Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 132

Hitachi ZX19U-5 ofera precizie si fiabilitate pentru un antreprenor polonez

10.03.2017
Hitachi ZX19U-5 ofera precizie si fiabilitate pentru un antreprenor polonez
Pentru finalizarea lucrarilor la un incitant proiect de utilitati publice din sudul Poloniei, bantreprenorul polonez «FHU Elkop» a luat decizia sa achizitioneze un mini-excavator Hitachi ZX19U-5.

Pentru compania infiintata in anul 2006 de catre Zbigniew Jedina, decizia de a se se investi in acest model Zaxis-5 a constituit o premiera semnificativa, atata timp cat ea reprezinta prima achizitie a unei masini Hitachi, de la infiintarea companiei si pana astazi. Datorita spatiului limitat de manevra de pe santier si a caracteristicilor specifice ale lucrarilor prestate, caracterizate prin precizie absoluta, alegerea acestui model de excavator cu o raza de rotatie spate de doar 0,680 mm, s-a dovedit ideala pentru finalizarea proiectului.Feedback pozitiv generat de Hitachi ZX19U-5

Avand in vedere numarul mare de turisti, ce vizitau o tabara de vacanta situata in apropiere de satul Olza, in perioada sezonului estival, societatea distribuitoare de energie electrica a considerat ca este necesara actualizarea contoarelor de energie electrica si instalarea unei noi retele subterane de cabluri electrice. Pentru acest proiect de utilitati a fost desemnata compania Elkop.

Zbigniew a dorit sa identifice o masina care sa-l ajute sa finalizeze la timp lucrarile, ce urmau sa se desfasoare pe caile de acces inguste din interiorul taberei de vacanta. Alegerea acestui brand si a modelului de excavator, cu care trebuiau effectuate sapaturile, i-a fost sugerata de un asociat.

„Am luat decizia pe baza feedbackului pozitiv primit de la unul dintre cunoscutii mei, care au recomandat fiabilitatea lui ZX19U-5.” – declara Zbigniew Jedina.

Totodata, el a fost placut impresionat de suportul tehnic acordat de firma Tona, reprezentant autorizat Hitachi in Polonia. Lucrarile trebuiau efectuate in timpul sezonului estival, in perioada de afluenta maxima a turistilor.

Un mini-excavator impresionant
Prezentat in premiera la Intermat 2015, mini excavatorul din noua generatie Zaxis 5 se distinge prin usurinta cu care poate fi transportat, prin performante, polivalenta, robustete si durabilitate, precum si facilitatea intretinerii. El a fost proiectat pentru a oferi operatorului confortul esential necesar in timpul lucrului si performante optime de exploatare in spatii restranse. De asemenea, siguranta in timpul lucrului a reprezentat un punct principal in reproiectarea cabinei, care asigura o foarte buna vizibilitate de jur-imprejur.

Pe santier, comunicarea dintre operator si ceilalti lucratori se realizeaza mai usor datorita noului design al ferestrei frontale a lui ZX19U-5, care poate fi deschisa complet atunci cand este necesar. Atunci cand operatorul Andrzej Durczont s-a suit pentru prima oara in mini excavatorul ZX19U-5, el a fost deosebit de multumit de felul cum se lucreaza cu acesta, declarand, in acest sens, urmatoarele:

„Aceasta este pentru prima data cand ma sui intr-un mini excavator Hitachi, iar eu am fost deosebit de impresionat de cat de bine se poate lucre cu el in spatii inguste. Nu numai ca dispui de un spatiu generos in cabina, dar si vizibilitatea este excelenta. In general, mini excavatorul Hitachi se dovedeste cu adevarat performant, este usor de manevrat si te poti baza in totalitate pe el. Este o masina foarte reusita.”

Comparat cu alte mini excavatoare concurente, Zaxis ZX19U-5 iese in evidenta in ceea ce priveste durata mai rapida a ciclurilor, cu pana la 9%, si a sarcinii de lucru superioare, cu pana la 10%, iar fata de modelele precedente, consumul de combustibil este mult redus, gratie unui sistem hidraulic mult mai eficient. Functionarea mini excavatorul ZX19U-5 se bazeaza pe un motor diesel Yanmar 3TNV70, cu 3 cilindri si cilindreea de 854 cmc, racit cu lichid, ce dezvolta o putere nominala de 10,6 kW.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI