Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

MANITOU Group - Singurul producator de incarcatoare telescopice care propune programul REDUCE TCO

03.11.2016
MANITOU Group - Singurul producator de incarcatoare telescopice care propune programul REDUCE TCO
Manitou este primul producator de incarcatoare telescopice care prezinta consumul redus de combustibil al masinilor sale, precum si metodele de masurare, printr-un program special dedicat clientilor - Reduce TCO.

REDUCE TCO este programul prin care Manitou permite vizualizarea si monitorizarea tuturor costurilor de ownership. Acesta pune accent pe reducerea consumului si cresterea productivitatii. Manitou este primul producator care propune un astfel de program de monitorizare TCO. "Dorim sa oferim clientilor nostri informatii clare si transparente privind datele reale de consum pentru masinile noastre pentru a ne ajuta clientii in reducerea costului total de utilizare si a impactului asupra mediului" a precizat Michel Denis, Managing Director al Manitou Group.


Proceduri validate de UTAC

Pentru a furniza cele mai exacte informatii si pentru a atrage atentia operatorilor despre impactul pe care le au masinile asupra mediului, dar si pentru a evidentia diferenta de performanta de la un model la altul, Manitou a dezvaluit pentru prima data datele sale in l/h si emisiile de CO2.

Grupul a solicitat suportul UTAC (singurul organism francez tehnic de specialitate desemnat de Comisia Europeana si ONU pentru omolo - garea vehiculelor) pentru a face audit in situ si pentru a confirma ca testele efectuate au fost in conformitate cu modul recomandat de functionare (cicluri de lucru, echipamente de masurare, abilitatile operatorului etc).

Grupul Manitou, lider de piata pentru segmentul de incarcatoare telescopic multifunctionale, isi continua angajamentele pentru reducerea impactului sau asupra mediului. Programul Reduce Fuel Eco a sporit transparenta in ceea ce priveste consumul de combustibil al echipamentelor de manipulare si a sprijinit clientii in reducerea consumului propriu. Reduce TCO ajuta clientii sa aleaga echipamentul , luand in considerare toate costurile de exploatare a masinii.

In scopul de a reduce aceste costuri, Grupul urmareste numeroase aspect ale utilizarii masinilor, inclusiv intervalele prelungite de schimbare a uleiului de motor pentru sisteme hidraulice, care nu numai ca ajuta la reducerea costurilor de intretinere pentru client, dar de asemenea, reduce impactul ecologic prin reducerea emisiilor de produse poluante.

Eficientizarea energiei este una dintre prioritatile principale ale grupului Manitou si reprezinta un criteriu foarte important in alegerea solutiilor tehnologice optime (alegerea motorului si a componentelor auxiliare, instalatia de racire, reducerea puterii motorului concomitent cu imbunatatirea comportamentului masinii etc.). Aproximativ 90% din gazele cu efect de sera emise de utilajele noastre sunt generate in timpul utilizarii propriu-zise de catre clienti. Acesta este motivul pentru care Manitou vine in sprijinul clientilor sai pentru reducerea consumului de combustibil


Reduce TCO: procedura de functionare

Masurarea consumului de combustibil se realizeaza in functie de patru activitati reprezentative ale incarcatoarelor telescopice: manipulare, incarcare/descarcare, transport si in ralanti. Pentru date complete, clientii pot sa calculeze in detaliu consumul introducand toti parametrii de functionare utilizati pe urmatorul site dedicat programului Reduce: http://reduce.manitou.com.

Din totalul costurilor de exploatare (TCO), 30% se datoreaza consumului de combustibil. Mai mult decat atat, 20% din costurile de exploatare a unei masini sunt legate de intretinere si reparatii. Pentru a actiona in vederea atingerii obiectivelor sale de mediu, Grupul Manitou a optimizat frecventa intervalelor de schimbare a uleiului pentru sistemele hidraulice, astfel incat sa raspunda asteptarilor clientilor sai.

Initiat in 2014, abordarea a cerut noi protocoale de testare care au fost effectuate pe 16 incarcatoare telescopice cu diferite tipuri de uleiuri pentru diferite aplicatii in mai multe tari, urmate de analize ample a rezultatelor. Dupa doi ani de studii, rezultatele testului au aratat ca intervalele de schimbare a uleiului de motor pentru sistemele hidraulice, stabilite initial la 1.000 de ore, poate fi extins la 2.000 de ore cu nici un impact asupra starii si functionarii masinilor.

Aceasta masura permite clientilor sa economiseasca 50% din costurile cu uleiul hidraulic, de exemplu, 600 l de ulei pentru un MLT 735 (Incarcator telescopic Agri 7m/3.5t) se economisesc in 10 ani de functionare.


Eco-Design

Una din provocarile programului Reduce este ecodesign-ul, Manitou dispune de echipe special pregatite pentru a dezvolta echipamente inovatoare cu un impact minim asupra mediului inconjurator.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI