Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

Impozantul excavator CX750D de la CASE, vedeta celei de-a 10-a editii Steinexpo

26.09.2017
Impozantul excavator CX750D de la CASE, vedeta celei de-a 10-a editii Steinexpo
Prezentat inca din luna martie a acestui an la expozitia internationala dedicata masinilor si utilajelor pentru sectorul de constructii, CONEXPO-CON/AGG, modelul CX750D de la CASE a fost lansat la Steinexpo, eveniment desfasurat intr-o impresionanta cariera de bazalt din Germania.
Modelul, ultimul din gama D, inlocuieste vechile excavatoare din gama, CX700B si CX800B, fiind cel mai impozant model de la CASE.

Modelul CX750D este proiectat in linia modelelor din seria D, oferind cicluri de lucru rapide si productivitate maxima.
Excavatorul de peste 70 de tone este propulsat de un motor ISUZU AH-6WG1X, cu sase cilindri in linie, cu un sistem de injectie „common rail” de inalta presiune si turbocompresor cu intercooler.
Acesta dezvolta o putere nominala de 382 kW/519 CP si un cuplu maxim de 2.200 Nm (ISO 14396)
Ca si in cazul altor modele noi, excavatorul indeplineste reglementarile EU Stage IV privind nivelul de emisii, asigurand un consum scazut de combustibil.
Aceste reglementari asigura reducerea emisiilor de particule cu pana la 90% si a celor de oxizi de azot (NOx) cu 50%. Toate aceste tehnologii prezinta beneficii semnificative in ceea ce priveste randamentul, performanta si fiabilitatea masinii.
Inginerii de la CASE au introdus turbocompresorul cu geometrie variabila, sistem ce ofera o putere si un cuplu mai mare prin intrarea unei cantitati suplimentare de aer in camera de combustie.
Rezervorul AdBlue de dimensiuni mari si nivelul scazut al consumului de aditivi, asigura o autonomie de functionare mai mare, fiind utilizat pentru perioade mai mari de timp.
Modelul dispune de o pompa hidraulica controlata electronic, cu electroventile de comanda mai mari, care sporesc forta de deplasare, maresc puterea de ridicare si imbunatatesc capacitatea de reactie.
Sistemul hidraulic inteligent, implementat de cei de la CASE si cele patru sisteme integrate de control, utilizeaza cel mai bine puterea si potentialul hidraulic al masinii, rezultand o putere adaugata si o eficienta a consumului de combustibil.
Modelul este disponibil in doua configuratii :

Configuratie standard, cu o forta de excavare de 335 kN (beneficiind de un surplus de putere)
Configuratie cu brat de excavare in masa, cu o forta de excavare de 366 KN (configuratie pentru modelul CX750D ME, cu surplus de putere)

Sistemul avansat de administrare a energiei de la CASE, ofera posibilitati de economisire a combustibilului si de reducere a emisiilor, contribuind si la prelungirea duratei de viata a masinii.
Acest sistem este alcatuit din cinci comenzi :
Controlul cuplului – scade puterea pompei principale, evitand astfel o reducere prea brusca a turatiei motorului.
Boom economy mode (BEM) – Cresterea eficientei consumului de combustibil in timpul operatiilor de coborare si inclinare a bratului, pentru operatiile de descarcare
Swing Relief Control (SWC) – Gestioneaza distributia puterii hidraulice in operatiile de rotire pentru o eficienta sporita.
Spool Stroke Control (SSC) – Creaza o reglare automata a presiunii in timpul operatiilor de sapare si nivelare.
Sistemul este alcatuit dintr-un circuit hidraulic secundar ce reutilizeaza presiunea hidraulica pe retur, ajutand la cresterea eficientei masinii si reducand timpul de efectuare a unui ciclu complet de lucru.
Functia Auto Idle -  Reduce turatia motorului dupa cinci secunde de inactivitate indiferent de pozitia pedalei de acceleratie, de asemenea functia idle shutdown opreste motorul dupa trei minute de inactivitate.

Sistemul hidraulic este format din doua pompe variabile cu pistoane axiale si sistem de reglare, cu un debit al pompei de 2 x 472 l/min, beneficiind de o presiune normala pentru echipamentul de ridicare de 31,4 MPa si cu ajutorul functiei „auto power boost” de o presiune imbunatatita de 34,3 MPa.
Modelul beneficiaza de un control hidraulic de inalta performanta. Acesta poate fi ajustat in functie de necesitatile de lucru, avand ca rezultat o capacitate de reactie imbunatatita pentru sarcini de lucru mai numeroase, rezultand cicluri de functionare cu pana la 12% mai rapide decat in cazul generatiilor anterioare.
Bratul si balansierul, precum si sasiul sunt mai robuste, pentru a permite o putere si o productivitate mai mare, iar cilindrii pentru balansier si cupa sunt mai mari, pentru o performanta imbunatatita. De asemenea bratul si balasierul au fost reproiectate in conformitate cu cele mai recente criterii de analiza a tensiunilor, pentru a reduce punctele de tensionare, mentinand in acelasi timp o greutate optima si asigurand cea mai buna performanta de ridicare.
Masina poate fi actionata intr-unul din cele trei moduri de functionare, folosite pentru   utilizarea optima si eficienta a puterii hidraulice si a puterii motorului :

Automatic
Heavy (pentru aplicatii grele)
Speed priority (pentru viteza)

Structura ranforsata a excavatorului, in special ecartamentul variabil si atasamentul frontal, asigura o fiabilitate maxima chiar si in cazul celor mai dificile aplicatii.
Modelul CX750D a fost dezvoltat in functie de nevoile clientilor, fiind foarte fiabil si durabil, iar timpul de functionare este maximizat datorita unor caracteristici noi.
Accesul la partea superioara a compartimentului motor se face mai usor datorita culoarului mai mare, iar siguranta sporita este oferita odata cu adaugarea barelor de protectie.
Toate filtrele sunt grupate in compartimentul pompei pentru o simplificare semnificativa, iar ventilatorul hidrostatic reversibil raspunde cerintelor reale de racire, reducand puterea de absobtie si serviciile de intretinere realizandu-se mai usor.

Confort sporit in interiorul cabinei

Noul model CX750D dispune de o cabina imbunatatita, oferind un post de lucru complet ajustabil, cu un nou scaun ergonomic, incalzit cu suspensie pneumatica pentru un confort sporit, beneficiind de un sistem de reglare a inaltimii, a spatarului si a unghiului de inclinare.
Sistemul de amortizare al cabinei, reduce nivelurile de zgomot si de vibratii pentru un confort sporit al operatorului.
Camerele video standard cu vedere spate si lateral, sunt conectate la un monitor cu ecran de 7 inch care ofera accesul operatorilor in timp real la parametrii de performanta importanti, inclusiv consumul de carburant, orele de functionare si datele despre masina.
Monitorul optional de la CASE ofera vizibilitate maxima datorita celor trei camere, reusind imbunatatirea continua a vizibilitatii si a sigurantei din jurul excavatorului.
Monitorul ofera o vizibilitate mai buna in spatele si in partile laterale ale masinii, astfel operatorul beneficiza de o vizibilitate de pana la 270°.
De asemenea, cabina este echipata cu un radio care foloseste tehnologia Bluetooth, un compartiment de depozitare spatios, un conector USB pentru accesorii la 12V, precum si alte accesorii utile folosite de operatori in timpul utilizarii zilnice.
Sistemul de iluminare exterior foloseste sistemul LED, care ofera o lumina foarte clara si asemanatoare cu lumina diurna, spre deosebire de tehnologia cu halogen.

Caracteristici tehnice principale pentru versiunile CX750D / CX750D ME :

Greutate de operare : 71.400 kg / 72.000 kg
Capacitatea cupei : 2.9 m3 / 4.0 m3
Lungimea bratului : 7.700 mm / 6.580 mm
Lungimea balasierului : 3.550 mm / 3.020 mm


Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI