Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

MOLDTECH - furnizorul dumneavoatra de matrite pentru prefabricate din beton

11.10.2017
MOLDTECH - furnizorul dumneavoatra de matrite pentru prefabricate din beton
Compania spaniola MOLDTECH, fondata in anul 1986, si-a inceput activitatea oferind servicii de intretinere si reparatii a echipamentelor pentru producatorii de prefabricate din beton. Avand experienta acestor servicii, in anul 1989 MOLDTECH a inceput sa produca matrite pentru echipamentele prefabricate din beton si a inceput procesul intens de extindere la nivel national. In anul 2006 a devenit producator specializat in proiectarea, producerea si montarea matritelor si echipamentelor pentru industria producatoare de elemente prefabricate din beton, atat pentru lucrari industriale, cat si publice, ajungand ca in anul 2008 sa isi extinda activitatea, dar mai ales renumele si pe plan international, punand la dispozitie nu doar echipamente, ci fabrici complete de productie.

Intrucat tara noastra inca este in proces de dezvoltare a infrastructurii feroviare si de autostrazi, compania MOLDTECH pune la dispozitia producatorilor game intregi de elemente pentru constructii de drumuri si pentru linii feroviare, viaducte, treceri de nivel si altele.
Utilizand matritele MOLDTECH productorii de elemente prefabricate pot fabrica orice tip de produse comprimate sau pretensionate dedicate lucrarilor de infrastuctura, precum: grinzi pentru poduri in varii forme si marimi, grinzi Artesa sau tip cutie pentru poduri mari sau viaducte, grinzi TI/TL atunci cand se doreste scaderea greutatii totale a structurii, grinzi I pentru poduri de dimensiuni mici sau medii, grinzi duble TT, cutii de aductiune si orice alte elemente necesare acestor tipuri de constructii.

Proiectarea si fabricarea matritelor pentru bariere New Jersey si a altor tipuri de bariere si parapeti este complet adaptata specificatiilor si reglementarilor cerute. Matritele sunt de regula turnate cu bariera dubla pentru a obtine parapeti prefabricati in pozitie inversa sau turnate cu bariera unica pentru obtinerea elementelor in pozitie directa. Matritele au sisteme de vibratii exterioare pentru o mai buna compactare a betonului si profile de cauciuc pe margini, dar si opritoare transversale pentru a preveni orice scurge de beton.
Sistemele modulare de matrite pentru productia de canale prefabricate, cutii de aductiune sau jumatati de cadre folosite in constructiile de drumuri, implica seturi de matrite modulare ale caror asamblare si deschidere se efectueaza manual, unind cantitatea de elemente sau module necesare pentru a se obtine diverse grosimi, dimensiuni si forme, atat interne, cat si forme exterioare. De asemenea, se pot accesoriza cu diferite conexiune pentru imbinarea lor, in functie de proiectul in care se doresc a fi utilizate. Sistemele de inchidere speciale, functiile de vibratie si intarire, tipul de armare, dar mai ale diversitatea de configuratii posibile, asigura un raport excelent versatilitate – pret, timp de productie scazut si usurinta in utilizare.

MOLDTECH produce matrite pentru fabricarea de pereti de retentie in forma de L pentru tinerea in loc a solului in proiecte de drumuri sau alte lucrari publice. Aceste matrite sunt alcatuite dintr-o suprafata de turnare in forma de L, ale carei segmentele de perete in forma de L sunt turnate intr-o pozitie rotita la 90 de grade si o laterala dreapta, care, odata ce betonul este gata de decofrare, sunt supuse miscarii de basculare prin sistemul hidraulic cu cilindrii si unitatea hidraulica, de la panoul electric de control. Ulterior, forma in L este readusa in pozitia sa initiala, iar elementul din beton este inlaturat si pregatit pentru a fi depozitat in pozitia sa finala. In vederea unei compactari perfecte, matrita poate fi accesorizata cu sistem de vibratie electrica sau pneumatica.

Pentru infrastructura de comunicatii, MOLDTECH ofera matrite suport pentru cabluri si tubulaturi si sisteme carusel. Fiecare matrita pentru productia de suporturi de cabluri are capacitate de productie pentru mai multe bucati sau compartimente, iar decofrarea elementelor din beton se realizeaza prin deschiderea manuala a laturilor rabatabile ale matritei. Sistemul automat de tip carusel transfera matritele de-a lungul diferitelor puncte de lucru, cum ar fi punctul de turnare-umplere, intarire termica cu abur, decofrare si curatare. In acest fel, printr-un proces de productie in serie, producatorul de prefabricate poate obtine o productivitate ridicata si un control optim al calitatii. Sistemul de carusel poate fi implementat si in cazul productiei de alte tipuri de prefabricate, acolo unde se doreste o productivitate ridicata, cum ar fi bazine de captare, postamente pentru poduri, piese decorative sau altele.
Atat pentru proiectele uzuale, cat si pentru cele speciale, MOLDTECH produce matrite secundare pentru poduri, pentru a produce postamente de poduri si batante, in conformitate cu cerintele de proiectare si de sarcina. Aceste tipuri de elemente prefabricate sunt utilizate si pentru protejarea, decorarea si accesorizarea marginilor podurilor. Aceste tipuri de matrite consta intr-o placa de baza atasata sasiului, cu o latura fixa si una rabatabila in forma de L, avand in general integrat un sistem extern de vibratii.

Solutiile oferite de compania MOLDTECH asigura garantia unor produse fabricate de o deosebita calitate, dar mai ales, datorita echipamentor puse la dispozitia producatorilor de elemente prefabricate din beton , indiferent de aria de constructie, respectiv, industriala, rezidentiala sau civila, contribuie la imbunatatirea pozitiei producatorului de prefabricate in domeniu, dar si la adaptarea acestuia la noile provocari viitoare prin cresterea productivitatii si posibilitatea extinderii gamei de produse. Doar asa sectorul constuctiilor din Romania se poate extinde si alinia cerintelor europene de dezvoltare.


 
 
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI