Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

Asigurare de viata acordata de HCME elefantilor din Europa

10.10.2017
Asigurare de viata acordata de HCME elefantilor din Europa
In regiunea Limousine, situata aproape de centrul Frantei, este in curs de amenajare un adevarat sanctuar, dedicat in exclusivitate elefantilor. Pe o suprafata de teren de peste 28 de hectare va fi amenajata rezervatia zoologica «Elephant Haven» - Refugiul Elefantilor, prima de acest gen din Europa, care promite sa devina un adevarat „paradis” pentru reabilitarea elefantilor detinuti de circurile din Europa.

Avand in vedere ca un numar tot mai mare de tari din Europa cauta sa interzica animalele salbatice din circuri, iar readucerea acestor animale in arealul natural nu se dovedeste realista, deoarece au fost capturate de mici, iar unele s-au nascut in captivitate, un proiect pentru crearea unui refugiu unde elefantii vor putea sa traiasca pasnic si in siguranta pana la sfarsitul vietii, beneficiind de adapost si ingrijire medicala, se concretizeaza intr-un peisaj rural francez cu o clima blanda, cu o bogata vegetatie comestibila, un teren variat si un peisaj adecvat. Proiectul, demarat in urma cu peste 5 ani, este acum aproape de a fi finalizat, urmand ca in anul 2018 sa-si primeasca primii „locatari africani si asiatici”. Intreaga suprafata a rezervatiei va fi impartita in doua: o parte africana si o parte asiatica.

Pentru a sprijini aceasta cauza unica si demna de toata lauda, Hitachi Construction Machinery Europe NV (HCME) a donat un miniexcavator folosit ZX38U-5 care, initial va fi folosit pentru a ajuta la definitivarea constructiilor si amenajarea teritoriului, cum ar fi construirea gardurilor, saparea de santuri si amenajarea unor gropi cu noroi. In plus va fi folosit pentru excavarea pamantului si mutarea copacilor din jurul cladirii ce va fi amenajata drept o prima casa de odihna a elefantilor ce vor fi adusi la refugiu. Ulterior, dupa finalizarea proiectului, modelul ZX38U-5 cu raza scurta de rotatie va fi folosit pentru intretinerea refugiului, respectiv pentru raspandirea nisipului in boxele de odihna (pana la 210 mc/saptamanna) si pentru a crea gramezi de nisip pe care elefantii mai in varsta se vor sprijini cand vor sa doarma. De asemenea, va fi utilizat pentru mutarea trunchiurilor de lemn si a bustenilor, pentru mentinerea in stare buna a cursurilor de apa din rezervatie, precum si pentru intretinerea gropilor de noroi.

Puternic si multifunctional
Miniexcavatorul ZX38U-5, foarte compact, dar in acelasi timp puternic si putand indeplini mai multe functiuni, se dovedeste a fi utilajul ideal pentru lucrarile necesare la «Elephant Haven». El poate fi echipat cu usurinta cu o gama diversa de dispozitive atasate, ceea ce il face potrivit pentru o mare varietate de sarcini. Conceput pentru a fi rapid in miscari si puternic, asigurand un nivel ridicat de siguranta si o productivitate exceptionala, el se dovedeste a fi si deosebit de eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

Fondatorii proiectului «Elephant Haven», Tony Verhulst si Sofie Goetghebeur, sunt entuziasmati de miniexcavatorul pe care HCME il va livra in curand. „In calitate de organizatie non-profit, depindem de donatii si sponsorizari; de aceea apreciem in mod deosebit generozitatea organizatiilor precum Hitachi”, spunea Sofie. „Excavatorul, ce va fi utilizat in mai multe scopuri, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, este  o parte esentiala a proiectului nostru.”

„Exista mai mult de 100 de elefanti in circurile din europa”, spunea Tony. „Trimiterea lor inapoi in tara de origine nu este intotdeauna posibila. Dorim sa la oferim un loc unde isi pot petrece restul zilelor in confort – un elefant poate trai intre 60 si 80 de ani.”

Utilajul second-hand, se afla deja in uzina de productie Hitachi din Oosterhout, Olanda, unde va primi certificarea Premium. Certificarea Premium, reprezinta un program de promovare a echipamentelor second-hand Hitachi, prin care utilajele sunt supuse unui proces riguros de inspectie si reconditionare.


Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI