Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 138

Sinergic Group Bacau - Viabilitatea unor afaceri de succes

28.08.2017
Sinergic Group Bacau - Viabilitatea unor afaceri de succes
Sunt numeroase situatii in viata noastra in care avem nevoie de o anumita duritate.
Nu ne referim la duritatea care ar trebui sa ne caracterizeze in orice moment in fata diverselor situatii, care mai de care mai complexe si de o anumita incarcatura emotionala, cat mai ales la duritatea unui material care trebuie sa reziste la uzura datorata frecarii, coroziunii, etc., la contactul direct cu materii prime dintre cele mai diverse: roci cu duritati diferite, de granulatie diferentiata in functie de procesele de exploatare si prelucrare, nisip, ciment, cereale (a caror agresivitate coroziva este extrem de vizibila), lemn (bucati, aschii), minereuri, carbune, deseuri reciclabile, inclusiv pulberile puse in miscare de evacuarea noxelor de la termocentrale si exemplele ar putea continua.

Promovarea cu succes a acestor produse catre clientii nostri a presupus ca noi sa ne familiarizam in primul rand cu procesul de fabricatie si modul de elaborare a acestor oteluri, cu incercarile mecanice si alte teste la care sunt supuse, dar si cu certificarea calitatii conform normelor europene in vigoare, tratarea produselor neconforme si multe altele.
Marcile CREUSABRO®, HARDOX®, sunt deja consacrate pe piata mondiala, datorita nivelului de calitate foarte ridicat si a unei combinatii echilibrate dintre rezistenta, planeitate, duritate si prelucrabilitatea foarte buna.
Totodata, compozitia chimica le este atent controlata, in special continutul de fosfor (P), dar si de sulf (S), al caror nivel se urmareste a fi foarte redus (P max. 0,025%, iar S max. 0,01%, pentru HARDOX®), ambele fiind elemente reziduale care pot afecta calitatea produsului.

Continutul de carbon (C) destul de redus (0,14 … 0,32%) ii confera o buna prelucrabilitate si sudabilitate, indeosebi la sudura si indoire. Continutul de mangan (Mn) este deosebit de important (max.1,6% pentru Creusabro® si max. 0,6% pentru HARDOX®), dar nu sunt de neglijat si celelalte elemente care mai apar: Cr, Ni, Mo, B.
In plus, sablarea fiecarei coli de tabla si vopsirea cu grund anticoroziv ii confera acesteia o protectie foarte buna impotriva agentilor atmosferici. Fiecare coala este marcata cu codul sarjei de fabricatie, cod care se va regasi si pe certificatul 3.1. al producatorului.

PROPRIETATILE MECANICE ALE TABLELOR HARDOX® si CREUSABRO®

Aceste table, datorita procesului de fabricatie de calire si revenire la care este supus materialul, dar si a compozitiei chimice speciale, se caracterizeaza printr-o serie de proprietati mecanice superioare tablelor din otel carbon S235/S275/S355.
O alta caracteristica mecanica o reprezinta TENACITATEA, care presupune pastrarea proprietatilor materialului in conditii de solicitari puternice, repetate, combinate cu temperaturi scazute. Conform fiselor tehnice, tabla HARDOX® rezista cu succes in exploatare pana la temperaturi de -40° C, iar pentru CREUSABRO® exploatarea se poate realiza intre -20° ... -40° C si chiar in conditii de temperatura pozitiva extrema.

REZISTENTA RIDICATA reprezinta un alt atu foarte important al acestor table, avand o stabilitate dimensionala mai buna si prezentand astfel valori mai mici de deformatii permanente. Pentru tablele Creusabro® 4800, datorita compozitiei chimice, principala caracteristica definitorie este rezistenta ridicata la temperatura de 300° C, iar pentru tablele Creusabro® 8000, rezistenta la temperatura de 350°C.
Aceaste proprietati determina si o largire a sferei de aplicabilitate a acestor produse, indeosebi la fabricarea asfaltului, cimentului, in domeniul metalurgic, precum si in alte domenii care necesita atat rezistenta la uzura cat si la temperatura ridicata.

Toate aceste proprietati ne determina sa identificam uzura specifica din fiecare domeniu de activitate, durata de viata in cazul utilizarii diverselor materiale rezistente la abraziune si recomandarea tablei cu duritatea cea mai adecvata.
Specialistii nostri va pot recomanda materialele potrivite pentru fiecare aplicatie in parte, conditiile de prelucrare si de sudura.Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI