Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 133

Clientii fideli produselor Doosan au parte de tot ce este mai bun atunci cand, la demolari, se folosesc de echipamente second-hand sau noi

28.03.2017
Clientii fideli produselor Doosan au parte de tot ce este mai bun atunci cand, la demolari, se folosesc de echipamente second-hand sau noi
Un exemplu asupra popularitatii de care se bucura in randul utilizatorilor masinile Doosan folosite, este grupul Schuck, cu sediul in localitatea Elsenfeld, Germania. Aceasta companie, infiintata de Rudi Schuck, acum mai bine de 75 de ani.

In ceea ce priveste activitatile de demolare, grupul utilizeaza exclusive incarcatoare compacte Bobcat si echipamente Doosan secondhand: excavatoare pe senile ca masa operationala de la 14 tone in sus si incarcatoare frontale pe pneuri cu capacitatea cupei de 2 mc sau mai mult. „Masinile Doosan sunt deosebit de performante si extrem de robuste”, spunea Oliver Schunck si adauga, referindu-se la parteneriatul strans cu compania Bobcat Obernburg: „Piesele de schimb de origine de la Doosan sunt mult mai ieftine decat de la ceilalti competitori de pe piata. Totodata, ele sunt disponibile mai rapid si mai usor, chiar daca sunt pentru masini mai vechi.”

In prezent, puternica flota a companiei Schuck este formata din sapte masini Doosan: cinci excavatoare de 14 – 23 tone, cu 3.000 – 11.000 ore de functionare, un incarcator frontal Doosan DL420, cu 2.200 ore de functionare, si un excavator pe pneuri multifunctional, pentru manipularea materialelor, DX210W MH, cu 10.000 ore de functionare. Cea mai veche masina, un excavator pe senile Doosan DX225LC, din anul 2006, cu 13.000 ore de functionare, a fost vanduta la inceputul anului 2016.

In Romania clientii pot regasi noile modele de Incarcatoare Frontale si Excavatoare DOOSAN la distribuitorul oficial, IRCAT-CO care le poate recomanda pentru astfel de aplicatii atat utilajele adecvate cat si accesoriile specializate necesare, cum ar fi ciocanele hidraulice Montabert sau pulverizatoarele, foarfecile sau greiferele VTN Europe. Astfel unele din cele mai populare modele STAGE IV de incarcatoare "DL-5" sunt noile modele DL300-5, DL350-5 si DL420- 5, inlocuind cu succes DL300-3, DL350-3 si incarcatoare DL420-3 STAGE IIIB lansate in 2012.

Noua gama „-5” ofera o productivitate crescuta, un consum scazut de combustibil, dar si confort sporit intr-o cabina noua. Spre deosebire de alti producatori de utilaje, masinile Doosan au majoritatea optiunilor in standard. Modelele DL300-5 si DL 350-5 folosesc propuloare diesel Scania DC09 cu o putere de 271 CP la 1800 RPM. Pentru modelul DL420-5 s-au folosit motoare Scania DC13 cu 345CP. Aceste motoare livreaza un cuplu maxim la turatii reduse, in timp ce consumul de combustibil s-a redus cu 10%. Dintre modelele de excavatoare folosite in lucrarile de demolari se remarca noul model DOOSAN DX255LC-5, de 25 de tone. La fel ca restul gamei DOOSAN, si acest model respecta normele de emisii Stage IV.

Cu dimensiuni asemanatoare predecesorului sau, noul model profita de o putere mai mare, dar si de o greutate mai mare cu 500 kg, avand ca rezultat o crestere de 17% in capacitatea de expoatare. Modelul DX255LC-5 beneficiaza si un nou propulsor DOOSAN DL06P Stage IV de 189 CP la 1900 RPM. IRCAT-CO propune de asemenea accesorii inclusiv pentru lucrari de demolare de la renumitul producator VTN Europe care este specializat de peste 40 de ani in dezvoltarea unor echipamente cum ar fi pulverizatoare , foarfeci simple sau combinate, greifere pentru diverse aplicatii.

Dintre cele mai recente dezvoltari se remarca gama CK de PULVERIZATOARE MULTIFUNCTIONALE comercializate sub sloganul "O idee, mai multe solutii" "MULTIFUNCTIONALITATEA" este un adjectiv care a inspirat VTN Europe pentru dezvoltarea si proiectarea gamei CK. Datorita caracteristicilor sale inovatoare, acest atasament indeplineste cea mai mare varietate de cerinte in demolare fiind potrivite pentru:
• Contractori specializati care sunt intotdeauna orientati pe siguranta, eficienta si productivitate;
• Companiile de inchiriere, care sunt axate pe piata demolarilor oferind solutii diferite in functie de nevoile clientilor lor;
• Operatori care cauta intr-un singur echipament "sinteza" diferitelor activitati.

Echipamentul COMBI KIT ( CK ) este multifunctional, deoarece va permite sa faceti orice tip de demolare:
• Primara, pentru a demola o cladire si a elimina materialele, fie constructiile din beton sau otel, sau o combinatie a ambelor;
• Secundar, pentru a separa si a reduce in fragmente mai mici, care au fost deja demolate pentru facilitarea urmatoarei etape a manipularii si transportului;
• Selectiva, in cazul in care este necesar sa se extraga si sa recuperati elemente "pretioase" sau pentru refacerea mediului in zonele de impact ridicat asupra mediului in cazul in care prezenta unor materiale toxice, inflamabile si poluat este mare. CK este "versatil", deoarece, cu doar un singur echipament puteti avea cinci configuratii diferite ale maxilarului cu diverse falci pentru fiecare tip de demolare in parte.

Ciocanele Hidraulice MONTABERT – prima alegere cand fiabilitatea conteaza
Montabert este un producator inovator in domeniu Ciocanelor Hidraulice inca din 1969 , fiind unul din liderii recunoscuti pentru astfel de echipamente in special darorita fiabilitatii in conditii grele de lucru Gama completa produsa se situeaza intre 65 kg si 5700 kg. Montabert este cea mai buna optiune pentru a va proteja investitia deoarece asigura:

Protectie maxima a excavatorului datorita mecanismelor sale brevetate. Valoarea ridicata de revanzare din cauza longevitatii si fiabilitatii pentru care produsele Montabert sunt renumite.
Putere si versatilitate: indiferent de aplicatie Montabert garanteaza o performanta optima pentru toate proiectele.

Gama medie de ciocane hidraulice se aplica la toate excavatoare intre 8 si 25 de tone in greutate, oferind fiabilitate si solutii pentru nevoile clientului.

Gama grea este proiectata pentru a fi utilizata pe excavatoare de peste 18 tone, pentru lucrarile de demolare si acolo unde se solicita o productivitate deosebita. Aceasta gama ofera posibilitatea de a alege intre doua sisteme brevetate care garanteaza o productivitate ridicata: Un sistem cu 15 viteze variabile (sistem BRV), care se adapteaza automat la conditiile materialului de demolat. Un sistem cu doua viteze automate (V1200, V1800, V2500, V3500 si V4500), ideal pentru a sfarama materiale omogene.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI