Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

Bauer creeaza o punte peste fluviul Yangtze

10.11.2016
Bauer creeaza o punte peste fluviul Yangtze
Yangtzekiang, sau Yangtze pe scurt, inseamna "rau lung" si nu fara motiv. Cu o lungime totala de 6.800 km, dintre care 2.800 km de cale na vigabila, acesta este cel mai lung fluviu din Asia si, dupa Nil si Amazon, al treilea cel mai lung curs de apa din lume. Ca par te a retelei nationale de autos trazi si drumuri expres, podul rutier ce traverseaza fluviul Yangtze in dreptul localitatii Shishou, cu trei benzi de circulatie pe sens si o lungime de 2.670 m, es te cunoscut ca al 27-lea pod din provincia Hubei, din centrul Chinei, si es te unul dintre cele 6 poduri aflate acum in constructie.

Constructia podului, de tip hobanat, a inceput in anul 2015, ca parte a unei autostrazi cu o lungime de circa 40,5 km, care se preconiza a fi finalizata cel tarziu in anul 2018. Podul hobanat a fost conceput ca o structura cu doua turnuri in Y-rasturnat, unul dintre ele fiind situat in albia fluviului. La capete, podul se continua cu rampe de acces situate la o inaltime de 33,8 m deasupra solului, ce vor fi sustinute de piloni in forma de Y. Distributia sarcinii turnului de pe mal, cu o inaltime de 234 m, se face prin o substructura rotunda, asezata deasupra a 58 de piloti.

Fundatia fiecarui pilon in forma de Y pe care se sprijina rampele de acces, este sustinuta, de asemenea, pe cate 16 piloti, fiecare cu un diametru de 2,2 m, instalati la o adancime de 66 m. O instalatie de foraj si instalare piloti BAUER BG 38 este folosita de compania chineza Wuhan Xintianyi Foundation Construction Co. Ltd. pentru instalarea de piloti cu un diametru de 2,5 m, pana la o adancime de 119 m, la fundatiile de pe malurile fluviului. De cand au inceput lucrarile, de pe data de 5 noiembrie 2015, si pana la mijlocul lunii aprilie 2016, compania chineza de constructii a instalat aproape 100 de piloti. Lucrarile de foraj si instalare a pilotilor au fost incheiate in luna iunie, ceea ce demonstreaza in mod clar capacitatea remarcabila de lucru a masinilor Bauer. Cu o asemenea masina, adancimea de foraj, diametrul pilotilor si conditiile de lucru nu au constituit o problema pentru compania de constructii.

Podul rutier Shishou, de peste fluviul Yangtze, nu este primul proiect de constructie a unui pod la care compania Wuhan Xintianyi Foundation Construction Co. Ltd a utilizat utilajul de foraj rotativ pentru piloti BAUER BG 38. In anul 2014, aceeasi masina a fost utilizata la lucrarile de constructie a unui pod langa localitatea Shiyan, tot in provincial Hubei. Pe vremea aceea, au fost instalati piloti cu un diametru de 2,5 m, la o adancime de 73 m, primii 50 de metri cuprinzand formatiuni de sol pietros, si, inca de atunci, s-a evidentiat productivitatea deosebita a utilajului BAUER BG 38 care, intr-o perioada de timp de numai 4 luni, semnificativ mai devreme decat era planificat, a finalizat instalarea a 52 de piloti in acele conditii dure de lucru.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI