Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 136

Buldozerul CAT® D8T, noi echipamente si sisteme performante

19.07.2017
Buldozerul CAT® D8T, noi echipamente si sisteme performante
Noile echipamente si sisteme tehnice performate, propuse ca dotare optionala pentru buldozerul CAT® D8T, ii asigura cresterea randamentului si ii sporeste valoarea la revanzare

De-a lungul timpului, gratie puterii si performantelor sale legendare, buldozerul CAT® D8T si-a castigat o solida reputatie, oferind o productivitate fara egal si o o valoare de revanzare ridicata. Actualele echipamente si sisteme tehnice optionale, ce optimizeaza productivitatea utilajului si permit clientilor sa castige timp si bani, includ o noua lama de buldozer SU (semi–universala), mai mare, lame cu muchii de taiere reproiectate – Performance Cutting Edges, un tren de rulare cu durata de viata extinsa, blindaje inferioare mecanizate si modulul de comanda de la distanta pentru sapare, COMMAND.

Lama semi–universala mai mare / lame de taiere Performance

Noua lama SU, mai mare, cu cei 10,3 mc ofera un plus de capacitate de sapare, superior cu pana la 19% fata de lama standard ce echipeaza buldozerul D8T. Aceasta lama oferita ca optiune, sporeste productivitatea lucrului cu buldozerul, in raport cu o lama standard, permitand acestuia sa deplaseze cu pana la 13% mai mult material la fiecare trecere.

Totodata, cu noile lame de taiere Performance, brevetate, performanta buldozerului in actiunea de sapare este superioara, masa de incarcare a lamei sporind cu pana la 25%, ceea ce permite masinii sa deplaseze mai mult material cu fiecare trecere. Cu o mai buna capacitate de  patrundere in rocile cu duritate moderata sau in solurile inghetate sau tari, marginile acestor lame permit buldozerului sa lucreze mai rapid si mai eficient, reducand in acelasi timp efectul de „patinare” a senilei, intalnit la penetrarea lamei in solurile dure. Cu lamele de taiere Performancese se poate sapa mai adanc, iar controlul asupra lamei, retinerea materialului din fata lamei si tractiunea sunt semnificativ ameliorate. Polivalenta acestor lame rezida si din posibilitatea ca, in unele cazuri, sa fie posibila reducerea operatiunilor de scarificare, iar sistemul de punere la nivel sa permita doar executia unor nivelari de finisare. Interschimbabile cu lamele clasice, lamele Performance Cutting Edges ofera aceleasi costuri de exploatare raportate la durata de serviciu ca si lamele de taiere standard, fara a fi necesar ca la jumatatea duratei de viata a lamei sa se  inlocuirea marginile taietoare.

Blindaje inferioare mecanizate

Pentru reducerea timpilor de intretinere si pentru ameliorarea sigurantei masinii in timpul exploatarii, dar si pentru a usura curatarea ei, viitorii beneficiari pot opta pentru echiparea partii inferioare a sasiului modelului D8T cu placi de protectie suplimentare. Dupa scoaterea suruburilor de asigurare, placile de protectie, construite ca niste capace articulate, se deschid hidraulic, dupa actionarea unui intrerupator situat la distanta. Rabaterea capacelor se poate face dinspre centru, ceea ce asigura o curatarea rapida si usoara a reziduurilor, sau dintr-o parte, ceea ce faciliteaza accesul pentru o intretinere completa.

Cat Connect COMMAND – modul de comanda de la distanta a buldozerului

Noile buldozere D8T sunt de acum disponibile la vanzare, gata pregatite sa fie comandate de la distanta. Comanda de impingere Cat Connect COMMAND (disponibila optional) permite operatorului sa controleze de la distanta buldozerul, sporind astfel simtitor securitatea muncii si productivitatea utilajului atunci cand se executa lucrari pe pante abrupte sau soluri instabile. Este disponibila o consola portabila pentru comanda de la distanta, care asigura o comunicare cu masina de la o distanta de pana la 400 m de operator, singura conditie fiind ca buldozerul sa se afle in campul vizual al operatorului, sau o statie de comanda de la distanta cu care operatorul, instalat intr-o incinta inchisa si cu acces la un ecran video, poate lucra chiar daca buldozerul nu se afla in campul de vizibilitate.

Tren de rulare extra – robust, pentru o durata de viata extinsa

Un nou tren de rulare, mult mai robust si cu senila complet suspendata, care are o durata de viata mai lunga, este acum propus clientilor ca varianta de echipare optionala suplimentara a buldozerului D8T, asigurandu-se astfel reducerea costurilor legate de mentenanta echipamentului de rulare, in special in conditiile exploatarii pe terenuri formate din materiale foarte de abrazive. Noile bucsele ce echipeaza trenul de rulare, cu diametru mai mare, ofera o crestere a duratei de exploatare mai mare cu 30% fata de bucsele standard. Verigile de legatura patentate, Dura Link, sunt ranforsate, pentru a le optimiza durata de utilizare si a le reduce uzura provocata de oscilatiile ghidajelor cu role, ceea ce ii asigura buldozerului o deplasare mai placuta, chiar daca verigile sau uzat aproape la jumatate. Cresterea duratei de serviciu a componentelor usureaza intretinerea masinii.Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI