Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 131

„Sararitele” elvetiene pot dezgheta si drumurile din Romania

17.02.2017
„Sararitele” elvetiene pot dezgheta si drumurile din Romania
Cunoscuta in intreaga lume, societatea Schmidt, din grupul elvetian ASH, ofera o vasta gama de solutii perfect adaptate pentru diferite operatiuni de dezghetare a carosabilului, de la distribuitoare de material solid antiderapant, la distribuitoarele de solutii lichide de saramura contra depunerii de gheata sau distribuitoare combinate solutii lichide/ materiale solide.

Schmidt ofera o gama larga de distribuitoare de ultima generatie, sararite echipate cu diverse sisteme de alimentare si cu functiuni de dozaj precis a produselor de imprastiat, prin comanda electronica, pentru o dezghetare in acord cu cerintele de mediu.

Se disting trei tipuri constructive de astfel de echipamente pentru imprastierea materialului antiderapant (sararite):
• sararite demontabile, din seriile Stratos, Syntos si Galeox, care, in functie de modelul constructiv, se pot monta, cu miciadaptari pentru vehicul, pe sasiul acestuia sau direct in bena;
• sararite tractate de tractoare sau autovehicule grele sau cu tractiune integrala, din seria Stratos A, care, fiind dotate cu un motor integrat, garanteaza o flexibilitate maxima in timpul operatiunilor de imprastiere;
• sararite purtate din seria Traxos, special concepute pentru a fi atasate la partea din spate a tractoarelor si cu antrenare de la sistemul hidraulic al acestora, pentru interventii profesionale pe suprafete mai restranse sau pe de drumuri comunale.Echipamentele demontabile pentru imprastiere STRATOS sunt printre cele mai bune de acest gen din lume. Motivul pentru care sunt astfel considerate este conceptul de produs holistic care integreaza si sincronizeaza perfect toate detaliile esentiale, cum ar fi: proiectarea unei constructii modulare flexibile, implementarea unor sisteme mecanice precise de distribuire a materialului antiderapant, a unor sisteme electronice inteligente de control a dozajului, precum si o protectie extrem de eficace la coroziune. Dezvoltarea unor asemenea produse a dus la obtinerea unor performante comerciale unice, deosebit de importante in aceste vremuri, cand bugetele de cheltuieli sunt tot mai stricte. Cu sararitele STRATOS, ce se bazeaza pe multi ani de experienta si informatii colectate din intreaga lume, de la cei care folosesc astfel de echipamente, fiecare operatiune de imprastiere este adusa la un nivel complet nou. Constructia modulara, inovativa, face posibila o combinatie variata a partilor componente astfel incat, in final, sa se adapteze la oricare aplicatie individuala si sa permita flexibilitate maxima in planificarea resurselor.

Buncarele sunt fabricate din inox, acoperit prin pulverizare cu vopsea epoxidica, iar sistemul de extractie a materialului si alimentare a distribuitorului este fie cel clasic, cu melc, fie un sistem fiabil cu banda transportoare. Datorita designului inovativ al modulului de lucru, echipamentele de imprastiere pot fi ajustate individual la sarcinile si conditiile de functionare, chiar si pe teren, ceea ce faciliteaza repartizarea masinilor de imprastiere a materialului antiderapant. Ele se folosesc pentru a imprastia atat materiale antiderapante, cat si pentru dejivrare.

Gama mica de sararite Stratos cuprinde cinci modele, cu buncare avand o capacitate de incarcare de la 0,6 mc la 1,7 mc. Pentru dejivrare, sunt prevazute suplimentar cu rezervoare de plastic pentru solutii sarate, cu o capacitate de la 350 litri, pana la 850 litri. Antrenarea dispozitivului de distribuire se face hidraulic, energia provenind de la un motor auxiliar sau o pompa hidraulica cuplata la priza de putere, daca exista pe vehicul. Mai exista variantele ca energia sa fie preluata direct de la miscarea rotii spate, prin intermediul unui dispozitiv patentat Rotopower Schmidt®, fara ca sa existe pierdere a fortei de tractiune la roata sau, ca alternativa, de la o roata suplimentara aplicata pe sol. Aceste echipamente modulare sunt destinate a fi montate pe vehicule cu ecartament ingust, in general camionete sau pick-upuri. Domeniile tipice de operare suprafete relativ mici, cum ar fi depozite in aer liber, parcari, cai pietonale si drumuri rezidentiale si comunale.

Gama mijlocie cuprinde sase modele, cu buncare avand capacitatea , de la 1,7 mc la 3,0 mc, concepute special pentru a fi montate pe vehicule marca Unimog sau pe vehicule de de pana la 10 tone. Rezervoarele suplimentare pentru saramura au capacitati ce variaza de la 880 la 1210 litri, in functie de model. Antrenarea distribuitorului se face hidraulic, prin cuplarea la instalatia hidraulica a vehiculului. In lipsa unei instalatii hidraulice a vehiculului, energia pentru actionarea
distribuitorului se face prin utilizarea oricareia dintre solutiile tehnice folosite la gama mica de sararite. Echipamentele din gama mijlocie asigura o mare flexibilitate operationala, cu un buget limitat, fiind proiectate pentru o mare varietate de sarcini, atat in interiorul oraselor, cat si pe drumurile din afara acestora.

Gama mare de sararite este proiectata pentru montarea pe vehicule purtatoare de dimensiuni mai mari, asigurand o latime de imprastiere a materialului de la 2 m pana la 14 m, functie de sistemul de distributie montat pe echipament. In acest sens, combinatiile individuale posibile intre buncarele de la 4 la 9 mc, sistemul cu banda transportoare sau cu surub fara sfarsit, rezervoarele de saramura din polietilena cu o capacitate de 2.400 litri, diferitele sisteme de distributie a materialului antiderapant de inalta precizie, tipuri de propulsie, sisteme de oprire si de control, alaturi de doua optiuni de montare pe vehicul (pe structura RoRosau in bena), ofera maximul de flexibilitate posibil.Datorita modului de operare intuitiv si a performantelor impresionante de lucru, noua linie de produse din gama mare STRATOS – NOUA GENERATIE, garanteaza respectarea mediului inconjurator si un control inteligent si eficace al operatiunilor specifice de iarna, destinate a reduce riscurile generate de asternerea pe suprafata drumului a zapezii si poleiului, atat pe drumurile din afara oraselor, cat si in interiorul acestora.

Sararita Galeox se remarca prin simplitate in functionare, robustete si o mare flexibilitate in utilizare, toate acestea asociate unor costuri scazute. Structura acestui echipament a fost special optimizata pentru a asigura montajul in bena camioanelor cu doua sau trei axe si poate fi echipata, optional, cu patru picioare de sprijin adecvate. Capacitatea buncarului atinge 7 mc (alimentare sistem dozare cu banda transportoare) sau 8 mc (alimentare cu melc). Totodata, structura poate suporta incarcarea rezervoarelor de polietilena atasate la buncar, cu sare umeda conform normei EN-15597-1 (30% din capacitatea buncarului de alimentare).

Cantitatea de material antiderapant uscat este redusa automat atunci cand se adauga saramura. Reglarea modelului de imprastiere se face prin ajustarea punctului de impact, realizandu-se o distributie optima a materialului la fel de bine in aglomeratiile urbane, cat si in afara oraselor.  Antrenarea echipamentului este asigurata de instalatia hidraulica a vehiculului, de o o pompa antrenata de la priza de forta sau de dispozitivul Rotopower Schmidt®.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI