Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 127

Master Planul General de Transport al Romaniei, document strategic de dezvoltare a infrastructurii nationale de transport, aprobat de guvern

27.09.2016
Master Planul General de Transport al Romaniei, document strategic de dezvoltare a infrastructurii nationale de transport, aprobat de guvern
Guvernul a aprobat pe data de 14 septembrie 2016 Master Planul General de Transport al Romaniei, document strategic care stabileste principalele directii de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania in urmatorii 15 ani, pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, naval, aerian si multimodal.

Documentul prezinta cadrul general de dezvoltare a infrastructurii de transport, sursele de finantare, strategia de implementare a proiectelor, precum si asigurarea activitatii de intretinere si reparatii curente pana in anul 2030. Totodata, stabileste obiectivele strategice, coridoarele de transport, interventiile specifice si scenariile de implementare pentru dezvoltarea echilibrata, sustenabila si armonizata cu obiectivele strategice transeuropene a infrastructurii de transport de pe teritoriul tarii noastre.

Master Planul General de Transport al Romaniei va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabila a Romaniei pe termen lung, prin cresterea conectivitatii intermodale (legaturi create prin combinarea tuturor modurilor de transport) intre regiuni, accesul populatiei si al mediului de afaceri la reteaua de transport si sustinerea dezvoltarii regiunilor cu potential de crestere economica.

Nu in ultimul rand, adoptarea Mater Planului reprezinta si o conditionalitate a finantarilor pentru Romania in domeniul transporturilor, prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Sinteza Strategiei Master Planului General de Transport al Romaniei poate fi accesata pe pagina Ministerului Transporturilor, la adresa:

http://mt.gov.ro/web14/strategia-in-transporturi/master-plan-general-transport/documente-master-plan
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI