Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 138

Pentru prima data in Europa, un excavator Hyundai de 120 de tone este utilizat in cadrul unui proiect major de demolare

28.08.2017
Pentru prima data in Europa, un excavator Hyundai de 120 de tone este utilizat in cadrul unui proiect major de demolare
Firma «Démolition et Terrassement XL Sàrl», cu sediul in oraselul luxemburghez Niederkorn, utilizeaza din luna martie a acestui an, pe un urias santier de demolare situat in centrul financiar al orasului Luxemburg, cel mai mare excavator de la Hyundai, modelul R1200-9, cu o masa operationala de 120 de tone. Este primul utilaj de asemenea proportii vandut de Hyundai in Europa.

O data incheiate lucrarile pe acest gigantic santier, situat la intersectia dintre Bulevardul Royal si strada Notre Dame, aici vor fi ridicate noile birouri ale Bancii Chinei. Excavatorul urias este folosit pentru spargerea fundatiilor din beton armat, cu ajutorul unui ciocan hidraulic de 7 tone. Prima misiune pe care trebuie sa o indeplineasca utilajul este finalizarea unei parcari subterane de 35 de metri adancime, cu 6 etaje.

HMB incheie o afacere de exceptie
Cu sediul in oraselul belgian Paal-Beringen, societatea HMB, distribuitor de echipamente pentru constructii pe piata din Belgia si Luxemburg, se mandreste cu faptul ca prin incheierea tranzactiei cu compania «Démolition et Terrassement XL Sàrl» a introdus in premiera pe piata din Europa excavatorul hidraulic pe senile Hyundai model R1200-9. Paul Verbiest si Tom Haesevoets, cei care detin compania HMB, au explicat in cateva cuvinte modul in care s-a desfasurat tranzactia: „Domnul Carlos Alberto Rodrigues de Sousa, proprietarul firmei Démolition et Terrassement XL Sàrl, a venit sa ne vada la expozitia Bauma, ce a avut loc in Munchen, Germania, anul trecut, si acolo am reusit sa incheiem tranzactia. Domnul Sousa, cunoaste foarte bine gama Hyundai si are deja 12 utilaje din acest brand in flota sa. Pentru acest proiect special, si-a dorit o masina cu dimensiuni impresionante, care sa termine sarcinile de lucru mai repede. Ceea ce l-a convins cu adevarat a fost combinatia dintre calitatea si eficienta pe care o ofera masinile Hyundai, dar si pretul bun , calitatea excelenta a serviciilor oferite de noi si relatiile foarte bune de afaceri pe care le intretinem cu societatea sa. Suntem foarte mandri sa contribuim la acest proiect important.”

Potrivit pentru acest tip de activitate
Un motor diesel cu supraalimentare, de 567 kW si cu o capacitate cilindrica de 23 l, este instalat pe acest excavator ce a fost special proiectat pentru executia de lucrari grele de terasare, lucrari de excavare si de demolare cu raza lunga de actiune. Echiparea standard include senile cu saboti cu renuri duble, cu latimea de 710, 800 si 900 mm. Pentru aceasta lucrare de demolare particulara, clientul a solicitat echiparea excavatorului cu senile cu saboti ingusti, care vor fi folosite de asemenea, si la urmatoarea lucrare, intr-o cariera de langa Luxemburg. Modelul R1200-9 a plasat grupul sud-corean de echipamente pentru constructii in topul producatorilor de utilaje de capacitate mare.

CAPO (Computer Aided Power Optimization)
Sistemul de ultima generatie CAPO, controlat de calculatorul de bord, asigura performante optime de functionare motorului si celor doua pompe hidraulice. Diferitele setari de putere servesc unor sarcini specifice de lucru si, in plus, sistemul ofera o decelerare automata si o crestere a puterii. Pe displayul LCD de 7 inch se poate monitoriza turatia motorului, temperatura lichidului de racire si a uleiului hidraulic, ca si codurile de diagnosticare a erorilor, gratie unui sistem de auto-diagnosticare.
Prin simpla apasare a unui buton, operatorul poate acorda prioritate bratului sau rotirii turelei si poate selectiona setarile de putere.
Ca si in cazul tuturor celorlalte excavatoare hidraulice Hyundai, operatorul are optiunea de a selecta modul de putere adecvat pentru tipul de lucrare, materiale sau atasament utilizat. Cele trei moduri de putere asigura motorului performante optime, o turatie ridicata si economie de combustibil maxima. Optand pentru modul de lucru «Putere», se asigura motorului turatie si putere ridicata, pentru o productivitate maxima. In modul «Standard» motorul functioneaza la un regim de turatie redus, pentru o performanta optima si o economie de combustibil imbunatatita. Modul «Economic» adapteaza debitul de ulei hidraulic si puterea motorului la conditiile specifice de incarcare, pentru optimizarea consumului si pentru un control mai facil..

Modul de lucru particularizat
Pentru diversele operatii efectuate cu excavatorul, sunt necesare de multe ori reglaje mai precise, motiv pentru care unii operatori  prefera setarile individuale ale utilajului. Modul «User» permite operatorului sa configureze regimul de functionare a motorului, debitul la iesirea din pompele hidraulice, turatie de ralanti si alti parametri de functionare a utilajului, cum ar fi presiunea si debitul hidraulic pentru echipamentele de lucru atasate, in functie de preferintele personale.

Prioritatea automata la selectarea bratului si a rotatiei turelei
Aceasta functie inteligenta, adapteaza debitul hidraulic din instalatie intr-un echilibru ideal in functie de modul de functionare a bratului si de rotatia turelei solicitate de aplicatia la care lucreaza excavatorul. Sistemul CAPO, monitorizeaza functiile hidraulice si adapteaza in permanenta debitul hidraulic pentru a oferi performante si productivitate maxime. Acest excavator de mare capacitate de 120 de tone, este livrat cu un brat standard de 7.550 de milimetri si un brat balansier de 3.400 de mm.

Caracteristici de functionare pentru modelul R1200-9
Masa operationala: 118.000 kg
Putere motor: 567 kW / 771 CP (la 1800 rpm)
Capacitatea cupei: 6,70 m3
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI