Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

In Ravenna, Liebherr curata efficient cala cargoboturilor

09.02.2017
In Ravenna, Liebherr curata efficient cala cargoboturilor
In cunoscutul oras Ravenna, din Italia, important centru comercial si port la Marea Adriatica, «Compagnia Portuale di Ravenna» (Compania Portuara Ravenna) opereaza in toata zona portuara cu mai mult de 40 de masini de lucru. Dintre aces tea, se evidentiaza cinci excavatoare hidraulice pe senile Liebherr R 918 Litronic, folosite de aproape doi ani la lucrari efectuate pe fundul calei cargoboturilor, in operatiuni de curatare a materialului vrac ramas in nisele peretilor calei sau de-a lungul acestora, in acele locuri unde graiferele de mare capacitate ale macaralelor portuare nu mai puteau actiona.

Proiectat si fabricat in unitatile de productie Liebherr – Franta SAS, din orasul Colmar, regiunea Alsacia, excavatorul pe senile Liebherr R 918 Litronic, din noua gama sub 24 de tone, are o greutate operationala de cca. 18 tone si este echipat cu un motor diesel marca Liebherr, ce dezvolta o putere maxima de 95 kW (129 CP) si care, fiind echipat un sistem de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) si cu un catalizator de oxidare diesel (DOC), indeplineste prescriptiile standardului de emisii de gaze de evacuare UE Stage IIIB, dovedindu-se astfel ideal pentru lucrarile de constructii urbane si de amenajare peisagistica a teritoriului, dar nu numai, dupa cum veti vedea in continuare.


R 918 pentru Ravenna, un excavator cu personalitate

Pentru ca operatiunile de descarcare a marfii din cargoboturi sa fie mult mai eficiente si mai rapide, s-a considerat ca este necesar ca, in ajutorul macaralelor de chei cu graifer, sa fie utilizate si excavatoare pe senile compacte, la curatarea resturilor de material vrac ramas in cala si la adunarea acestora pe axa centrala a calei, de unde urma a fi ridicate cu graiferul macaralelor de cheu. Liebherr R 918 Litronic este un excavator foarte robust, fiabil si usor de intretinut, fiind ideal pentru toate tipurile de lucrari, chiar si pentru aplicatii dificile, fara nici o concesie. La toate acestea se adauga si confortul in exploatare care, la R 918 este cu totul exceptional. Totusi, pentru a putea fi exploatate in conditiile particulare de lucru specificate de client, celor cinci excavatoare R 918 li s-au implementat o serie de solutii tehnice specifice.

Pentru aceasta aplicatie speciala, fiecare dintre cele cinci excavatoare a fost prevazut cu trei puncte de ridicare (doua pe turela si unul pe bratul principal). De aceste dispozitive de ancorare se agata un sistem de lanturi si carlige, cu ajutorul caruia macaraua portuara poate transborda excavatorul de pe chei in cala si viceversa.

Totodata, pentru siguranta instalatiei hidraulice, in special a cilindrilor pentru actionarea bratului balansier si a uneltelor de lucru, precum si a operatorului, au fost adoptate masuri speciale de protectie: aparatoare speciale din tabla de otel, la partea superioara a bratelor, mai ales in zonele de telescopare a tijei cilindrilor, si o protectie speciala, suplimentara, pentru situatia in care excavatorul se rastoarna, amplasata deasupra acoperisului cabinei operatorului, care are, de altfel, structura certificata ROPS.

La aceasta se adauga in plus geamurile laminate, rezistente la impact. Pentru conditiile particulare de lucru din cala cargoboturilor, instalatia de admisie a motorului a fost prevazuta cu un prefiltru de aer cu separator ciclonic de praf, iar pentru sporirea randamentului de lucru, a fost conceputa o lama specifica, ce se ataseaza la bratul balansier si este utilizata pentru razuirea si adunarea materialului vrac.

Bineinteles ca, atat etansarea cabinei, cat si sistemul de climatizare, s-au dovedit perfect adaptate cerintelor exigente impuse de client. Totodata, pentru ca pozitia excavatorului in cala cargobotului sa fie cat mai vizibila operatorului macaralei portuare, aflat in cabina situata la mare inaltime si mai ales atunci cand in cala este foarte mult praf, pe excavator au fost instalate lumini de avertizare – flash.


«Compagnia Portuale di Ravenna»

Istoria Companiei Portuare Ravenna coincide cu istoria moderna a portului comercial Ravenna, la Marea Adriatica. Compania a fost fondata in anul 1929 si, chiar de la inceput, si-a desfasurat
activitatea pe intreg cuprinsul zonei portuare. Principalele activitati ale companiei constau in incarcarea, descarcarea si manipularea marfurilor de toate tipurile.

Societatea asigura servicii complete multiplelor solicitari de lucru existente – operationale, de consultanta si strategice – gratie profesionalismului angajatilor sai si parcului modern de masini si utilaje de lucru disponibile, intretinute in regie proprie. In cadrul companiei lucreaza aproximativ 600 de angajati.

Colaborarea cu Liebherr a inceput in anul 1985, cand s-au achizitionat primele masini, o macara telescopica LT 1200 S si o macara mobila LG1280. In cei peste 30 ani de experiente in comun, Liebherr a fost intotdeauna in masura sa convinga industria italiana de profil de fiabilitatea si capacitatile tehnice de exceptie oferite de masinile sale.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI