Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

CTE Group - Open Day 2016

31.10.2016
CTE Group - Open Day 2016
CTE Group a organizat in data 12 octombrie, la sediul companiei din Ciorogarla, evenimentul Open Day dedicat tuturor clientilor si presei de specialitate. Cu aceas ta ocazie toate cele trei companii din grupul C TE: CTE Trailers, CTE Solution si Prorecycling si-au prezentat echipamentele si solutiile pe care le au in portofoliu. Evenimentul s-a realizat in parteneriat cu Mercedes-Benz Romania.

CTE Open Day a reprezentant un moment oportun pentru a confirma gama larga de echipamente pe care grupul o propune clientilor din Romania. Asa cum ne-a mentionat Andrei Dumitra, Director General CTE Solution in prezent CTE Group ofera utilaje pentru constructii, solutii de transport in constructii, solutii de trans - port agabaritice, solutii comunale si solutii pentru intretinere drumuri.Prezentarile au fost deschise de reprezentantii CTE Trailers. Asa cum este bine cunoscut, CTE Trailers este reprezentant in Romania pentru Meiller, producator cu traditie in suprastructuri basculabile si in sisteme hidraulice cu peste 130 de ani de experienta in industrie. Acesta pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de remorci si semiremorci, bene si suprastructuri pentru industria de recycling, bene basculabile pentru industria de constructii si brate ridicatoare Abrollkipper si Absetzkipper. "Comparativ cu ultimii 3 ani, anul acesta CTE Trailers a vandut 60 de unitati Meiller cele mai multe pe constructii si recycling." ne-a declarat Adrian Anghelea, Director de Vanzari CTE Trailers.

Despre utilajele de constructii si in special despre noua gama de excavatoare HX si incarcatoare HL Hyundai ne-a povestit Cristian Grigore, Director Comercial CTE Solution. Accentul a fost pus pe avantajele pe care aceste echipamente le aduc clientilor. Un prim avantaj este faptul ca utilajul are un pret corect, iar in al doilea rand costurile de intretinere sunt mai mici prin comparatie cu unele dintre marcile prezente in piata. De asemenea, gratie unui raport eficient dintre sistemul hidraulic si motorizare, consumul de combustibil este redus chiar si la o folosire a utilajelor in conditii extreme.

Un serviciu pe care CTE Solution il ofera clientilor este garantia extinsa. Garantia standard este de 24 luni sau 3000 ore de functionare si ulterior se poate opta pentru o garantie extinsa de pana la 6 ani, printr-un extra cost foarte accesibil. "Hyundai este un brand in continua crestere in Romania, momentan detinem o cota de piata de 11%." ne-a declarat Cristian Grigore, Director Comercial CTE Solution.Vedeta evenimentului a fost excavatorul multifunctional de 14 t pe pneuri Mecalac 714Mwe. Excavatorul multifunctional 714Mwe, precum si celelalte echipamente Mecalac, este conceput pentru diversitatea aplicatiilor din mediul urban. Caracteristica comuna a excavatoarelor este bratul unic, Mecalac fiind singurul producator al unui brat format din 4 segmente: brat, brat intermediar, brat offset si balansier cu 5 axe de miscare. "Datorita cinematicii bratului performantele de ridicare in vecinatatea utilajului sunt crescute astfel orice excavator Mecalac poate ridica pana la 40% din greutatea sa sau chiar mai mult fara sa fie nevoie sa se caleze. Operarea lui este una foarte facila, comenzile sunt intuitive pana la marginea utilajului. Acesta poate face sapaturi paralele cu utilajul chiar si peste obstacole longitudinale cum ar fi parapetii de pe marginea drumului." ne-a declarat Ciprian Cotoara, Area Sales Manger CTE Solution.

O alta caracteristica ce nu se regaseste la niciun alt excavator pe pneuri este capacitatea de a descarca paleti sub nivelul 0 si peste obstacole. Un alt lucru specific la toate utilajele Mecalac, incarcatoare si excavatoare este cupla rapida. Toate utilajele vin in dotarea standard cu aceasta cupla rapida cu fixare mecanica si blocaj hidraulic. Asta vine sa sustina ideea unui utilaj multifunctional care poate folosi mai multe atasamente (freza de asfalt, con, foreza, graifer de busteni, perie etc.).

Mai multe despre utilajele Mecalac am reusit sa aflam de la Ralf P. Schafer, Export Manager Macalac Baumaschinen GmbH.

Masini si Utilaje: Care este istoricul utilajelor Mecalac pe piata din Romania? Cand a fost livrat primul echipament?
Ralf P. Schafer: Primul utilaj Mecalac livrat in Romania in urma cu 3 ani a fost un incarcator articulat pentru un client din aproprierea Bucurestului. De atunci si pana in prezent au fost vandute aproximativ 40 de echipamente, iar acest lucru se datoreaza eforturilor depuse de catre cei de la CTE Solution care sunt foarte prezenti in piata. Mecalac este un producator de masini urbane destinate lucrarilor din interiorul oraselor precum deschidere de sant, reparatii de drumuri, conectarea sistemelor de electricitate, gaze, apa, etc. Aplicatiile urbane sunt foarte diverse, de aceea rotatia de 360 de grade a echipamentelor Mecalac duc la o eficienta mult mai mare si la o productivitate crescuta.

Masini si Utilaje: Care sunt principalii competitori ai echipamentelor Mecalac?
Ralf P. Schafer: Toate echipamentele Mecalac sunt unice, nu exista niciun alt producator care sa livreze echipamente cu exact aceleasi caracteristici. De aceea putem sa spunem ca la momentul de fata nu exista un concurent direct pentru Mecalac. Desigur, in piata ne intalnim cu ceilalti producatori precum Komatsu, Catterpilar, Hitachi dar acestia propun produsele standard: incarcatoare, excavatoare, buldo, insa nu au niciun produs in portofoliul lor care sa concureze cu versatilitatea echipamentelor Mecalac.

Masini si Utilaje: Cum apreciati piata utilajelor pentru constructii din Romania din acest an?
Ralf P. Schafer: Pentru acest an piata constructiilor din Romania a inregistrat o stagnare, acest lucru s-a datorat si lipsei fondurilor europene, insa pentru anul urmator sunt prevazute alocari pe noi programe.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI