Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 129

West Lift Mobile - Seriozitate si promptitudine

06.01.2017
West Lift Mobile - Seriozitate si promptitudine
Compania West Lift Mobile a aparut pe piata din Romania in anul 2013 si activeaza in doua sectoare principale de activitate: echipamentele de manipulat marfa si echipamente de lucru la inaltime. Cu o echipa dornica sa se afirme pe acest segment de piata dar care dispune si de o bogata experienta in acest domeniu, compania este intr-o continua crestere si dezvoltare.

Mai multe despre activitatea companiei cat si despre planurile de viitor va prezentam mai jos intr-un interviu acordat in exclusivitate de catre Florin Birsila, General Manager West Lift MobileM&U:
Cand a fost infiintata compania West Lift Mobile si care sunt sectoarele de activitate ale companiei?
Florin Birsila: Compania noastra a fost infiintata in primavara anului 2013, ca o afacere de familie, avand capital integral romanesc. Activitatea propriu-zisa a demarat in vara aceluiasi an, cand am pornit la drum, cu un camion pentru transport utilaje si doua platforme electrice pentru lucrul la inaltime, model Haulotte Compact 12. Un mare sprijin, in dezvoltarea firmei nostre, l-am primit de la CDP Access SRL. Colaborarea desfasurata cu asceasta firma pe parcursul anilor 2013-2014 a fost una benefica pentru ambele companii. Domeniul principal de activitate este comertul cu utilaje, dar din istoricul de pana acum, cerintele cele mai mari ale pietei au fost acelea de inchiriere a utilajelor pentru lucrul la inaltime, sau mai simplu din inchirierea nacelelor. In momentul de fata gestionam un parc mult mai mare decat cel de inceput de utilaje pentru lucru la inaltime, in special marca Haulotte, format din echipamente pe care le detinem ca urmare a eforturilor proprii sau a colaborarii cu diversi parteneri de incredere din acelasi domeniu.

M&U: Ce echipamente comercializati pe piata din Romania? Acoperiti si alte piete din Europa?
Florin Birsila: In tara vindem atat utilaje pentru lucrul la inaltime, noi si second-hand, cat si stivuitoare, clientii fiind dobanditi ca urmare a seriozitatii si consecventei echipei tinerei noastre societati. Cu bucurie va putem spune ca am vandut utilaje si in Austria si in Olanda si suntem deschisi pentru astfel de colaborari cu toti partenerii nostri externi, dar in special cu cei din Uniunea Europeana. Utilajele pe care le comercializam sunt cu precadere marca Haulotte, marca pentru care consideram ca suntem pregatiti atat din punct de vedere al personalului tehnic de specialitate, cat si din punct de vedere al aparaturii necesare pentru service-ul utilajelor.

M&U: Care sunt sectoarele de activitate cu cea mai mare cerere pentru echipamente de lucru la inaltime?
Florin Birsila: In mod clar cererea cea mai mare, pentru echipamente pentru lucru la inaltime, este in domeniul industrial si in special in domeniul constructiilor industriale. Am observat o cre stere fantastica pentru aceste echipamente la constructiile de hale industriale, investitiile straine in acest domeniu fiind semnificative in partea de vest a tarii si nu numai.

M&U: Preferinta actuala a clientilor este pentru achizitie de echipamente sau pentru inchiriere?
Florin Birsila: Clientii nostri sunt interesati in special de inchirierea echipamentelor pentru lucrul la inaltime si pentru stivuitoare. Mai putini, in raport cu primii, sunt clientii interesati de cumpararea unor astfel de utilaje, mergand probabil pe ideea ca investitia in astfel de utilaje pentru o companie nespecializata pe acest domeniu nu este necesara si nici avantajoasa din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, firma noastra a reusit totusi sa comercializeze astfel de echipamente second-hand si noi, acordand clientilor si un service de calitate prin intermediul echipei noastre de profesionisti din cadrul departamentului de service. Totodata, exista interes si pentru echipamente noi, insa acestea vin din partea unor companii care isi permit o astfel de investitie si folosesc utilajul la capacitate maxima.

M&U: Care este raportul vanzare/inchiriere in activitatea companiei (in termeni de cerere in piata, unitati vandute/inchiriate)?
Florin Birsila: Astfel cum am mentionat si la raspunsul de la intrebarea anterioara, acest raport inclina puternic balanta spre inchirierea de utilaje. Vanzarea de astfel de echipamente este greoaie, datorita pretului destul de mare, dar si datorita ofertei destul de generoase la inchirierea unor astfel de utilaje.

M&U: Ce alte servicii oferiti clientilor (service post-vanzare, perioada de garantie, buy-back)?
Florin Birsila: Oferta noastra de servicii auxiliare este destul de diversificata: service pentru nacelle si stivuitoare, oferim piese de schimb in garantie si post garantie, buy-back pentru clientii care doresc sa cumpere de la noi un utilaj mai nou si mai bun. Trebuie sa amintim ca service-ul nostru este autorizat ISCIR, pentru executarea lucrarilor de reparare, intretinere si revizie la stivuitoare autopropulsate cu sarcina nominala pana la 40.000 kg si pentru executarea lucrarilor de reparare, intretinere si revizie la platforme autoridicatoare deplasabile si neplasabile cu sarcina nominala de pana la 10.000 kg. De asemenea, oferim, in cazul inchiririlor de utilaje, si servicii de manipulare utilaje, cu operatori autorizati cu experienta, servicii de manipulare marfuri bunuri in regim combinat cu mai multe tipuri de utilaje. Avand in vedere ca am acordat inca de la infiintare o mare atentie formarii profesionale a angajatilor firmei, inclusiv pe domeniul supravegherii tehnice a instalatiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR, in viitor dorim sa ne extindem activitatea oferind si servicii de RSVTI, pentru firmele care doresc externalizarea unor astfel de servicii si de asemenea, chiar servicii de expertiza tehnica de specialitate.

M&U: Care sunt dificultatile pe care le intampinati in activitatea de zi cu zi?
Florin Birsila: Echipa noastra, desi tanara, poate si a facut de fiecare data fata oricaror greutati ce au aparut in cadrul societatii. Nu va imaginati ca sunt probleme foarte grave, insa avem de a face, zilnic, cu tot felul de problem administrative sau de comunicare atat exteriorul cat si in interiorul firmei. Insa aceste aspect au fost intotdeauna rezolvate. Cu toate acestea, nu putem sa nu observam lipsa de interes a unora dintre clienti in utilizarea normala si corecta a echipamantelor inchiriate, precum si dorinta concurentei noastre, de a denigra imaginea societatii prin prezentarea potentialilor clienti a unei situatii care nu corespunde deloc cu realitatea.

M&U: Care sunt avantajele care recomanda serviciile si produsele oferite de compania West Lift Mobile?
Florin Birsila: In mod sigur, ce ne recomanda este seriozitatea si promptitudinea de care dam dovada la interventiile de reparare ale utilajelor pe care le inchiriem. Aceste interventii rapide ne asigura un avantaj de necontestat pe piata de vest a tarii. Faptul ca zona nostra de activitate a ramas concentrata doar in vestul tarii, a fost benefica pentru dezvoltarea firmei noastre, in actualul stadiu in care ne aflam. Spun acest lucru si prin prisma feedback-ului primit de la
numerosi clienti.

M&U: Care a fost evolutia anului 2016 pentru companie?
Florin Birsila: In anul 2016, evolutia este evidenta. La nivelul lunii septembrie, am reusit sa depasim cifra de afaceri realizata in 2015. Evolutia o apreciem normala in raport cu investitiile facute. Un aport mare l-au adus si vanzarile de utilaje, aflate in crestere, atat noi cat si second hand. Putem spune ca 2016 a fost cel mai bun an al nostru, atat din punct de vedere al indicatorilor economico-financiari, cat si al satisfactiei in munca de zi cu zi. Activitatea in anul 2016 a inceput pentru noi intr-o locatie noua, in cadru Incubatorului de Afaceri al comunei Dumbravita, intr-o cladire construita cu fonduri europene, care dispune de spatii noi, atat de birouri, cat si de hale pentru productie si depozitare. Aceasta noua locatie, care beneficiaza de o buna expunere la principalelele cai de acces spre Timisoara (soseaua de centura, autostrada Arad - Timisoara - Lugoj) a dus, in mod evident, si la cresterea performantelor
noastre.

M&U: Care sunt planurile companiei pentru anul 2017?
Florin Birsila: Vom continua, in mod sigur, planul investitional pe care l-am facut an de an. Suntem in faza avansata a negocierilor, pentru finantari viitoare, cu institutii bancare importante, colaboram in continuare si cu institutii nebancare, dar nu eliminam si puterea proprie de finantare care in ultima perioada a crescut tot mai mult. Dorim sa marim parcul propriu de utilaje cu inca cateva zeci, lucru care sa ne asigure noua, ca firma, stabilitate si clientilor nostri o mai buna satisfacere a nevoilor de inchiriere si/sau vanzare/ cumparare. Deasemenea, dorim sa continuam colaborarea cu firmele locale care detin utilaje pentru lucru la inaltime si stivuitoare, in vederea realizarii unor afaceri prospere, reciproc avantajoase.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI