Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 137

HA26 RTJ Pro – Nacela articulata de la Haulotte, creata pentru succesul afacerilor la inaltime

08.08.2017
HA26 RTJ Pro – Nacela articulata de la Haulotte, creata pentru succesul afacerilor la inaltime
Gama HA26 a fost proiectata pentru a satisface asteptarile operatorilor in ceea ce priveste performantele si pentru a asigura o investitie eficienta din punct de vedere al costurilor pentru companiile de inchiriere.

Avand la baza aceeasi conceptie si configuratie constructiva, determinante pentru obtinerea unor nivele de performanta ridicata, ce au asigurat succesul nacelelor cu brat articulat din seriiile HA16 si HA20, nacelele din gama HA26 nu fac nici o concesie in ceea ce priveste siguranta si productivitatea muncii, facilitatea intretinerii si costurile totale de proprietate.
Conceputa pentru a fi in conformitate cu cerintele tehnice ale momentului, dar intotdeauna cu un pas inaintea timpului sau, nacela HA26 beneficiaza de noi sisteme tehnice inovative: sistemul de iluminare «ACTIV'Lighting», sistemul automat «STOP Emission» pentru oprirea/pornirea motorului si sistemul integrat de diagnosticare «ACTIV´Screen».

HA26 este o masina polivalenta care se preteaza la multiple aplicatii ce implica lucrul la inaltime: in constructii, pentru finisare, intretinere si renovare, operatiuni industriale, demolari si amenajari peisagiste.

SIGURANTA GARANTATA SUPLIMENTAR DE:
Noul sistem «ACTIV'Lighting»
Pentru a simplifica incarcarea sau descarcarea nacelei de pe un vehicul de transport, procedura delicata, cu atat mai mult daca se desfasoara in conditii de vizibilitate limitata, in zori de zi sau seara, Haulotte Group a dezvoltat un sistem de iluminare inovator si ultra performant, care amelioreaza securitatea utilizatorilor. Sistemul numit «ACTIV'Lighting System – Safe Load», este format din mai multe dispozitive de iluminare amplasate in mai multe puncte de pe masina, pentru a lumina comenzile si zona din jurul nacelei. Aceasta caracteristica unica, oferita doar de Haulotte, se dovedeste, in timpul manevrelor, un element esential pentru siguranta echipamentului, a operatorilor si persoanelor din jurul masinii.

Noua generatie de protectie contra strivirii «ACTIV´ Shield Bar»
«ACTIV´ Shield Bar 2.0», noua generatie a sistemului de protectie contra strivirii de la Haulotte, pentru a garanta o ergonomie superioara si o robustete sporita, este integrata capacului superior de protectie a comenzilor de lucru, situate pe platforma. Acest sistem mobil, suplimentar de barele de protectie ce inconjoara platforma, ofera un spatiu de siguranta ce protejeaza operatorii impotriva oricarui risc de strivire, fara a compromite insa, in nici un fel, productivitatea muncii.

Rigiditatea bratului si amortizarea miscarilor la sfirsit de cursa
Pentru utilizatorii nacelei este esential sa se simta in siguranta atunci cand lucreaza timp de mai multe ore la mare inaltime (peste 25 m), mai ales in zone de lucru cu spatii inguste si greu accesibile. De aceea o mare atentie trebuie acordata miscarilor bratului, care trebuie sa fie suple, line si rapide. Trei elemente esentiale asigura o mai mare siguranta si confortul in timpul lucrului:
- o foarte buna rigiditate a bratului,
- cinematica de exceptie a brasului, datorata si computerului integrat,
- amortizarea automata a miscarilor bratului la sfarsit de cursa, atunci cand se apropie de extensia completa.
Fara socuri sau vibratii, cu o miscare rapida, dar totodata, lina si fluida, bratul articulat al nacelei HA26 asigura utilizatorilor in timpul lucrului un confort absolut, astfel incat acestia sa poata opera complet fara stres.

Vizibilitatea excelenta
La o nacela autopropulsata din aceasta clasa, avand in vedere dimensiunile bratului strans, in pozitie orizontala, operatorul poate avea zone de obturare a vizibilitatii in timpul conducerii masinii, care pot fi generatoare de accidente. La HA26, pentru o vizibilitate sporita, bratul pendular, la capatul caruia se afla platforma de lucru, poate fi pus in pozitie verticala chiar si atunci cand nacela se deplaseaza cu viteza maxima. Astfel, utilizatorii nacelei beneficiaza de vizibilitate maxima, ceea ce amelioreza siguranta in deplasare si asigura o economie de timp in timpul efectuarii manevrelor.

PRODUCTIVITATE OPTIMA DETERMINATA DE:
Cea mai buna diagrama de lucru din clasa sa
Combinat cu o masa operationala rezonabila de 15.500 kg, designul modern al nacelei HA26 are un impact direct asupra remarcabilei si omogenei diagrame de lucru, ceea ce determina o productivitate exceptionala fara a fi necesara mutarea masinii, insusire deosebit apreciata de utilizatori. In consecinta, nacela HA26 permite utilizatorilor sa acopere zone de lucru dintre cele mai diverse, gratie a trei elemente definitorii:
- inaltimea maxima de lucru de 26,4 m,
- depasirea cu usurinta a obstacolelor, gratie punctului de articulatie a bratului situat la 9,3 m,
- si accesul la zone dintre cele mai dificile de atins, situate la distanta si la inaltimide pana in 9,3 m, datorita excelentei deschideri a bratului de 17,5 m.
La toate acestea se adauga: rotirea continua a turelei la 3600, rotirea platformei cu ± 900, unghiul de dezbatere pe pe verticala a bratului pendular de 1330 (- 650 / + 680) si posibilitatea de efectua cu rapiditate si armonios patru miscari simultan

Capacitatea de a lucra cu doua sarcini utile (caracteristica optionala)
La alte nacele din aceeasi clasa, utilizatorii nu pot incarca intotdeauna platforma cu toate echipamentele de lucru de care au nevoie. Gama HA26 poate incarca 250 kg in varianta standard, dar ofera optional si varianta de nacela care poate lucra cu doua incarcaturi 250 kg sau 350 kg. In modul de lucru cu incarcatura de 350 kg, pe platforma se poate adauga un supliment de echipament insumand un plus de 40% din sarcina utila standard. In aceste conditii de lucru limitarea digramei de lucru este minora, pana la cca. 1,5 m la deschiderea bratului si doar pana la o inaltime de cca. 22,5 m.

Capacitatea de deplasare pe orice teren
Gama de nacele HA26 a fost conceputa pentru deplasarea cu usurinta, cu pana la 5 km/h, pe orice teren, chiar si pe cele dintre cele mai accidentate. Posibilitatea de deplasare in zone greu accesibile este asigurata de :
- axa fata oscilanta pentru o mai buna aderenta la sol,
- diferentialul cu blocare automata, pentru o mai eficienta distribuire a puterii la rotile echipate cu pneuri pline, cu alveole si cu profil tot-teren,
- o garda la sol ridicata (480 mm), pentru depasirea obstacolelor,
- tractiunea 4x4 si cele 4 roti directoare ce asigura o raza exterioara de viraj de doar 4,35 m,
- si posibilitatea de a aborda declivitati de pana la 45%.

Oferta de echipamente optionale
Pentru a usura viata utilizatorilor in timpul lucrului, Haulotte a dezvoltat numeroase optiuni adaptabile la platforma, pentru a raspunde nevoilor acestora, ca de exemplu: kituri pentru fixarea geamurilor, a instalatiilor sanitare ori a echipamnetelor pentru medii ostile, usa batanta pe partea stanga, generator hidraulic de 3,5 kW sau 6,5 kW, sistem tehnic pentru distribuirea aerului comprimat, priza electrica, far de lucru, etc.

RAPORT COSTURI / EFICIENTA ASIGURAT DE:
Noul sistemul «STOP Emission»
Atunci cand operatorii lucreaza la o inaltime fixa, motorul functioneaza in gol, adesea fara nici un motiv, contorul orar inregistrand orele de functionare inutil, iar motorul uzandu-se degeaba. Acesta este motivul pentru care gama HA26 a fost echipata cu un nou sistem inovativ ce asigura oprirea si repornirea automata a motorului, numit «STOP Emission». Sistemul reduce utilizarea motorului cu pana la 20%, prelungind durata de viata a motorului si garantand astfel o o mai mare valoare reziduala. In plus, prin scaderea consumului inutil de combustibil, costurile de operare sunt mai scazute, iar nivelul de zgomot se reduce, permitand lucrul in zone sensibile (spitale, scoli, cladiri de birouri, etc.).

Platforma modulara
Platforma si capacele sunt compuse din subansambluri usor de demontat. Astfel piesele deteriorate se pot inlocui usor si rapid, solutia dovedindu-se mult mai economica decat inlocuirea imtregului ansamblu.

MENTENANTA FACILA GARANTATA DE:
Accesul la motor
Accesul la motor, ca si la toate componentele hidraulice, se face de la nivelul solului si, in plus, motorul este amplasat pe un batiu pivotant.

Noul sistem integrat de diagnosticare «ACTIV´Screen»
Gama de nacele HA26 este echipata cu noul sistem integrat de diagnosticare «ACTIV´Screen», cu monitor in culori. Acesta este un instrument complet, care asigura accesul:
- la detalii si la procedura completa, cu scheme si fotografii, de rezolvare a disfunctionalitatilor,
- la setarea parametrilor de lucru ai masinii,
- la alertele de intretinere si cele privind intervalele de intretinere,
- la modificarile setarile generale, cum ar fi limba interfetei si unitatile de masura.
«ACTIV´Screen» functioneaza ca un veritabil asistent al operatorului, sprijinind permanent utilizatorii in activitatile de intretinere.

Implementarea unui conector telematic universal
Pentru gestiunea flotei, gama HA26 este echipata standard cu un conector telematic universal. Acesta se adapteaza la orice tip de sistem telematic, permitand utilizatorilor conectarea rapida a propriilor sisteme telematice la masinile Haulotte.
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI