Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 126

The Iron Knight și I-Shift Dual Clutch doboară două recorduri mondiale de viteză

24.08.2016
The Iron Knight și I-Shift Dual Clutch doboară două recorduri mondiale de viteză
The Iron Knight de la Volvo Trucks este cel mai rapid autocamion din lume – la două categorii. A doborât recordul de viteză la pornirea de pe loc la categoriile 500 și 1.000 de metri. Autocamionul este construit special pentru a doborî recorduri, din toate punctele de vedere, cu excepția motorului și a transmisiei I-Shift Dual Clutch fabricate în serie.

The Iron Knight de la Volvo Trucks, condus de Boije Ovebrink, a stabilit acum recordurile mondiale oficiale de viteză pe distanțele de 500 și 1.000 de metri. Pe parcursul lucrărilor la autocamion, o echipă de experți de la Volvo Trucks a descoperit moduri inovatoare de a îmbina tehnologia cu designul. „Se demonstrează astfel că transmisia noastră I-Shift Dual Clutch are un potențial enorm și că nu vă va dezamăgi în situații extreme. Faptul că autocamionul care doboară recordul mondial utilizează exact aceeași cutie de viteze care se găsește pe autocamioanele FH fabricate în serie ne face să fim extrem de mândri", declară Claes Nilsson, Președinte și CEO Volvo Trucks.Cu o viteză medie de 169 km/h și un timp de 21,29 de secunde, The Iron Knight a doborât recordul internațional de viteză la 1.000 de metri pentru pornirea de pe loc. A doborât totodată recordul corespunzător pentru distanța de 500 de metri, cu 131,29 km/h și 13,71 secunde. Recordul a fost doborât pe un traseu de testare închis din nordul Suediei. La data publicarii recordul este evaluat de catre FIA, Federația Internațională de Automobilism.

„Specialiștii din mai multe departamente Volvo Trucks au colaborat îndeaproape pentru a dezvolta un autocamion care să ofere o performanță unică. În afara lanțului cinematic de la Volvo Trucks, care este însăși esența camionului The Iron Knight, am construit manual autocamionul de la zero. Faptul că am reușit să stabilim mai mult de un record este absolut uimitor", a spus Olof Johansson, tehnician la Volvo Trucks.

La volanul autocamionului The Iron Knight se află Boije Ovebrink, cu o experiență de peste 30 de ani atât la cursele de autoturisme, cât și de autocamioane. El a doborât anterior cinci recorduri de viteză și a fost campion european în 1994 la cursele de autocamioane. „The Iron Knight construit de Volvo Trucks poate fi rezumat într-un singur cuvânt: perfecțiune. Este foarte frumos și devine un generator inegalabil de forţă atunci când pedala de accelerație este la podea.Este cel de-al treilea autocamion care doboară recorduri pe care îl conduc și nu pot concepe un succesor mai bun pentru Wild Viking și Mean Green", explică Boije Ovebrink.

The Iron Knight - un autocamion construit pentru a doborî recorduri- Cu o putere de 2.400 CP și un cuplu de 6.000 Nm și cântărind 4,5 tone, The Iron Knight are un raport putere-greutate de peste 0,5 CP/kg.

- Motorul montat în mijloc este o unitate D13 modificată semnificativ, cu intercooler răcit cu apă și patru turbocompresoare.

- Transmisia I-Shift Dual Clutch menține furnizarea cuplului în timpul schimbării treptelor de viteză. În afara ambreiajului ranforsat (discurile și plăcile de presiune sunt fabricate dintr-un material de sinteză), The Iron Knight utilizează aceeași cutie de viteze care este montată pe autocamioanele Volvo FH fabricate în serie.

- Sistemul electronic este menținut la un nivel minim pentru a reduce greutatea vehiculului.

- Software-ul a fost reprogramat pentru a permite o performanță înaltă.

- Cabina este optimizată aerodinamic și este fabricată din fibră de sticlă. Deflectoarele laterale au prize de aer mari care alimentează autocamionul cu aer pentru răcire.

- În timpul curselor pentru stabilirea recordurilor, The Iron Knight a atins o viteză maximă de 276 km/h.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI