Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

Metso furnizor principal de echipamente pentru o mina de cupru din Tibet

06.12.2016
Metso furnizor principal de echipamente pentru o mina de cupru din Tibet
Metso, in baza unei intelegeri de lunga dur ata, a livrat principalele echipamente de prelucrare a mineralelor companiei chineze Tibet Julong Copper Co. L td, care are in administrare noua exploatarea miniera de suprafata de la Qulong, una dintre cele mai mari exploatari miniere de cupru din lume.

Proiectul pentru realizarea unei  exploatari miniere de suprafata la Qulong, in podisul Qinghai - Tibet, a fost anuntat la inceputul anului 2009. Compania cu capital integral privat Tibet Julong Copper Co. Ltd din China, fondata in anul 2006, a fost cea desemnata sa se ocupe de administrarea minei si de exploatarea unei rezerve estimate de cupru de mai mult de 7 milioane de tone. Lucrarile de constructie a infrastructurii au inceput in primul trimestru al anului 2016 si se vor desfasura in trei faze, cu finalizare prognozata pana la sfarsitul anului 2018, cand mina va trebuii sa produca la intreaga capacitate de productie.

Proiectul presupune, alaturi de amenajarea suprafetei de extractie a minereului, si construirea unei instalatii de prelucrare a minereului, cu unitati de concasare si sortare, spatii de depozitare, hale de lucru si cladiri administrative, cca. 66 km de drumuri, 24 km de canale de apa si 7 km de tunele, patru rezervoare de apa, o instalatie de tratare a apei si una pentru tratarea apei reziduale, facilitati de parcare in zona de incarcare si de descarcare a minereului, o substatie de 35 kV cu infrastructura aferenta, aprox. 20 km de linii de transport si 15 km de conducte pentru apa.

Dupa finalizarea lucrarilor de amenajare a infrastructurii, mina de la Qulong, va deveni cea mai mare mina de cupru deschisa din lume, din punct de vedere al capacitatii de productie, dar si al altitudinii la care este situata, si, de asemenea, una dintre exploatarile miniere prevazuta cu cele mai moderne si mai avansate echipamente si solutii tehnologice de productie, precum si sisteme de control al proceselor de productie.

Capacitatea de productie anuala de cupru se estimeaza a fi de 560.000 de tone, in conditiile prelucrarii a 300.000 de tone de minereu pe zi. In cadrul acestui grandios proiect, Metso a fost desemnata drept compania ce trebuie sa livreze, pentru prelucrarea mineralelor extrase din exploatarea miniera de cupru de la Qulong, gama completa de echipamente de ultima generatie, inclusiv 6 concasoare, 8 mori de macinare semi-autogene si 8 mori cu bile, 8 mori cu agitare, 4 filtre de presiune cu placi verticale, pentru deshidratarea mecanica a materiei prime si 16 ciururi vibratoare, la toate acestea adaugandu-se un avansat sistem de control al proceselor de productie, precum si servicii conexe, precum instalarea echipamentelor, testarea si punerea lor in functiune, consultanta tehnica. Valoarea totala a contractelor nu a fost divulgata presei, dar se cunoaste ca Metso a inregistrat deja 51 milioane de euro pentru acest proiect, inca din al doilea trimestru al anului 2015, iar restul este de asteptat sa fie inregistrat in perioada 2016 - 2018.


Procese de productie sustenabile

Domnul Xiao, Presedintele companiei Tibet Julong Copper Co. Ltd, spunea: "Qulong dispune de imense rezerve de minereu. Obiectivul nostru este de a realiza treptat cea mai avansata exploatatie miniera din lume, unde exploatarea sustenabila a minereului sa se faca cu cele mai moderne echipamente si procese tehnologice din lume. Scopul activitatii noastre este obtinerea unei productivitati ridicate, cu costuri de exploatare reduse, in modul cel mai ecologic posibil. Daruirea cu care Metso a contribuit la acest proiect a fost incredibila si ne-a asigurat ca angajatii Metso privesc obiectivele noastre ca fiind ale lor. Suntem impresionati de solutiile de economisire a energiei si de optimizare sustenabila a proceselor, propuse de Metso, lider in industria de tratare a minereurilor. Acestea, combinate cu experienta si o prezenta locala deosebit de activa a Metso, constituie motivul pentru care am ales Metso pentru furnizarea echipamentelor destinate proceselor de productie decisive." In acest sens, Joao Colagrossi, Presedinte al sectorului de afaceri Metso de la Minerals Capital, spunea: "Suntem foarte mandri sa fim, pentru acest proiect unic, furnizorul de echipamente si solutii tehnologice hotaratoare in procesul de sfaramare a minereului. Avem un bogat istoric de realizari de exceptie, produsele oferite clientilor nostri fiind in deplina concordanta cu ceea ce le promitem, si dispunem de capacitati excelente de management de lucrari pentru a executa proiecte logistice dificile pentru santiere situate la mare altitudine. Pe intreaga perioada de timp cat a durat sa castigam aceasta comanda, am fost in masura sa demonstram din nou ca principiile noastre de baza in lucrul cu clientii sunt concentrate spre nevoile acestora si spre lucrul in echipa."Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI