Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

CAT 374F si 390F - consum optim de combustibil

02.03.2017
CAT 374F si 390F - consum optim de combustibil
Excavatoarele hidraulice Cat 374F si Cat 390F, cu motoare Cat ACERTTM ce indeplinesc standardele UE - Stage IV privind emisiile, sunt recunoscute in industrie pentru consumul optim de combustibil, redus cu 10% fata de modelele similare din seria D.

Acestea sunt la fel de performante si fiabile ca predecesoarele lor, dar sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor de operare. Cat 374F si Cat 390F suporta configuratii multiple si numeroase variante de unelte si optiuni de control ale acestora, acoperind astfel o gama variata de scenarii de lucru.

Motorul
Puterea motorului Cat ACERTTM C15 de pe 374F dezvolta o putere neta de 352 kW, in timp ce motorul Cat ACERTTM C18 de pe 390F dezvolta 391 kW. Ambele motoare dispun de o gestionare electronica a sistemelor de injectie/ admisie aer.

Operatorul are posibilitatea de a alege intre doua moduri de functionare ale motorului: standard si economic. Astfel, acesta poate sa ajusteze viteza de operare a motorului, in functie de scenariul de lucru, o asemenea actiune conducand la o reducere a consumului de carburant. Aditional, sunt integrate doua sisteme de management complexe: unul care ajusteaza turatia motorului in functie de nivelul de incarcare si unul care opreste motorul dupa ce un anumit interval de timp prestabilit de nefunctionare a fost atins. Astfel, se reduce si mai mult consumul de combustibil si emisiile de noxe si se prelungesc intervalele de servisare.

Sistemul hidraulic

Componentele hidraulice majore, precum pompele si valvele, sunt situate aproape unele de altele, putandu-se utiliza astfel furtunuri si conducte mai scurte. Acest design genereaza mai putina pierdere prin frecare, scaderi de presiune reduse si putere sporita la sol.

Noua valva a sistemului Cat de control adaptiv (ACS) este proiectata astfel incat sa gestioneze in mod inteligent restrictiile si debitele. Aceasta se deschide incet la miscarea scurta a joystick-ului si se deschide rapid cand miscarea este ampla. Ea va elibera debit exact acolo unde aveti nevoie si cand aveti nevoie, ceea ce inseamna ca va veti bucura de o manevrare mai lina, eficienta si cu un consum de combustibil redus.

Noile modele pot fi echipate cu circuite hidraulice auxiliare, astfel incat sa puteti efectua mai multe lucrari cu doar un singur utilaj, existand mai multe variante dintre care puteti alege.

Cabina operatorului
Comparativ cu modelele anterioare, cabina noilor excavatoare ofera operatorilor o mai mare vizibilitate, procentul geamurilor de sticla/suprafata vitrata crescand cu 12%. De asemenea, zgomotul din interiorul cabinei a fost redus cu 3 dB(A).

Noul ecran LCD este cu 40% mai mare, are o rezolutie de patru ori mai mare si ofera o navigare intuitiva. Acesta permite o programare in 42 de limbi, oferind operatorilor informatii cu privire la operativitatea utilajului; serveste si ca monitor pentru camera retrovizoare standard.

Scaunul spatios cu suspensie pneumatic si optiuni de incalzire si racire, precum si un sistem complet automat de control al temperaturii vor asigura confortul si productivitatea operatorului pe toata durata zilei, in orice conditii de vreme, geroasa sau caniculara.

Tehnologie
Cat Connect creste eficienta utilajului, prin folosirea de tehnologii de ultima generatie. Tehnologiile LINK, spre exemplu sistemul optional Product LinkTM, ajuta managerii sa gestioneze productivitatea utilajelor Cat si sa aiba astfel costuri operationale si de proprietate mai bune. Prin intermediul interfetei online VisionLink®, managerii pot urmari elementele critice business-ului lor, precum: date cu privire la locatie, numar de ore de lucru, combustibil folosit sau timpi morti. Echipamentele seriei F suporta chiar si tehnologii de ultima generatie, precum Cat Grade Control Depth sau Slope, care ajuta operatorii sa munceasca mai eficient si mai corect.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI