inaltimi mai mari, compania ofera noi perspective de lucru, mai ales ca, cu noul utilaj din dotare, numarul de concurenti de pe piata s-a redus semnificativ. "Acest excavator ne este de ajutor si pentru ca nu ne obliga sa dublam echipamentele de lucru atasate, deoarece aceleasi echipamente pot fi folosite cu bratul scurt sau cu cel lung", adauga Pascal Cochet.

Impozantul excavator achizitionat se dovedeste pe zi ce trece o investitie care asigura un castig afacerii, precum si noi oportunitati de afacere pentru dezvoltarea in ansamblu a companiei. Astfel, pentru o utilizare optima, excavatorul poate fi inchiriat de la Helfaut Travaux, impreuna cu un operator experimentat, de orice alta companie antreprenoriala de constructii interesata, din regiunile Nord Pas-de-Calais si Picardia, conditiile de inchiriere fiind definite de la caz la caz, functie de santierul unde excavatorul este solicitat. "Acest nou excavator pe senile, ce constituie mandria companiei noastre, a fost rezultatul unei decizii comune, care a implicat, printre altele, si operatorii masinii", concluziona entuziast dl. Cochet.


O COMPANIE REGIONALA CU ASPIRATII DE ANVERGURA

Helfaut Travuax a fost fondata acum 35 de ani de Paulette Berthelemy care, si astazi, administreaza compania. Plecand de la un singur angajat si un excavator hidraulic, aceasta femeie temperamentala a construit treptat o afacere solida care, acum, cu 63 de angajati, genereaza o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro pe an. Actualul Director General, Pascal Cochet, prin deciziile sale, a contribuit decisiv la dezvoltarea companiei in ultimii 5 ani, de cand a preluat conducerea.

Helfaut Travaux este specializata in special in lucrari de terasare si de demolare (50 pana la 60% din activitati fiind lucrari de demolare). Compania si-a extins treptat domeniul de activitate, incluzand alaturi de inchirierea de masini si utilaje pentru constructii si alte tipuri de lucrari, ca de exemplu: indepartarea azbestului, a resturilor de materiale de constructii, reciclare, prevenirea poluarii si depoluarea solului, etc. In ultimii ani, compania a investit in dezvoltarea sistemelor tehnice de reciclare, dupa ce a creat o platforma de reciclare de 11 hectare, langa comuna Helfaut.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI