Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 126

O noua generatie de mecanici in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei

19.08.2016
O noua generatie de mecanici in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei
Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei si-a deschis portile pentru seria mecanicilor, formata din 50 de elevi si 10 profesori de la scolile profesionale si liceele tehnologice din judetul Gorj. Alaturi de mentorul lor, Gabi Onofrei, Presedintele Fondator al Asociatiei Romane de Drift, cei 50 de viitori meseriasi au construit 4 banci din metal si lemn care vor fi amplasate in Parcul Central din Brasov. Anul acesta, o noua generatie de 270 de elevi din scolile profesionale si liceele tehnologice din Romania vor participa la acest proiect de dezvoltare personala si profesionala.

A treia saptamana din Tabara Meseriasilor a ajuns la final sambata, 13 august, pentru seria mecanicilor formata din 50 de elevi si 10 profesori din judetul Gorj. In tabara, elevii au participat la ateliere de dezvoltare personala si profesionala.

In cele 7 zile petrecute in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, desfasurata la Bran, judetul Brasov, mecanicii au invatat cum sa comunice eficient si sa isi dezvolte spiritul antreprenorial si cel civic, cum sa lucreze in echipa sau sa se prezinte in fata unui angajator. In cadrul atelierelor practice copiii au avut ocazia sa petreaca trei zile in atelierul lui Gabi Onofrei din Brasov si au primit numeroase sfaturi despre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stie un mecanic. La finalul saptamanii dedicate mecanicilor, sub indrumarea lui Gabi Onofrei, cei 50 de elevi au construit 4 banci din metal si lemn care vor fi amplasate in Parcul Central din Brasov.In urma interactiunii si implicarii in tabara, dar si a unei testari sustinute la finalul saptamanii, cei mai buni 10 viitori meseriasi au primit burse scolare de 500 de lei/ luna, pe intreaga durata a anului scolar 2016-2017. Alaturi de elevi, 10 profesori din judetul Gorj au participat in cadrul taberei la cursuri de dezvoltare a competentelor de lider in managementul educational organizate de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy. In urma absolvirii acestor cursuri si sustinerii examenului final, profesorii au obtinut 25 de puncte de credit.

“Atelierele desfasurate in aceasta serie mi-au confirmat faptul ca exista tineri cu potential mare in aceasta industrie, care isi doresc sa devina urmatoarea generatie de mecanici ai tarii. Cred totusi ca secretul pentru a avea rezultate si a ajunge foarte sus este sa muncesti mult, sa ai disciplina si sa pui pasiune in tot ceea ce faci. Am intalnit in tabara multi copii receptivi si curiosi pentru care portile atelierului meu vor fi deschise oricand”, a declarat Gabriel Onofrei, Presedinte Fondator al Asociatiei Romane de Drift. 

“In Tabara Meseriasilor am avut posibilitatea sa intalnesc mentori care au reprezentat o adevarata sursa de inspiratie atat pentru mine, cat si pentru colegii mei. Am trecut prin activitati interesante care m-au invatat ce inseamna meseria mea, iar proiectul final a fost o provocare foarte mare, pe care am reusit sa o ducem la final cu succes. Sunt foarte fericit ca am trait aceasta experienta si sper sa ma reintorc in tabara,” a declarat Alexandru,16 ani, unul dintre elevii din seria mecanicilor.Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei se afla la cea de a 2-a editie si pregateste anul acesta o noua generatie de 270 de elevi din scolile profesionale si liceele tehnologice din judetele Gorj, Arges, Dambovita si Bacau care studiaza in urmatoarele domenii: petrolier, electric, mecanic, constructii, turism si alimentatie. 

In perioada 21 august – 03 septembrie, alti 100 de elevi din Gorj repartizati in seria electricienilor si constructorilor si seria turism si alimentatie vor beneficia de experienta Tabara Meseriasilor si vor evolua sub indrumarea mentorilor Claudiu Butacu si Mihai Toader-Pasti, initiatorii proiectului EFdeN, a lui Chef Cezar Munteanu si a lectorilor din cadrul American Hotel Academy din Brasov.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei face parte din „Romania Meseriasa”, campania OMV Petrom de sustinere a invatamantul profesional din Romania.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI