Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 133

HYUNDAI a prezentat in premiera mondiala noul mini excavator la SaMoTer 2017

28.03.2017
HYUNDAI  a prezentat in premiera mondiala noul mini excavator la SaMoTer 2017
La expozitia internationala SaMoTer 2017, ce s-a desfasurat in perioada 22 – 27 februarie, la Verona, Italia, Hyundai Heavy Industries s-a concentrat pentru a arata puterea si dinamismul brandului, serviciile asigurate si increderea pe care clientii trebuie sa o aiba in reteaua de dis tributie si service, cu precadere din Italia. Printre cele 19 masini si utilaje pentru constructii, manipulare si depozitare expuse, doua noi masini au fost prezentate in premiera mondiala la acest eveniment: incarcatorul frontal pe pneuri HL975 si mini e xcavatorul R30Z-9AK.

Un interes cu totul deosebit au acordat, specialistii si ceilalti vizitatori, mini excavatorului R30Z-9AK, proiectat si fabricat de Hyundai in Coreea de Sud. Acest mini excavator, cu al sau design compact, cu o raza de pivotare a partii din spate a turelei mai mica decat amprenta la sol a   trenului de rulare si cu un brat decalat fata de planul longitudinal al masinii, ce poate fi rotit spre dreapta (500) sau spre stanga (750), ii permite operatorului sa lucreze in spatii restranse, in aproprierea constructiilor situate langa cai de acces sau in zone urbane.

R30Z-9AK a fost conceput pentru a inlocui modelul R27Z-9 si pentru a adauga gamei de mini excavatoare Hyundai o noua masina compacta si agila, care sa-si puna in valoare puterea, suficienta pentru a face fata aplicatiilor specifice. In plus, lama mare de buldozer instalata pe masina ii confera o flexibilitate suplimentara, sporeste eficienta lucrarilor si ii asigura stabilitatea si supletea necesara executarii lucrarilor specifice.

Un performant motor diesel Kubota
Noul model de mini excavator de la Hyundai este echipat cu un motor diesel industrial Kubota D1305, compact, fiabil, cu un bun randament energetic si linistit, atat din punct de vedere al vibratiilor transmise, cat si al nivelului sonor. Motorul cu 3 cilindri verticali, racit cu lichid, cu injectie directa si aspiratie naturala, dezvolta o putere bruta de 18,1 kW, la 2.350 rpm, si respecta limitele impuse de ultimele reglementari europene in materie de emisii poluante, fara a necesita nici un dispozitiv suplimentar de post-tratare a gazelor de evacuare.

Un sistem hidraulic avansat si o intretinere facila

Proiectarea unui nou circuit hidraulic, care sa fie instalat pe mini excavatorul Hyundai R30Z-9AK, s-a facut cu o deosebita rigurozitate, avandu-se permanent in vedere doua caracteristici importante: functionarea rapida si fluenta, alaturi de un control précis si fin. In plus, o comanda hidraulica cu patru cai este disponibila ca optiune. Masina, in ansamblul ei, a fost conceputa pentru a reduce costurile operationale de-a lungul timpului. In acest sens, in afara de dispunerea intr-un singur loc pe masina a gresoarelor care asigura ungerea articulatiilor bratelor si cilindrilor de forta, aceste articulatii au fost prevazute cu bucse care necesita intervale lungi de ungere (250 ore de functionare) si cu bailaguri din polimer rezistent la uzura si mult mai silentioase.

Totodata, folosirea unor filter hidraulice durabile (1.000 ore de functionare) si a un ulei hidraulic rezistent la imbatranire (5.000 ore de functionare), alaturi de sistemele de racire mult mai eficiente si de sistemele de preincalzire integrate, asigura extinderea intervalelor de intretinere, reducerea costurile de operare si a timpilor de imobilizare a masinii.

O cabina spatioasa si confortabila

Cantarind aproape 3 tone, acest mini excavator este echipat standard cu o cabina spatioasa, solida si confortabila, proiectata pentru a-i asigura operatorului un spatiu ergonomic de lucru, linistit si cu o buna vizibilitate. Reglajele scaunului cu suspensie si a consolelor laterale, ce integreaza joystickurile si alte comenzi de lucru, precum si elementele de sprijin pentru antebrat, se fac foarte usor, astfel incat oricare operator isi poate particulariza pozitia de lucru. Consola stanga se poate rabate spre spate pentru a usura accesul la scaunul operatorului. In mod similar, pedalele sunt astfel proiectate si pozitionate incat sa lase mai mult spatiu liber si sa ofere un acces mai facil la scaun.

Suporturi pentru diferite obiecte personale sunt dispuse in locuri accesibile. O cutie de depozitare, cu capac si incuietoare cu cheie, este dispusa suplimentar sub scaunul operatorului. Optional, cabina poate fi prevazuta cu geamul fata batant, care poate fi cu usurinta deschis si fixat in pozitie, pentru a imbunatati ventilatia si vizibilitatea.

O structura de rezistenta ranforsata
Structura de rezistenta a cabinei a fost reproiectata in sensul folosirii de profile inchise si sudate, din otel cu inalta rezistenta la solicitari alternante, ceea ce a permis micsorarea grosimii peretilor profilelor, in conditiile in care cadrul de rezistenta superior si cel inferior au devenit mai solide, iar cerintele de siguranta impuse de normele internationale pentru excavatoare (TOPS, ROPS si FOPS) s-au pastrat, iar vizibilitatea s-a imbunatatit. Structura de rezistenta si integritatea ei au fost verificate prin metoda elementelor finite, dar si prin testari mecanice structurale si de durabilitate pe termen lung, in conditii dintre cele mai severe.

Sisteme tehnice de siguranta integrate in noul R30Z-9AK

Inca din faza de proiectare, a fost inclus un dispozitiv de siguranta, pentru dezactivarea comenzilor hidraulice in stare de functionare, atunci cand operatorul doreste sa paraseasca cabina. Pentru a parasi cabina operatorul trebuie sa aduca in pozitie verticala maneta de deblocare a consolei din stanga scaunului si sa rabata consola, impreuna cu maneta, spre spate, pentru a putea iesi usor din cabina. Cand ambele conditii sunt indeplinite, functiile hidraulice sunt dezactivate.

De asemenea, aceasta noua masina este echipata cu un sistem automat care ajusteaza turatia motorului in functie de sarcina, astfel incat, turatia motorului scade automat daca masina este supusa la o sarcina mare si revine la valori superioare cand sarcina scade.

Panou de bord combinat, monitor si instrumente digitale
Sistemul de monitorizare instalat pe R30Y- 9AK include sapte martori luminosi de avertizare, pentru o operare mai productiva si mai comoda. Principalele informatii despre starea masinii sunt afisate pe monitor, inclusiv: martor presiune ulei motor, martor incarcare baterie, indicator temperatura lichid racire motor si indicator nivel combustibil, astfel incat operatorul sa fie in orice moment la curent cu starea de functionare a masinii.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI