Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 138

Concasorul cu impact vertical METSO Barmac B7150, rezultate bune in aplicatii dificile

16.08.2017
Concasorul cu impact vertical METSO Barmac B7150, rezultate bune in aplicatii dificile

Producatorul METSO se remarca prin pozitia de lider mondial in echipamente pentru producerea agregatelor pentru constructii, combinand prezenta la nivel global cu un puternic suport local. Recent am vizitat o statie de prelucrare a agregatelor din Galati, proiectata si instalata cu ajutorul specialistilor METSO Romania.


METSO ofera clientilor sai solutii complete, care acopera intregul proces de productie al agregatelor, anume procesele de concasare si sortare, transport, clasificare, spalare si pre-tratament, depozitare, incarcare si descarcare, automatizare si protectie a mediului, atat pentru statiile mobile cat si pentru cele fixe. METSO dispune de o gama completa de concasoare, de la concasoarele mari rotative si cu falci pana la concasoare conice, concasoare cu impact si cu arbore vertical, dar si statii de concasare mobile pe pneuri si pe senile.

Cerinte exacte

In anul 2015 a fost anuntata o licitatie pentru furnizarea catre cel mai mare combinat siderurgic din Romania a unui anumit tip de material calcar, in fractie de 0/3 mm. Conform cerintelor, compania castigatoare trebuia sa proceseze (concaseze si sorteze) material calcar 0/30 mm in cat mai mult material 0/3 mm, in cantitate totala de 1.000-1.500 tone/zi.
Solutia de concasare trebuia bine aleasa si gandita pentru o productivitate mare si constanta, cu disponibilitate optima, in special in conditiile in care contractul urma sa fie valabil pentru o perioada de mai multi ani. In plus, era vorba de o aplicatie speciala, presupunand lucrul in conditii forte grele din cauza umiditatii care imposibil de controlat. Materialul brut, stocat si transportat in aer liber, in plus avand parte fina in el, era imposibil sa ajunga uscat in operatiunea de procesare.
 
Din mai multi furnizori de tehnologie moderna de concasare si sortare a fost ales METSO.
Specialistii romani ai producatorului au proiectat un flux tehnologic optim la cerintele companiei de furnizare a materiei prime. Solutia aleasa a fost prezentata intr-o maniera profesionala si a fost consultata impreuna cu clientul.
„Fluxul tehnologic este compus dintr-un buncar de alimentare, un concasor cu impact vertical METSO Barmac B7150, un ciur specializat pentru sortare material cu umiditate ridicata si benzile transportoare aferente acestei instalatii” declara Costin Dumitru, Inginer Vanzari Metso Romania.
De la stadiul discutiilor, trecand prin semnarea contractului, proiectarea samd, totul a durat cam un an de zile. Asamblarea statiei efectiv, cu echipametul principal si toate anexele - benzile transportoare, fundatie etc. - nu a durat insa mai mult de trei luni.

Debut in forta

Primele teste de productie au fost efectuate in luna decembrie 2016, vremea nefavorabila fiind un impediment destul de important in realizarea target-ului de productie. „Lucrul a pornit chiar la Craciunul trecut, pe conditii de ploaie, ninsoare, ger - practic am prins sezonul de iarna chiar in plin. Insa, cu mici exceptii inerente inceputului, echipamentul a facut fata cu brio” ne spune Ionel Moldoveanu, General Manager la compania beneficiara. 
Dupa o perioada de teste si ajustari, METSO impreuna cu partenerul sau au realizat un calcul capacitiv in luna februarie 2017, rezultatul fiind un volum de 211 t/h de material la 0/30 mm trecut prin concasorul cu impact vertical METSO Barmac B7150, din care 61 t/h material trecut prin sita cu ochi de 3 mm (cprespunzand unei fractii 0/2 mm in proportie de 95%). Rezultatele au fost neasteptat de bune, chiar si in acele conditii de lucru specifice iernii inca in desfasurare.
In acest moment, METSO impreuna cu partenerul caruia i-a livrat echipamentul cauta solutii pentru extinderea duratei de viata a pieselor consumabile in coditiile de umiditate ridicata, peste limita normala de lucru a echipamentului.
„Noi activam relativ de curand in acest sector, experienta anterioare venind din alte sectoare - constructii, decolmatari, diguiri. Parteneriatul cu combinatul are mai bine de zece ani, iar in cazul prelucrarii de agregate, am decis sa alegem echipamente noi, de la cei mai buni. Specialistii Metso Romania au dat dovada de un profesionalism deosebit, oferind inclusiv solutii care depaseau granitele ofertei producatrului, acolo unde se potriveau mai bine aplicatiei noastre” adauga Ionel Moldoveanu.
Ca planuri de viitor, reprezentantii companiei beneficiare ne-au declarat ca exista probabilitatea achizitionarii a inca un concasor si un ciur, dar peste un an, poate doi. Si, desigur, tot cu ajutorul solutiilor furnizate de METSO Romania.

Echipamentele Metso au fost proiectate pentru a asigura conditii de performanta pe termen lung, nu doar in constructia acestora, ci si in domeniul reviziilor, inlocuirea pieselor de schimb, intretinere, reparatii si instruire. De asemenea, echipamentele si piesele originale Metso furnizeaza functionalitatea si durabilitatea potrivita pentru a garanta cele mai bune rezultate si o productivitate sporita.

„Lucrul a pornit chiar la Craciunul trecut, pe conditii de ploaie, ninsoare, ger - practic am prins sezonul de iarna chiar in plin. Insa, cu mici exceptii inerente inceputului, echipamentul a facut fata cu brio”
Ionel Moldoveanu (beneficiar)



Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI