Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

Just Consulting si Geostud: O colaborare excelenta!

26.10.2016
Just Consulting si Geostud: O colaborare excelenta!
Geostud este o companie de studii geologice care foloseste, pentru prelevarea de probe in teren, carotaj continuu si tes te in situ, echipamente furnizate de Just Consulting SRL. Ne-am deplasat in teren pentru a v edea la lucru un utilaj de forat Beretta T44, dar si la sediul beneficiarului, pentru a intelege mai bine activitatea de studiu geotehnic.

Probabil majoritatea dintre dumneavoastra nu mai spera ca autostrada Sibiu-Pitesti sa fie vreodata gata. Cel putin Dacia nu mai are mari sperante, avand in vedere ca recent a mutat o parte din productia Logan-ului MCV de la Colibasi in Tanger (Maroc). Si totusi, se pare ca lucrurile se misca, chiar daca sunt la un stadiu incipient. Iar in ceea pe priveste constructia unei autostrazi, "stadiu incipient" inseamna diverse studii, inclusiv geotehnice.

O parte dintre acestea sunt realizate de compania Geostud, care este pe piata din 2001, cand a inceput cu cateva eprubete, o foreza manual si cativa oameni. Astazi, numara 57 de angajati si este responsabila pentru nenumarate studii realizate in laboratoarele proprii, care sunt certificate la nivel european, pentru clienti importanti cum ar fi CFR, CNADNR, diverse consilii locale sau companii de constructii si proiectare autohtone sau straine.

Pentru documentarea acestui material ne-am intalnit cu Nicolae Petru, Director General Geostud, chiar la sediul companiei, unde am avut posibilitatea sa vedem laboratoarele si instrumentele de testare. Sediul generos ascunde prin nenumaratele sale incaperi: un complex laborator de geotehnica, in care se preiau probele si se introduc in circuitul de studii geologice si geotehnice, efectuandu-se determinari fizice si mecanice (rezistenta la compresiune si rezistenta la forfecare, unghiul si coeziunea care dupa aceea ajuta la stabilirea unor solutii de fundare adaptate tipului de pamant intalnit in amplasamentul analizat); un laborator pentru testarea parametrilor fizico-mecanici ai materialelor geosintetice; un departament de mediu, care preleveaza probe de aer, apa, sol, executa masuratori de zgomot, monitorizeaza biodiversitatea in diferite proiecte din tara pentru diferite societati (in general pe segmentele cai ferate si rutiere) si interpreteaza rezultatele obtinute emitandu-se apoi rapoarte de impact asupra mediului, studii de evaluare adecvata si studii de mediu.

In ceea ce priveste viitoarea autostrada, Geostud a fost contractata de CNADNR pentru doua din cele cinci sectiuni pe care se fac studiile: Curtea de Arges - Pitesti si Sibiu - Boita. In prelevarea de probe sunt implicate in acest stadiu cinci utilaje de forat, toate Beretta, furnizate de Just Consulting. Doua dintre acestea sunt ale Geostud, iar restul sunt inchiriate sau ale unor subcontractori.


Istorie recent

Dupa cum ne-a declarat Nicolae Petru, la momentul initial in care s-a luat decizia achizitionarii unui echipament de foraj (2013), a fost aleasa o oferta de productie autohtona a unei companii din Caransebes, care a convins in special prin pretul mai mic. "Din pacate nu am putut folosi utilajul romanesc niciodata, defectandu-se chiar la prima lucrare. Astazi se gaseste in continuare la sediul firmei producatoare, pentru reparatii" ne marturiseste Petru. Fiind in situatia de a rata un proiect important, Geostud a trebuit sa se reorienteze si, in urma accesarii unor fonduri europene, a achizitionat un echipament Beretta T44. Alegerea a fost destul de simpla, mai ales ca Geostud lucrase deja cu subcontractori care foloseau tot Beretta. Ulterior, dupa o perioada de restructurare, compania a decis sa achizitioneze inca un utilaj, de data aceasta pe buget propriu.

"Unul din atuurile pe care le ofera Just Consulting este flexibilitatea extraordinara pe care o propune in colaborarea cu noi. In cazul celui de-al doilea echipament, achizitia s-a facut in rate, iar oficialii sunt permanent deschisi la renegocieri, ne ajuta constant. Si acest lucru este extraordinar , caci altfel nu puteam sa achizitionam un utilaj de peste 100.000 de euro" ne spune Nicolae Petru. "Suntem din toate punctele de vedere foarte multumiti de relatia pe care o avem cu Just Consulting. Alexandru Serbanescu (Director General Just Consulting - n.r.) face mult mai mult decat sa-ti livreze un utilaj, sa vanda un obiect. In momentul in care ti-a livrat utilajul vine pe teren si-ti arata cum lucreaza, efectueaza instructajul la operatorii de utilaj, iar daca am vreo problema pot sa-l sun la orice ora. Daca am nevoie de o lucrare imi ofera consiliere. Ii comunic parametrii proiectu - lui si-mi spune exact ce tip de echipament se preteaza si daca e bun utilajul meu sau trebuie sa inchiriez altul. Iar solutiile pe care le ofera sunt foarte exacte, nu am fost niciodata "incurajat" sa iau un echipament superior - si evident mai scump - nevoilor din teren. Iar tot acest ajutor comercial nu-l ofera contra cost, ceea ce e un mare atu. "In plus suntem foarte multumiti de fiabilitatea Beretta, astfel ca vom lucra tot cu aceasta marca si pe viitor. De fapt, chiar acum negociem un proiect, iar daca se concretizeaza va trebui sa luam alt sistem de foraj, desigur, tot de la Just Consulting" adauga Nicolae Petru.

Scurt profil Just Consulting

Just Consulting SRL este prezenta din anul 2007 pe piata din Romania si reprezinta astazi un punct de referinta la nivel national pentru ceea ce inseamna furnizarea de utilaje, echipamente si solutii profesionale in domeniul forajelor si anume: foraje alimentari cu apa - puturi de apa, foraje geotermice, consolidari, ancoraje, micro - piloti, restaurari, foraje geotehnice, carotaj continuu si prelevare de probe netulburate, teste geotehnice in situ, foraje orizontale si foraje orizontale dirijate.

Just Consulting SRL este reprezentant exclusiv in Romania al unor firme consacrate la nivel international in producerea de utilaje si echipamente pentru foraj:
Beretta Alfredo SRL - Utilaje de foraj pentru: foraje alimentari cu apa - puturi de apa, foraje geotehnice, carotaj continuu si prelevare de probe netulburate, foraje geo - termice, consolidari, ancoraje, micropiloti, restaurari;
American Augers - Utilaje pentru foraje orizontale - Augers Boring Machines, foraje orizontale dirijate - HDD;
Pagani Geotechnical Equipment - Penetrometre, Echipament geotehnic;
STA - Echipamente pompare si jet grouting;
CMO Pompe - Pompe de noroi pentru foraje;
Colli Drill - Echipamente pentru foraj;
CGR Drilling Equipment - Echipament geotehnic si echipament pentru foraj.


Geostud

Geostud a fost infiintata in anul 2001 si are ca obiect de activitate realizarea de studii geotehnice si servicii geotehnice in teren, studii de risc pentru lucrari de infrastructura - autostrazi, reabilitari drumuri nationale, poduri, cai ferate, constructii civile, constructii hidrotehnice, consolidarea terenurilor slabe de fundare si stabilizarea alunecarilor de teren, elaborare de programe si strategii de mediu, elaborarea studiilor de impact asupra mediului, monitorizarea factorilor de mediu si bilanturi de mediu.

Colectivul Geostud este alcatuit din specialisti cu experienta in domeniu, ingineri, verificatori de proiecte, specialisti in sisteme informatice, dar si din tineri care s-au specializat in domeniu
prin studii de masterat si doctorat. De asemenea colaboreaza cu specialisti in domeniu si cadre universitare.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI