Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 128

SAINT-GOBAIN - promotorul cladirilor verzi/ definirea standardului in industria constructiilor

21.11.2016
SAINT-GOBAIN - promotorul cladirilor verzi/ definirea standardului in industria constructiilor
Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului, este compania care promoveaza constructiile durabile si dezvolta solutii inovatoare pentru cladiri noi sau renovate. Astfel, acestea devin eficiente energetic, asigura un grad sporit de confort, nu afecteaza sanatatea, sunt superioare din punct de vedere estetic si construite cu ajutorul unui volum optim de materiale, cu o amprenta mai redusa asupra mediului.

Saint-Gobain demonstreaza prin intermediul unor proiecte deja implementate succesul solutiilor sale la obtinerea unor cladiri de birouri durabile, oferind un mediu de lucru propice, care, in final, conduce la productivitate sporita pentru companii si asigura o stare de bine angajatilor.

"Saint-Gobain Romania sprijina proiectele care urmaresc principii si valori comune cu cele ale Grupului: dezvoltarea economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Suntem mandri de contributia noastra la constructia de cladiri verzi in Romania, si de implementarea conceptului Saint-Gobain Multi-Confort, care pleaca de la o singura premisa, aceea ca toate spatiile construite pot oferi cele mai inalte standarde de confort cu un minim de consum energetic", informeaza Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.

Conform unui studiu  realizat de Harvard School of Public Health in colaborare cu State University of New York (SUNY) Upstate Medical University, spatiul interior construit este critic pentru starea de confort a oamenilor. Primele rezultate indica faptul ca o persoana isi poate petrece pana la 90% din timp in spatiul construit, iar cladirile, in functie de profil, pot influenta pozitiv sau negativ sanatatea acesteia.

Studiul arata ca persoanele care lucreaza in cladiri "verzi" au abilitati cognitive mai dezvoltate, fara a manifesta simptomele asociate unui mediu de lucru necorespunzator: acestia se odihnesc mult mai bine fata de cei care isi desfasoara activitatea in cladiri standard.

Angajatii care lucreaza in cladiri cu certificare "verde" au obtinut rezultate cu 26% mai mari la testele cognitive. Mai mult, acestia se pot descurca mai usor in situatii de criza - scoruri cu 73% mai bune; au rapiditate decizionala crescuta cu pana la 44%, iar capacitatea de concentrare este cu 38% mai mare. 

La nivel mondial, dar si in Romania, Saint-Gobain isi doreste sa ofere excelenta in ceea ce priveste cladirile verzi, un obiectiv concret, deja validat prin statutul de membru al Grupului in Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, liderul in promovarea responsabilitatii de mediu si a eficientei energetice in design-ul, constructia si administrarea cladirilor la nivel national.

In Romania, Saint-Gobain a furnizat materiale pentru construirea unora dintre cele mai moderne si inovatoare cladiri verzi:

  • Green Court din Bucuresti - este o cladire de birouri incadrata in clasa A si certificata LEED Gold datorita solutiilor ecologice implementate, precum utilizarea a 4000 m2 de vitraje COOL-LITE Xtreme. Astfel, se creeaza o fatada din sticla cu transfer redus de caldura, dar cu o capacitate sporita de captare a aerului proaspat ce contribuie la crearea unui mediu de lucru sanatos, iluminand natural peste 85% din spatiul de lucru. Eckelt Glass Saint-Gobain a oferit Climaplus Extreme si Stadip Sekurit de dimensiuni mari.
  • The Office din Cluj-Napoca - asigura maximum de confort, flexibilitate, eficienta si acces la toate facilitatile. Sistemul inteligent de functionare al cladirii asigura conditii perfecte de lucru, reducand in acelasi timp consumul de energie. Pentru constructia sa, Saint-Gobain Glass a furnizat 4000 m2 de vitraje COOL-LITE ST 150 si COOL-LITE STB 120. Rezistenta de durata si flexibilitatea prelucrarii, chiar si dupa asezarea straturilor, califica SGG COOL-LITE drept sticla ideala pentru toate tipurile de constructii, oferind o economisire ridicata a energiei electrice pentru aerul conditionat si aparatele de climatizare. Mai mult, datorita materialelor Saint-Gobain Rigips utilizate in constructie, cladirea este de asemenea rezistenta la foc si umiditate, folosindu-se solutii pentru pereti de compartimentare, placari de pereti, plafoane suspendate realizate cu placi din gips-carton cu varii performante (Rigips® RB 12.5 mm; Rigips® RF 12.5 mm; Rigips® RBI 12.5 mm), profile metalice rigidizate Rigiprofil®, accesorii pentru sistemele de gips-carton, chit pentru umplerea şi finisarea rosturilor plăcilor din gips-carton (ex. Rigips® Super).

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI