Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

Hidrocicloane special pentru recuperarea si spalarea nisipului in balastiere

10.03.2017
Hidrocicloane special pentru recuperarea si spalarea nisipului in balastiere
Utilrom Construct este reprezentantul producatorului francez MS pentru comercializarea hidrocicloanelor pe teritoriul Romaniei. Gama hidrocicloanelor MS Franta este foarte diversificata, cu capacitati de recuperare a nisipului de la 20 tone/ora pana peste 1.000 de tone/ora.

Se pot oferi solutii personalizate pentru absolut orice aplicatie, inclusiv pentru obtinerea mai multor sorturi de nisip fin prin hidrocicloane speciale (ex: 0.063 – 0.6 mm, 0.063 – 1 mm, 0.425 – 2 mm etc.). Se poate obtine, spre exemplu, doua sau mai multe sorturi de nisip dintr-un nisip brut de 0-4 mm. Acolo unde nu este suficienta apa (cum ar fi carierele de piatra sau balastierele ce sunt pozitionate aproape de orase) se poate oferi prin intermediul partenerilor acestora, MS Franta, instalatii de tratare a apei care au rolul de a recicla aproximativ 90% din apa folosita in spalarea agregatelor.

In contextul actual in care se afla industria constructiilor din Romania, majoritatea companiilor se orienteza catre eficientizarea proceselor tehnologice prin achizitionarea de echipamente si tehnologii moderne. In prezent, 90% din totalul productiei de agregate din Europa provine din resurse naturale, extrase din cariere si balastiere iar restul de 10% provine din depozite marine, reciclarea de seurilor industriale, reciclarea deseurilor din constructii si demolari, conform unui studiu apartinand Asociatiei Producatorilor de Agregate din Europa.

Nisipul este unul dintre cele mai cautate resurse naturale avand o gama larga de utilizare si fiind folosit atat in industria contructiilor ca materie prima in fabricarea betonului, asfaltului, mortarului, pavelelor, caramizilor, pentru producerea finisajelor texturate pentru pereti, in zidarie, in industria cimentului, sticlariei, vopselurilor, adezivilor sau abrazivilor cat si pentru utilizare ca antiderapant pe timp de iarna, la sinele de cale ferata, pentru marirea aderentei rotilor locomotivelor, peisagistica, plaje etc. Pentru a putea fi folosit in majoriatea acestor aplicatii, nisipul trebuie sa fie curat, adica fara pamant sau corpuri straine (huma, argila etc.).

In Romania, recuperarea si spalarea nisipului in balastiere se realizeaza prin diverse metode traditionale invechite, cum ar fi prin snecuri sau roti desecatoare. Aceste tehnologii ineficiente nu mai sunt de mult utilizate pe plan mondial deoarece pierderile de nisip pot fi intre 10 – 50% in functie de granulometria nisipului iar spalarea nisipului este insuficienta.

Hidrociclonul este cel mai efficient echipament existent pe piata, recuperand astfel 99.9% din nisipul cu granulatie mai mare de 0,063 mm. Pe langa acest lucru, hidrocicloanele au capacitatea de a produce nisip foarte bine spalat si aproape uscat, avand o umiditate de aprox. 12%. Astfel, nisipul poate fi vandut imediat de pe stoc, nemaifiind nevoie sa se usuce natural pentru cateva zile.Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI