Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 121

Tracto-Technik la a 17-a participare la Bauma

24.03.2016
Tracto-Technik la a 17-a participare la Bauma
Compania Tracto-Technik GmbH (TT), cu peste 50 de ani de experienta in domeniu, isi va prezenta la Bauma gama completa de utilaje si solutii tehnice pentru instalarea si inlocuirea tevilor prin folosirea tehnologiei "trenchless" - de sapare fara sant deschis, ce implica subtraversari cu foreze pneumatice sau hidraulice.

Inovativele produse si sisteme de la TT, ce ofera inca de astazi solutii sustenabile si economice pentru orasele inteligente de maine, vor fi expuse pe suprafata de 1.500 mp a unui impresionant stand, unde vizitatorii vor fi invitati sa "se ingroape adanc" in lumea tehnologiilor de executie fara sapatura deschisa. Accentul va fi pus pe solutii tehnice complexe destinate dezvoltarii infrastructurii urbane.


SOLUTII PENTRU INFRASTRUCTURA URBANA

La Bauma 2016, TT va prezenta evolutia viitoare a produselor sale destinate instalarii conexiunilor de la utilitatile imobilelor la retelele de utilitati urbane. In plus, gama completa de bransamente poate fi instalata si refacuta fara sapatura deschisa, prin folosirea forezei pneumatice GRUNDOMAT, ce inainteaza prin pamant prin metoda in 2 timpi (patent TT) de dislocare a solului. GRUNDOMAT a devenit sinonim cu precizia si productivitatea absoluta, ceea ce, alaturi de costurile deosebit de reduse de operare, comparativ cu metodele clasice, asigura un profit deosebit utilizatorilor.

In constructiile civile, factorul Ā«costuriĀ» este deosebit de important, iar pentru cei de la TT acesta a fost motivul principal pentru dezvoltarea unei alte inovatii specifice, de nenumarate ori premiata: modelul GRUNDOPIT K, utilaj de foraj orizontal dirijat ce poate fi utilizat la instalarea, repararea si refacerea bransamentelor de utilitati urbane cu diametre de pana la 65 mm, de unde si denumirea "Keyhole" - "gaura de cheie". Forajul este initiat printr-un put cu diametrul de maxim 650 mm, pe o lungime de pana la 25 m, de la reteaua principala la cladirea vizata sau foarte aproape de aceasta.

Aceasta tehnologie minim invaziva asigura refacerea rapida si sustenabila a zonei de lucru, care poate fi si suprafata unui drum, traficul rutier fiind prea putin perturbat. Tehnologia <<keyhole>> se anunta de pe acum una a viitorului, avand in vedere contributia substantiala pe care o poate avea la dezvoltarea infrastructurii destinata automobilelor electrice. Un alt element de noutate se anunta a fi mini-instalatiile mecanice de forare GRUNDOPIT 6V, pentru efectuarea bransamentelor la utilitatile cladirilor. Aceasta versiune urmareste sa depaseasca performantele realizate de GRUNDOPIT 40/60 in ceea ce priveste eficienta, rapiditatea si usurinta cu care este efectuata lucrarea. Datorita imbunatatirii functiei senzorului cu paleta, de monitorizare a debitului de fluid hidraulic, este garantata precizia directiei de inaintare in timpul forarii, chiar si printr-un sol mai dificil.


SOLUTII PENTRU INSTALAREA DE TEVI


De neconceput in urma cu cativa ani, actualele proiecte de instalare a tevilor prin subtraversare, fara sapaturi de suprafata, cunosc un deosebit avant gratie dezvoltarii accelerate a tehnicii de foraj orizontal dirijat. Utilajele de forare din gama GRUNDODRILL, ce beneficiaza si de o caracteristica unica - percutia hidraulica, gratie polivalentei si profitabilitatii in exploatare, reprezinta adevarate etaloane ale acestei tendinte. Tehnologia de forare orizontala dirijata asigura efectuarea de subtraversari pe sub cai rutiere, rauri sau complexe industriale, pentru instalarea de tevi cu diametrul de pana la 710 mm, pe lungimi de pana la 500 m, functie de utilaj.

GRUNDODRILL 18ACS, ce lucreaza cu un sistem de prajini concentrice, este denumit si "regele rocii", datorita capacitatilor tehnice si eficientei economice deosebite cu care lucreaza in soluri complexe, alternand cu roci dure, comparativ cu alte instalatii de foraj similare. Noile retele subterane de utilitati urbane, solicitate tot mai des in aglomerarile  urbane, s-au dovedit a fi provocarile ce au determinat dezvoltarea noului model GRUNDODRILL 11XP, ideal pentru aplicatii din interiorul oraselor datorita caracteristicilor sale tehnice optime si performantelor realizate.


SOLUTII INTELIGENTE PENTRU CONSERVAREA SI UTILIZAREA SUSTENABILA A RESURSELOR


Tracto-Technik este, de asemenea, lider de piata la aplicarea tehnologiei "trenchless" pentru inlocuirea tevilor vechi, deteriorate, cu altele noi, de acelasi diametru sau chiar mai mare, urmand intotdeauna acelasi traseu. La Bauma 2016, sistemele dinamice de inlocuire a conductelor casante, incluzand modelele GRUNDOCRACK, precum si sistemele GRUNDOBURST, ce dezvolta forte de tragere cuprinse intre 400 si 2550 kN, folosite pentru inlocuirea tevilor vechi prin spargere statica, sfaramare si impingere laterala, simultan cu tragerea noilor tevi, vor fi infatisate vizitatorilor sub forma unor prezentari video.

Totodata vor fi prezentate si tehnologiile de reabilitare a conductelor prin recaptusire interioara, cu o usoara reducere a sectiunii, prin metoda TIP (Tight in Pipe) de tragere prin interior a unei tevi din polipropilena sau prin metoda reducerii. Ca un exemplu pentru dezvoltarea orientata spre un sistem sustenabil si ca o alternativa la tehnologia GRUNDOBURST, va fi prezentat, de asemenea, sistemul PIPE REDUCER. Cu ajutorul acestui sistem, o noua teava din polietilena, al carui diametru exterior a fost redus mecanic, este trasa in conducta veche, pentru a acoperi peretele interior si a forma o garnitura de etansare ermetica.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI