Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

CTE SOLUTION – Investeste pentru viitor - Constructii, salubritate si reciclare

21.09.2017
CTE SOLUTION – Investeste pentru viitor - Constructii, salubritate si reciclare
CTE Solution Utilaje Specializate este una dintre putinele companii din Romania care ofera un pachet complet de solutii specializate pentru sectoarele de constructii, reciclare si salubritate. Compania s-a dezvoltat constant si face astazi parte din CTE Group alaturi de alti doi jucatori importanti CTE Trailers si 4-Rent.ro. Despre activitatea companiei si evolutia pietei de utilaje am avut placerea sa discutam cu Andrei Dumitra-Director General CTE Solution.


M&U: Care au fost directiile de dezvoltare ale companiei in ultimii ani?

Andrei Dumitra: CTE Solution Utilaje specializate formeaza impreuna cu CTE Trailers, avand ca obiect de activitate distributia de semiremorci si suprastructuri, si 4-RENT, avand ca obiect de activitate inchirierea de echipamente specializate, grupul de companii CTE GROUP. Vrem ca CTE Solution Utilaje Specilizate sa devina principalul furnizor de solutii specializate in Romania si are ca strategie oferirea de solutii pentru constructii, salubritate si reciclare. Acesta este si motivul pentru care CTE Group a demarat o investitie intr-un nou parc tehnologic la Ciorogarla care va cuprinde noi spatii pentru service, piese de schimb, logistica, birouri. Odata cu aceasta am demarat un amplu program de intarire a echipei CTE prin angajarea de noi specialisti pentru a asigura in continuare cele mai bune servicii pentru clientii si partenerii CTE.
Practic acum activitatea companiei se imparte in 3 divizii: divizia de constructii - utilaje pentru constructii si statii de sortare-concasare; divizia de salubritate - utilaje pentru servicii comunale, colectare si transport deseuri, intretinere drumuri vara-iarna; si divizia de reciclare - solutii pentru managementul deseurilor care pleaca de la partea de sortare, tratare mecanica, continuand cu tratarea biologica, bio-uscare a deseurilor, producere de compost, de combustibili alternativi (RDF) si biomasa. Pentru toate aceste solutii complete de la A la Z, oferim consultanta tehnica, proiectare, implementare, punere in functiune si service si piese de schimb. De ce am optat pentru aceasta structura? Pentru ca am vrut sa avem o companie sanatoasa din toate punctele de vedere, practic acum avem trei piloni mari de sprijin: constructii, salubritate si reciclare. La toate acestea se adauga departamentul de service care a crescut foarte mult in ultimii ani si va creste in continuare. Pe cea de-a treia companie din grup vrem sa dezvoltam o gama completa de servicii de inchiriere pentru solutii specializate sub brandul propriu 4-Rent.ro. O data cu finalizarea investitiei vom pune la dispozitia partenerilor CTE un nou centru de trainig pentru operatori si soferi prin care sa reusim impreuna sa folosim noile tehnologii la maximul de eficienta si productivitate. Toate aceste vor fi disponibile prin CTE Academy.

M&U: Dispuneti deja de un parc pentru inchirieri?

Andrei Dumitra: Exista un parc deja, avem solutii pentru partea de salubritate (autogunoiere, camioane pentru transportul containerelor abroll), avem tehnologii de reciclare a deseurilor (tocatoare mobile, ciururi cu tambur mobile, cabine de sortare mobile, statii de biouscare, windshifter-uri) si o gama completa de utilaje pentru constructii (buldoexcavatoare, miniexcavatoare, excavatoare multifunctionale, incarcatoare frontale). Toate aceste solutii fiind disponibile prin 4-Rent.ro

M&U: V-ati concentrat foarte mult pe divizia de reciclare, care este cererea in piata pentru astfel de echipamente?

Andrei Dumitra: Cererea a crescut foarte mult in segmentul privat ca si influenta a noilor taxe care au fost puse si care poate se vor mai mari in anii urmatori. Continuam strategia pe care am avut-o in ultimii 5 ani in care am pus in functiune tehnologii in peste 20 de centre integrate pentru managementul deseurilor din totalul de 32 de astfel de centre construite in Romania. In toate se folosesc tehnologiile CTE Solution si Pro Recycling: linii complete de sortare si tratare mecanico-biologica, echipamente mobile, echipamente fixe, utilaje, autocamioane cu diverse suprastructuri, automaturatori etc.

M&U: Cum a influentat noua taxa de mediu actiunile operatorilor in vederea reciclarii deseurilor?

Andrei Dumitra: Noua taxa de mediu influenteaza in sensul ca mai toti operatorii, colectorii se gandesc la solutii tehnologice pentru reciclarea deseurilor astfel incat sa ridice procentele de reciclare de deseuri si depunerea pe gropile de gunoi sa fie din ce in ce mai mica.

M&U: Aceste schimbari au adus o crestere in cererea de echipamente specializate?
Andrei Dumitra: Da, sunt multi care vor sa faca upgrade-uri de tehnologii, vor sa isi instaleze noi tehnologii incat sa isi atinga aceste target-uri care sunt din ce in ce mai mari si apasatoare.

M&U: Daca ar fi sa privim comparativ cele trei divizii: constructii, salubritate, reciclare, care este mai dinamica?

Andrei Dumitra: Toate cele trei divizii ne solicita. Reciclarea se misca bine, partea de salubritate este in directa legatura cu reciclarea, iar partea de constructii incepe incet sa-si revina. Acesta a fost si motivul pentru care am facut stocul de utilaje, am adus atat echipamente mari, exacavatorare si incarcatoare, dar si miniexcavatoare si buldoexcavatoare, astfel incat sa putem avea livrare imediata. Mai mult, oricine vrea sa cumpere echipamente de la noi poate sa vina sa le testeze la sediul companiei. Pentru toata gama de echipamente si solutii CTE Solution oferim pachete avantajoase de finanatare: leasing, rate.

M&U: In divizia utilajelor pentru constructii sunteti distribuitori oficiali Mecalac. Cum se prezinta cererea pentru aceste utilaje?

Andrei Dumitra: Bine, este in crestere, in sensul ca lumea aprecieaza foarte mult solutiile multifunctionale de la Mecalac. Au fost foarte bine primite in piata, mai toti constructorii, oamenii care au vazut masinile au spus ca sunt incredibile, un utilaj care face cat trei utilaje. Cererea a crescut de la an la an pe partea multifunctionalelor, cat si pe partea de incarcatoare compacte. Noutatea anului este Mecalac MWR, un utilaj extraordinar. Din punctul nostru de vedere si ca urmare a feedback-ului primit de la clientii din Romania si din afara, MWR este o revolutie in ceea ce priveste echipamentele pe pneuri. El nu este un simplu excavator pe pneuri, poate folosi si cupa de incarcator sa incarce, poate folosi furcile sa manipuleze diverse alte materiale, intr-un cuvant este o masina extrem de compacta si versatila. Totodata din vara acestui an vom comercializa in Romania si noua gama de buldoexcavatoare Mecalac.

M&U: Daca imi aduc bine aminte in toamna anului trecut pe  segmentul  de constructii, mai precis pentru utilajele  Hyundai aveati o cota de piata de 11%, se mentine aceasta cota sau este in crestere?

Andrei Dumitra: Se mentine, sper sa fie in crestere pentru ca avem foarte multe masini aduse pe stoc, in diverse configuratii si care cred ca ne vor ajuta sa crestem cota de piata. Toate masinile sunt din seria noua, ce inglobeaza ultimele tehnologii.

M&U: Cum a mers anul acesta fara fonduri? Care sunt principalele surse de achizitie ale clientului?

Andrei Dumitra: Achizitii private, achizitii prin diverse finantari. Asiguram si noi finantare in parteneriate cu firme de leasing si chiar vanzare in rate. Vom avea si o finantare de tip leasing operational. La capitolul finantari putem sa venim cu solutii customizate in functie de solicitarile clientilor si domeniul de activitate.Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI