Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 138

RomNed Industrial Foundation Equipment la Facultatea de Utilaj Tehnologic

05.09.2017
RomNed Industrial Foundation Equipment la Facultatea de Utilaj Tehnologic
In data de 22.06.2017, Facultatea de Utilaj Tehnologic (Calea Plevnei, nr. 59) a fost gazda primitoare a unei intalniri intre cadre didactice si studenti ai facultatii, pe de o parte, si reprezentantii firmei RomNed Industrial Foundation Equipment - dealer unic autorizat in Romania pentru Vermeer International, firma care furnizeaza pe piata romaneasca utilaje pentru constructii.

Intr-o atmosfera deosebit de calduroasa si fara rigorile si formalitatile care tind deseori sa marcheze un astfel de eveniment, domnul Ron Van Dam - directorul general al societatii, si-a axat expunerea pe ideea necesitatii actuale pe piata muncii a inginerilor mecanici dedicati meseriei. Dansul a mentionat lipsa acuta a inginerului mecanic specialist in utilaje pentru constructii – lipsa reclamata de firmele de profil din Romania - si a tinut sa sublinieze faptul ca absolventi Facultatii de Utilaj Tehnologic din cadrul UTCB vor fi incorporati negresit pe piata locala si mondiala a muncii din domeniu.
 
In continuarea intalnirii, reprezentantii firmei au desfasurat o activitate practica in care au fost demonstrate importanta si caracteristicile fluidelor speciale in procesul de foraj orizontal dirijat. Demonstratiile s-au derulat cu un kit de laborator pentru prepararea bentonitei conform retetei, kit donat ulterior facultatii noastre in scopul realizarii unor aplicatii didactice.
Experimentele s-au axat pe Silicagel/Quickgel - utilizat pentru stabilizarea gaurilor de foraj in terenuri de categorie slaba si s-au desfasurat cu ajutorul reprezentantilor studentilor aflati in sala. Studentii au pus intrebari si au cerut lamuriri. Cu aceasta ocazie, domnul Van Dam a punctat faptul ca domeniul forajelor speciale este de mare actualitate, constituindu-se intr-o veriga de baza a conceptului Smart City – aflat in prezent in plina expansiune.
Acest colocviu stiintific face parte dintr-o serie de intalniri care se constituie in etape ale protocolului de colaborare intre Facultatea de Utilaj Tehnologic si compania RomNed Industrial Foundation Equipment.


Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI