Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 138

MANITOU inoveaza si in ceea ce priveste promovarea produselor sale

01.09.2017
MANITOU inoveaza si in ceea ce priveste promovarea produselor sale
In cadrul primei sale conferinte de presa difuzate in direct pe internet pentru toate filialele sale si distribuitorii din intreaga lume, MANITOU si-a prezentat ultimile sale modele de manipulatoare telescopice rotatitive MRT 3050 si MRT 2470. Prezentarea acestui eveniment, un adevarat show, a revenit unor reprezentanti de marca de la Manitou, vicepresedintele Laurent Bonnaure, respensabilul de produs (MRT) Thomas Chesnay si directorul general Michel Denis.Grupul Manitou, lider mondial in productia de telehandlere pentru orice teren, cu vanzari ce au acoperit, in anul 2016, 46% din piata globala de asemenea masini, a dovedit inovatie si in modul de promovare a produselor sale, fiind pentru prima oara cand se foloseste formatul de prezentare „Keynote” pentru o lansare de asemenea produse. Astfel, in fata a 200 de persoane invitate la sediul Grupului Manitou, echipele de marketing au oferit o prezentare de exceptie, care a fost difuzata pe toate retelele sociale ale grupului si ale distribuitorilor, permitand mai multor mii de utilizatori de internet sa urmareasca inedita prezentare „live” a doua noi modele de manipulatoare telescopice rotative, MRT 3050 si MRT 2470, ce vin sa completeze o gama deosebit de larga de asemenea masini pentru constructii, potrivite, in mod special pentru lucrarile de constructii ce necesita ridicarea materialelor la inaltime. Prezentarea Manitou „Keynote” poate fi accesata in continuare de pe canalul Manitou YouTube sau prin intermediul adresei www.live.manitou.com, unde, de asemenea, sunt disponibile pentru descarcare fisele tehnice si brosurile pentru aceste doua noi modele.

Gama MRT Privilege Plus de manipulatoare cu 4 roti motrice si directoare (cu 3 moduri de directie), ce asigura masinilor deplasarea si o manevrabilitate deosebita pe orice teren, este perfect adaptata pentru a lucra rapid si eficient pe toate santierele de constructii, garantand, prin polivalenta si capacitatea de ridicare impresionanta, o foarte buna rentabilitate cu o singura masina.
Dezvoltarea a doua noi modele de manipulatoare telescopice rotative care sa continue traditia masinilor polivalente „3 in 1” (manipulator, macara si nacela cu brat trelescopic), pe care le regasim in cadrul seriei MRT de la Manitou, a fost determinata de accentul pe care piata il pune pe doua criterii tehnice, compactitate si capacitate, cu deosebire apreciate si permanent mentionate in feedbackul pe care cei de la Manitou il pastreaza cu clientii.
Conceptia constructiva a celor doua modele si in particular a modelului MRT 2470, a fost indreptata spre a oferi o diagrama de sarcina foarte avantajoasa. In acest sens, Michel Denis spunea ca aceste masini au fost proiectate „pentru a satisface cerintele in permanenta schimbare de pe santiere, acolo unde o macara pentru constructii nu se poate compara cu polivalenta unei masini mobile cu turela rotativa, de genul manipulatoarelor telescopice rotative MRT.”

MRT 3050, ce poate ridica o sarcina de aproximativ 5 t pana la circa 30 m, si MRT 2470, care ridica o incarcatura de 7 t pana la aproape 24 m, sunt noile modele ce vin sa completeze oferta constructorului, care ajunge astfel la 5 modele MRT Privilege Plus ce pot lucra pana la o inaltime de 21, 24, 25, 30 si 32 m.

Pentru a satisface nevoile unei piete europene de constructii deosebit de dinamice, grupul Manitou a revenit cu modelul MRT 3050 pe segmentul de manipulatoare cu o sarcina de pana la 5 t ce poate fi ridicata pana la 30 m inaltime. Acest model este solicitat cu deosebire in nordul Europei, pentru numeroase aplicatii, cum ar fi: constructia de cladiri rezidentiale si industriale, constructia de structuri de otel si acoperisuri,etc.

 Lansat in premiera, modelul MRT 2470 este, conform declaratiei lui Thomas Chesnay „singurul model de pe piata care poate ridica la mai mult de 20 m o sarcina ce poate ajunge pana la 7 t.” Pentru realizarea acestui produs inovator de exceptie, echipele de marketing au colaborat cu colectivul de ingineri de la uzina italiana Manitou din Castelfranco, unde se vor fabrica aceste modele. Colectivul de proiectare s-a concentrat pe optimizarea masei sasiului derivat din cel al lui MRT 3050 si pe rezistenta materialelor folosite. Totodata, la acest model a fost dezvoltat un nou brat telescopic, tot cu o forma pentagonala dar cu pereti mai subtiri, prin repozitionarea canalelor telescopului la partea superioara. Prin castigul de greutate la nivelul bratului, performantele manipulatorului au crescut in mod logic. Cu o contragreutate reproiectata, acest manipulator telscopic rotativ isi mentine o stabilitate perfecta, chiar si cu sarcina maxima ridicata la 24 m.

Arnaud Boyer, vicepresedinte marketing si dezvoltarea produselor, explica politica comerciala a grupului Manitou: „Pentru a oferii clientilor nostri cele mai bune solutii, am incorporat multe inovatii in aceste modele, oferind utilizatorilor performante mai bune si mai multa siguranta. Cu modelul nostru MRT 2470 care poate manevra o sarcina fosrte mare, grupul Manitou a pus bazele unei noi epoci a manipulatoarelor telescopice rotative.”

Cele doua noi modele, MRT 3050 si MRT 2470 sunt echipate cu un motor Mercedes de ultima generatie, model OM 934 E4-5 (UE Stage IV / US EPA Tier 4F), ce dezvolta o putere neta de 129 kW (176 CP). Cuplata la o cutie de viteze cu 2 rapoarte transmisia hidrostatica permite adaptarea vitezei de deplasare la forta de tractiune, iar cele doua noi modele de manipulatoare se pot deplasa cu o viteza maxima de 40 km/h. Optional, cele doua modele pot fi echipate cu transmisia „shift-on-fly” care asigura schimbarea automata a rapoartelor.
Pentru robustul sasiu monobloc a fost adoptata aceeasi conceptie de structura tubulara ca la celelalte modele, dar acesta a fost reproiectat cu mai multe deschideri si cu trasee dedicate pentru conductele si furtunurile hidraulice si cablurile electrice, pentru a le asigura acestora o protectie totala, in conditiile operarii pe santiere dintre cele mai dificile.
Polivalentele MRT 3050 si MRT 2470 combina precizia si siguranta in operare, acum si gratie celor 4 stabilizatoare laterale cu control independent de la bord, ce se pot extinde prin telescopare partial sau pana la 6,25 m intre talpi, si care sunt echipate in plus cu senzori integrati, pentru detectarea precisa si sigura a presiunii stabilizatoarelor pe sol. De asemenea, operatorul poate verifica pe display-ul tabloului de bord gradul de extindere a stabilizatoarelor. In functie de gradul de extindere a stabilizatoarelor capacitatea de lucru si diagrama de sarcina afisata este automat adaptata in timp real.
Accesul in cabina este mult usurat de largimea mai mare a treptelor scarii pozitionata in dreptul deschiderii usii. Optional, se poate monta la scara fixa o treapta pliabila suplimentara care, atunci cand stabilizatoarele sunt complet extinse si masina este ridicata cu 23 cm, se desfasoara automat, usurand accesul in si din cabina.

Pentru aplicatiile de interior, este disponibila o motorizare in sistem dual, cu un sistem electric care permite reducerea poluarii fonice si a emisiilor de gaze poluante, precum si a costului total de proprietate (TCO).

Perfecta identificare si accesul facil la gurile de umplere a diferitelor rezervoare, la punctele de gresare si la filtre, ca si amplasarea motorului si spatiul liber din jurul acestuia dupa deschiderea capacelor de protectie, asigura o mentenanta usoara de la nivelul solului, care conduce si la o reducere a TCO. Pe monitorul tabloului de bord, care la modelul MRT 2470 are diagonala de 9 inch, fata de 7 inch la modelul MRT 3050, sunt afisate informatii ce asigura, in functie de utilzare, o intretinere preventiva mai buna. Multe servicii sunt disponibile pe aceste doua modele, prin conectarea functiei Easy MANAGER de gestionare, optimizare si securizare a echipamentului si prin aplicarea pentru e garantie extinsa cu 2, 3 sau 5 ani, facilitati care contribuie la reducerea TCO.

Multifunctionalitatea noilor modele de manipulatoare rezida nu numai din posibilitatea de a indeplini 3 sarcini de lucru absolut diferite, ci si din usurinta cu care se pot cupla la bratul telescopic o gama completa si foarte variata de echipamente specifice de lucru.
Un nou tablier cu furci dezvoltat de catre Manitou, CAT 1200/4000 R, cu rotire continua 3600, ofera acum o polivalenta incomparabila care asigura cresterea productivitatii prin reducerea miscarilor masinii la manipularea incarcaturilor, facilitand mai ales amplasarea precisa a incarcaturilor lungi. Acest atasament, ce are capacitatea de incarcare de pana la 4.000 kg, pentru o plaja de rotatie de ± 150, aceasta scazand pana la 2.500 kg, daca unghiul de rotatie este mai mare de 150,,este destinat manipularii in siguranta a incarcaturilor paletizate, in medii industriale si pe santierele de constructii. Pozitia si greutatea incarcaturii, precum si unghiul si pozitia furcii in rotatie, sunt verificate de mai multe ori pe secunda de un sistem electronic, pentru a garanta operatorului siguranta si stabilitatea incarcaturii. De asemenea, acelasi sistem previne supraincarcarea, adaptadu-se permanent la unghiul de rotatie, precum si orice coborare a furcilor atunci caand unghiul de rotatia al furcilor este mai mare de 900.
Departamentul de conceptie a proiectat, de asemenea, o noua nacela din aluminiu, pentru o platforma de lucru extensibila pivotanta, PSE 4200/365 ALU, destinata gamei MRT. Alegerea acestui material pentru executia corpului nacelei a permis o reducere semnificativa, cu circa 150 kg, a masei totale a platformei de lucru, cu tot cu bratul pivotant, executat inca din otel. Capacitatea de incarcare a ramas aceeasi, 365 kg inclusiv 3 persoane, dar distanta de lucru s-a marit semnificativ, sporind performantele masinii si permitand utilizatorilor sa-si optimizeze eficienta lucrului.

https://www.youtube.com/watch?v=TVk5hBhAxjw
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
 

PARTENERI