Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

ITALIA STAR – experienta si profesionalism in slujba celor ce lucreaza la inaltime

09.10.2017
ITALIA STAR – experienta si profesionalism in slujba celor ce lucreaza la inaltime
Dintre multele si variatele oferte de vanzare si inchiriere de echipamente pentru constructii in care ITALIA STAR exceleaza, domenii aparte le constituie schelele de interior si exterior, ce servesc ca suport muncitorilor ce lucreaza la inaltime, precum si lifturile de santier si ascensoarele pentru persoane si materiale.

Utilizate pentru construirea sau restaurarea fatadelor cladirilor sau pentru lucrari interioare, dar si pentru alte lucrari ce necesita ridicarea unor constructii auxiliare provizorii, schelele din oferta ITALIA STAR sunt fabricate in Italia in conformitate cu standardul european EN 1004.

Schele mobile
Binecunoscute in Italia, inca din anul 1964, schelele mobile Svelt, tip turn, sunt deosebit de apreciate si in Romania. Fabricate din bare tubulare din otel galvanizat sau din aluminiu, sunt usor de asamblat si sigure in exploatare. Mobilitatea schelelor, asigurata de rotile cu frane, le face foarte utile pentru lucrari interioare sau exterioare ce necesita deplasarea la diferite puncte de lucru. Platforma de lucru este executata din aluminiu, otel sau lemn si, functie de model, este disponibila cu sau fara trapa de acces. Tot functie de model, pe platforma pot lucra doi sau un muncitor, iar accesul la platforma se face pe scari interioare sau pe exterior. Sunt disponibile mai multe modele de asemenea schele mobile: Professional, Dingo, Millenium, Aladin si Baby. Prin folosirea acestor schele mobile, functie de structura asamblata si de model, se asigura inaltimi de lucru incepand de la 2,70 m si pana la 14,70 m.

Schele fixe
Pentru lucrari ample executate la fatadele exterioare ale cladirilor cu forme neregulate, pentru realizarea esafodajelor pentru cosuri, turnuri de apa, tribune sau scene, dar sipentru lucrari interioare, ITALIA STAR ofera schela profesionala multidirectionala tip MULTICOM, dar si schela clasica modulara tip OMEGA – PERNI sau DR6 - BOCCOLE, fabricate de compania Condor Group.
Schela multidirectionala se compune din picioare reglabile si montanti tubulari de diferite dimensiuni pe care sunt inserate rozete de conexiune pentru diverse unghiuri, in care se conecteaza diagonale si sisteme de rigidizare, podele metalice si scarile curente. Aceasta schela asigura posibilitatea de a urmari aproape orice forma si dimensiune de fatada. Sistemul de clipsare a diagonalelor in rozetele de conexiune este rapid si sigur, putandu-se realiza planuri de lucru la fiecare 50 cm (la 200 cmm, in cazul schelei modulare).
In cazul schelei clasice modulare, segmentele principale sunt aceleasi, difera doar variantele de conexiune intre segmente, care sunt: cu pivot (pin) basculant, cu rozeta multidirectionala sau cu balama (bucsa).

Productivitatea muncii in santierele de constructii de cladiri depinde si de folosirea platformelor-lift si ascensoarelor de santier cu cremaliera si pinion si actionare electrica. Avand o viteza mare de deplasare pe verticala, de 12, 30 sau chiar 40 m/min, functie de constructie si de sarcina, lifturile ofertate de ITALIA STAR si fabricate de de compania Electroelsa Group reprezinta solutii de santier pentru transportul pe verticala a muncitorilor si a materialelor, in deplina siguranta si cu eficienta maxima. Pentru o franare mai lina la final de cursa si pentru o viteza mai mare de deplasare, clientii pot opta pentru dotarea lifturilor cu invertoare (PLC). Interiorul platformei sau al cabinei se instaleaza foarte rapid si sigur, suportii de sol sunt reglabili pe inaltime, sistemele de ancorare de pereti sunt foarte sigure, iar costurile de intretinere sunt foarte scazute.

Platforme lift – seria EHPM
Platformele lift de santier, pentru transportul materialelor si/sau muncitorilor, sunt prevazute doar cu panouri laterale de protectie contra caderii. Sunt ofertate 15 modele de platforme lift care functioneaza la o tensiune de 230 V sau de 400 V. Functie de model, ele pot transporta pe verticala o sarcina de la 300 kg si pana la 5.000 kg, avand dimensiunile utile ale platformei cuprinse intre 0,90x1,23 m si 4,20x3,20 m, iar inaltimea maxima de lucru variaza de la 120 m la 220 m.

Ascensoare – seria EHP
Sunt ofertate 7 modele de ascensoare care functioneaza la tensiunea de 400 V. Functie de model, inaltimea maxima de lucru este de 160 m sau 200 m, iar sarcina maxima variaza de la 400 la 2.000 kg. Dimensiunile interne ale cabinei pornes de la 1,12x1,65 m si ajung pana la 3,00x1,40 m. Modelele de top, EHP 1500, dispun de multe functionalitati speciale: panou control cu ecran LCD tactil, recunoastere etaje si pozitionare chiar si dupa o pana de curent sau dupa o coborare manuala, setarea vitezei de urcare de la 25 la 40 m/min, etc.
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI