Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

Original, inovator si fiabil - MaxBrio Ripper

29.11.2016
Original, inovator si fiabil - MaxBrio Ripper
Daedong Engineering, pionier in tehnologia actionarilor prin vibratii, este un producator specializat in producerea de atasamente vibratoare si dezvoltarea de noi tehnologii de atasamente de excavatoare din 1997. Cel mai recent produs din gama este scarificatorul MaxBrio Ripper, ale carui avantaje se remarca intr-o gama larga de aplicatii.

In 2004, a fost inventat Vibro Ripper, un atasament revolutionar pentru derocare, demolare si extragere, care prin utilizarea vibratiilor de frecventa inalta aduce urmatoarele beneficii procesului de lucru: costul redus, lipsa de zgomot si durata de lucru redusa.Maxbrio Ripper este un nou concept dezvoltat de compania coreeana, care isi gaseste aplicatii eficiente si are avantaje certe in santier, cariera, precum si in alte activitati. Maxbrio a fost realizat cu suportul guvernului Coreean printr-o subventie de circa 3,2 milioane USD, intre 2012 si 2014. In aceasta perioada, Maxbrio a fost testat in cele mai diverse conditii, impreuna cu Institutul de Utilaje si Materiale din Coreea, pentru a se garanta fiabilitatea produsului, inclusiv in conditii extreme (la temperaturi cuprinse intre -40 0 si 60 0) sau sub apa.

Scopul acestuia este de a creste productivitatea exploatarii in carierele de bazalt, sisturi, gresie, ardezie, calcar , carbune, gips, dolomita, minereu de fier, precum si in lucrarile de pregatire a terenului pentru lucrari de drumuri si autostrazi, demolari betoane. Gama de excavatoare pe care se poate monta scarificatorul este cuprinsa intre 12 si 65 t.

Protectie pentru excavator
Sistemul special "Anti-Shock" ofera bratului excavatorului o protectie superioara la uzura din oboseala, pe care un ciocan hidraulic nu o poate oferi. In plus, excavatorul este protejat de socul vibratiilor cu ajutorul tampoanelor speciale din elastomer (patent propriu).

Instalarea este foarte facila, MaxBrio Ripper fiind actionat prin intermediul instalatiei de picon uzuala. Scarificatorul are o durabilitate marita datorita utilizarii in constructia sa a otelului cu rezistenta ridicata la uzura Hardox. De asemenea, durabilitatea a fost imbunatatita si prin forma inovatoare proiectata a scarificatorului, dintelui si a tamponului din elastomer.

Scarificatorul Maxbrio Ripper asigura vibratii puternice (pana la 2500 vpm), fiind mult mai eficient decat ciocanul hidraulic in procesele de spargere din cariere, dat fiind modalitatea de dislocare a rocilor, prin vibratii si rupere. Conform companiei producatoare, Maxbrio Ripper are performante superioare piconului clasic in 80% din aplicatii. In 75% din aplicatii, productivitatile obtinute sunt de 2-5 ori mai mari. Un alt avantaj este silentiozitatea ansamblului in lucru (80 dB), ceea ce il recomanda pentru lucrari in zone rezidentiale, unde sunt stabilite restrictii privind nivelul de zgomot in lucru.

Aplicatii
  • Exploatare in cariere deschise, constructii de drumuri si tuneluri;
  • Roci fisurate, roci stratificate, betoane;
  • Zone cu limitare de zgomot;
  • Zone rezidentiale;
  • Lucrari de fundatii si in conditii umede.

Sfaturi privind modul de operare
  • Nu loviti in mod continuu acelasi punct timp de mai mult de 20 de secunde, daca roca nu se sparge.
  • Relocati si loviti roca din nou, timp de cel mult 20 de secunde.
  • Repetati aceasta miscare pana cand gasiti punctul de fracturare al rocii sau un punct relativ slab;
  • In cazul materialelor dure fisurate, plasati capatul dintelui in zona fisurata si incepeti sa vibrati.
  • In cazul materialelor dure nefisurate, intai executati fisuri artificiale/gauri de foraj (orizontale sau verticale), apoi plasati varful dintelui in fisura si incepeti sa vibrati.

MAXBRIO Ripper pe scurt

Principiul de lucru: Prin vibratii de inalta frecventa (intre 1700 si 2500 rpm) se actioneaza asupra fisurilor largindu-le si astfel se fragmenteaza masa rocii
Solicitari induse excavatorului in operare: Reduse
Costuri de mentenanta si pierderi cauzate de intreruperea lucrului: Reduse (datorita vibratiilor cutiei de viteze absorbite de tampoanele elastomer)
Fragmentare/Dislocare: Da
Tragerea (colectarea) rocilor/materialului dislocate: Da
Necesitatea unui atasament suplimentar sau a altui utilaj pentru activitatea de excavare: Nu


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI