Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

Gradinariu - Furnizor de macarale de inalta performanta - Macara de recuperare AV30

06.12.2016
Gradinariu - Furnizor de macarale de inalta performanta - Macara de recuperare AV30
Gradinariu este una dintre companiile cu o experienta indelungata pe piata utilajelor si autospecialelor din Romania cu activitati extinse in domeniul furnizarii de utilaje de constructii si a echipamente si utilaje multifunctionale pentru salubritate si intretinere drumuri pe timp de iarna si vara. Alaturi de acestea, un segment important de business, cu un impact direct si asupra calitatii vietii locuitorilor, Gradinariu comercializeaza si asigura service pentru macarale mobile si automacarale cu capacitate intre 10 - 70 tone. Toate macaralele sunt echipate cu brat telescopic cu mai multe segmente, sistem de comanda complet hidraulic, actionare cu microprocesor a stabilitatii macaralei etc.

"Calitatea lor precum si eficienta pe teren reprezinta factori importanti atunci cand sunt utilizate aceste masini. Macaralele sunt oferite in variant standard, cu posibilitatea comandarii echipamnetului supra-standard - de exemplu, hidraulica Danfoss cu telecomanda proportionala a functiilor (joysticks), alonja structurala, aer conditionat in cabina macaragiului, etc." Andrei Gradinariu - Director General la Gradinariu Import Export.

O noutate in domeniu cu un nivel tehnologic extrem de ridicat, demonstrand o multifunctionalitate extrem de necesara pe piata de profil o reprezinta macaraua AV 30MB produsa de CKD. Este macaraua care va atinge extrem de multe asteptari pe piata: se va putea utiliza ca si o macara clasica din domeniul constructiilor dar ea este destinata salvarii, recuperarii tirurilor, camioanelor, diverselor ma sini "mari" din locuri extrem de greu accesibile, de exemplu in caz de accidente dar le va si tracta ulterior la locul de destinatie.


Sistemul de ridicare camioane si partea inferioara a macaralei

Suprastructura macara este montata pe un autosasiu Mercedes-Benz Actros 4143 K 8x4 sau Actros 4150 K 8x8 sau modele alternative pe TATRA 815 260 R 81 36 255 8x8.2/20 chassis. Autosasiele utilizate au doua axe spate jumelate (cate doua roti pe fiecare butuc). Sunt folosite doua perechi de cale pentru stabilitate crescuta. Prima pereche de cale telescopice orizontale este plasata in spatele celei de-a doua axe directoare; Dupa telescoparea in pozitia de lucru, cilindri verticali ai calelor sunt blocati hidraulic pentru evitarea interventiilor neautorizate. Cea de-a doua pereche de cale este montata la spatele masinii. Aceste cale sunt necesare pentru ancorarea macaralei in timpul operatiunii recuperare/ tractare (talpile de calare au doua pozitii - atat pentru teren amenajat cat si neamenajat).

Un dispozitiv de avertizare optic si acustic, de tip flash, este pozitionat pe cabina sasiului. In cabina exista doi suporti pentru butelii de oxigen cu aparate de respirat. Sasiul macaralei are spatii de depozitare pentru diverse echipamente si echipamentul de recuperare.Mecanismul de rotire si cabina macaralei


Mecanismul de rotire, cabina si carcasa macaralei sunt construite astfel incat toate abilitatile macaralei sa fie conservate. Macaraua este imperecheata cu un limitator de sarcina SLI 05 D si un indicator de tensiuni inalte IVN. Macaraua este echipata cu troliu cu trei role pentru o sarcina maxima de 30 t. Automacaraua este posibil a se echipa cu sistem hidraulic DANFOSS cu joystick-uri pentru manevrarea cu precizie a tuturor functiilor, in concordanta cu solicitarile
clientului.


Sistemul de recuperare/tractare

Sistemul propriu de recuperare/tractare consta intr-un brat hidraulic, dublu blocabil, cu furca zincata pentru recuperare/ tractare si transport. Bratul este fixat cu un troliu hidraulic RAMSEY RPH 45000 cu cablu de sarcina maxima 20 t. Troliul este echipat cu cablu de lungime 70 m facand posibila tractarea vehiculului de la mai mult de 60 m distanta. Constructia troliului permite ridicarea cu cablul fara a necesita derularea hidraulica (viteza crescuta in timpul utilizarii). Sistemul hidraulic al bratului de recuperare/ tractare si troliul sunt telecomandate, prin intermediul emitatorului si face posibil ca personalul deservent sa poata lucra in imediata apropiere.

In timpul transportului pe sosea, furca de tractare este ridicata la inaltime de siguranta in apropierea bratului si prin urmare nu exista riscul sa puna in pericol alti participanti la trafic. In aceasta pozitie furca este blocata mecanic. Furca este ajustabila pentru diferite marimi de roata ale vehiculului tractat si de asemenea face posibila modificarea razei de actionare a macaralei (brat telescopic, actionat hidraulic). In timpul actionarii/ ridicarii furcii sub vehiculul tractat, rolele de ridicare sunt blocate hidraulic pentru exploatare in conditii de siguranta. Capacitatea de ridicare este de 7,5 t. Macaraua este echipata cu indicator electronic pentru a determina greutatea sarcinii suspendate in timpul transportului.


Datele tehnice si parametrii atinsi
Macara de recuperare AV30

Dimensiuni:
Lungime ~ 11000 mm, Latime 2 500 mm, Inaltime 3 850 mm, Latime cu canalele extinse 5 780 mm
Masa totala: ~ 32 000 Kg
Capacitatea de ridicare: 30 000 Kg
Lungimea bratului: Strans 7,0 Extins hidraulic 15,0 (Mecanic 17,5)
Sistem hydraulic: 6 circuite pe sasiul macaralei, 4 circuite pe sistemul de rotire
Dispozitiv de siguranta: SLI 05 D impreuna cu IVN
Controlul macaralei: Mecanic, distribuitoare cu 4 niveluri de control
Tip autosasiu: Mercedes-Benz Actross 4143 K 8x4/4 / MB Actros 4150 K 8x8/4
Viteza maxima: (Doar macaraua - fara vehicul remorcat) 85 Km/hr
Mecanism de tractare/recuperare: Brat hidraulic-mecanic cu furca de agatare
Puterea de tractare in cablu: Max. 20 t (in basic layer of rope) Max. 10,0 t / max. cca 6,0 t
Lungimea cablului de tractare/recuperare: 70 m (eficient mai mult de 60 m) / 70 m (mai mult decat 60) / ~ 38 m
Capacitatea de ridicare a furcii: 7,5 t (la raza minima a macaralei)
Extinderea furcii: Telescopic, ridicare hidraulica pana la 1.200 mm
Controlul tractarii/recuperarii: Telecomanda, cu emitator fara fir (pentru brat si troliu)


Mai multe detalii puteti afla vizitand site-ul:
www.gradinariu.ro


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI