Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 139

O noua linie de productie pentru grinzi din beton precomprimat la Prebet Aiud SA – Romania – fabricata de Bianchi Casseforme Spa si vanduta prin reprezentantul sau din Romania – Gabor Concrete Srl

09.10.2017
O noua linie de productie pentru grinzi din beton precomprimat la Prebet Aiud SA – Romania – fabricata de Bianchi Casseforme Spa si vanduta prin reprezentantul sau din Romania – Gabor Concrete Srl

SC PREBET AIUD SA este singurul producator al unei game complete de prefabricate din beton armat si beton precomprimat pentru infrastructura feroviara si rutiera. Nivelul tehnic al produselor se incadreaza in prevederile standardelor nationale. Totodata, tehnologia, utilajele si instalatiile tehnologice utilizate in productie au fost proiectate astfel incat sa raspunda cerintelor si celor mai inalte standarde de calitate.
In unitatea sa de productie din Aiud, SC PREBET AIUD SA produce grinzi pentru viaducte si poduri cu o noua linie de precomprimare a betonului, de la producatorul italian Bianchi Casseforme.

De-a lungul anilor, SC PREBET AIUD SA a colaborat permanent cu proiectantii din Romania pentru imbunatatirea continua atat a nivelului tehnic al produselor, cat si al tehnologiilor de productie. Unitatea industriala are o indelungata traditie in producerea si comercializarea traverselor din beton armat precomprimat si prefabricatelor din beton destinate constructiilor de cai ferate si prefabricatelor din beton destinate constructiilor rutiere.

Documentele inserate in monografia orasului Aiud atesta existenta unei activitati traditionale legate de constructia cailor ferate inca din anul 1904, actuala unitate de productie fiind construita pe amplasamentul unei vechi fabrici pentru impregnarea traverselor de lemn pentru calea ferata.

In a doua jumatate a anului 2016, SC PREBET AIUD SA a decis sa investeasca in noi tehnologii pentru fabricarea de grinzi structurale pentru poduri si viaducte, cu sectiunea in I variabila, cu inaltimea de la 1,4 la 1,8 m si lungimea variind intre 24 si 40 m. Pentru realizarea acestui proiect societatea Prebet Aiud a decis sa aleaga tehnologia oferita de Bianchi Casseforme Srl, companie infiintata in anul 1964, ca o afacere de familie, cu sediul in Italia, in localitatea Fornovo di Taro, provincia Parma, care, impreuna cu cele cinci sucursale din Franta, Spania, India, Brazilia si Mexic, asigura in intreaga lume o gama larga de servicii si produse pentru industria prefabricatelor din beton si pentru constructia de cladiri industriale.
Societatea GABOR Concrete SRL, din localitatea Doicesti, judetul Dambovita, ca unic reprezentant in Romania a companiei Bianca Casseforme Spa, a participat activ la discutiile anterioare realizarii ofertei tehnice, asigurand consultanta in alegerea solutiei, montajului si punerii in functiune a liniei de productie a grinzilor prefabricate din beton.

Gama de produse oferita de compania Bianchi Casseforme este foarte vasta si acopera urmatoarele domenii:
- tipare pentru realizarea de elemente prefabricate din beton precomprimat pentru constructii civile, industriale si edilitare, pentru santiere de constructii, de infrastructura rutiera si de amenajari hidrotehnice;
- sisteme specializate pentru transportul si distribuirea betonului necesar realizarii elementelor prefabricate din beton (Speedy si alte modele);
- instalatii complete pentru producerea unei game largide panouri prefabricate din beton;
- sisteme de precomprimare;
- sisteme de evacuare a elementelor prefabricate din beton;
- magneti si sisteme magnetice pentru partile laterale ale matritelor magnetice;
- sisteme vibratorii;
- accesorii de ridicare.

Sistemul de management al calitatii de la Bianchi Casseforme Spa este certificat in conformitate cu UNI EN ISO 9001: 2015.

Oferta Bianchi pentru societatea Prebed Aiud a acoperit intreaga gama de instalatii pentru noua linie de productie de prefabricate din beton precomprimat, incluzand si proiectarea fundatiilor pentru linia de precomprimare a betonului.

Fundatiile au fost calculate pentru o forta maxima de comprimare de 1.300 t. Pentru a ancora la sol patul de turnare a betonului precomprimat, a fost executat in prealabil un studiu geotehnic al solului. Acesta a relevat proprietatile mecanice slabe ale solului de suprafata, motiv pentru care sa decis consolidarea solulului cu piloti realizati din beton armat cu tuburi de otel.

Structura de ancorare cablului, calculata pentru o forta de pretensionare de 1.300 tone si avand centrul de greutate situat la aproximativ 75 cm fata de nivelul solului, consta in: la partea de detensionare, doua coloane introduse in gropi de 2 m adancime, cu 100 cm spatiu interior pentru grinzi I; o traversa perforata, care aluneca in timpul operatiunilor de detensionare, cu orificii pentru toroane de 0,6 inch; doi cilindri hidraulici cu simplu efect, pentru detensionare, avand o capacitate de incarcare de 650 tone si o cursa de 400 mm; doi cilindri hidraulici cu simplu efect, pentru detensionare, avand o capacitate de incarcare de 100 tone si o cursa de 400 mm; un dispozitiv pentru sustinerea pistolului de tensionare (25 tone x 400 mm), completat cu grinzi de otel ce sunt sudate de structura de ancorare si cu palan cu actionare electrica; un dispozitiv hidraulic pentru extragerea barelor de distantare ale pistolului de tensionare, fara operatiuni manuale.

La partea fixa se afla: doua coloane introduse in gropi de 2 m adancime, cu 100 cm spatiu interior pentru grinzi I; o traversa perforata, care aluneca in timpul operatiunilor de detensionare, cu orificii pentru toroane de 0,6 inch.

Linia de pretensionare este instalata pe o pista de turnare hidraulica cu o lungime de 82 m, compusa din: traverse din otel dispuse pe dispozitive pentru suspendarea vibratiilor; sisteme speciale mecanice cu suruburi, plasate pe cadrul de otel, pentru blocarea cofrajelor laterale in timpul operatiunilor de turnare a betonului; o pasarela amplasata de-a lungul bazei lateralei cofrajului; funduri interschimbabile de la 50 pana la 100 cm latime; instalatie hidraulica pentru inchiderea / deschiderea cofrajelor, prevazuta cu leviere pentru actionare manuala, folosita si pentru a impinge cofrajele dinspre si inspre intrados; fund de baza cu lungimea de 80 m si latimea de 80 cm, completat de o garnitura de cauciuc si un sanfren in otel 15 x 15 mm.

Grinzile de beton pretensionate pentru elementele constructive din componenta podurilor si viaductelor, sunt obtinute cu doua cofraje modulare laterale, avand lungimea maxima de 40 m, realizate din mai multe bucati, ce asigura 6 combinatii posibile de lungimi si 3 combinatii de inaltimi. Modularitatea acestor cofraje laterale consista din: doua piese exterioare cu L = 6.000 mm; o piesa interioara cu L = 12.000 mm; 4 piese interioare cu L = 3.000 mm; o piesa interioara cu L = 4.000 mm.
Placa cu grosimea de 6 mm, care intra in contact cu betonul, este rigidizata de un cadru compus din alte table cutate de otel  si profile inchise de otel. Toate piesele din componenta matritei sunt asamblate cu suruburi si sunt prevazute cu un distantier superior si carlige de ridicare.

In timpul turnarii, partile laterale sunt fixate si asigurate de patul de turnare hidraulic prin intermediul unor suruburi speciale si a unor dispozitive cu inchidere rapida situate la partea superioara a matritelor.
Vibratiile induse prefabricatelor realizate cu aceste cofraje sunt produse cu vibratoare electrice de tip VFC 2000 0-100 Hz 42 V, avand o putere de 1.700 W si o forta centrifuga maxima de 2.000 daN. Alimentarea vibratoarelor se face de la convertizoare de tensiune avand caracteristicile electrice: intrare 400 V / 50 Hz, iesire 42 V / 0 – 100 Hz.

Dupa turnarea betonului, maturarea fortata a elementelor prefabricate din matrita este asigurata de caldura degajata de aburul de inalta presiune care circula prin tevile cu nervuri, instalate in interiorul partilor laterale ale matritei, care sunt complet inchise la partea superioara cu panouri termoizolante. Peretii laterali sunt prevazuti cu separatoare de turnare si doua pasarele fixate cu suruburi pe amortizoare de vibratii, prevazute cu parapete de siguranta.

GABOR CONCRETE SRL
Vanzari echipamente, instalatii, utilaje si accesorii pentru industria betonului
Consultanta tehnica – economica
Reparatii si retehnnologizari utilaje industria betonului
Unic reprezentant pentru Romania a companiei italiene Bianchi Casseforme Spa
Facebook@gabor.concrete

GABOR CONCRETE SRL
loc. Doicesti, judetul Dambovita, Romania
al doile punct de lucru: loc. Marginea, judetul Suceava

Utilaje si piese de schimb pentru industria betonului si a prefabricatelor din beton
Contact_mobile:  004 0748 958 640
Anul XIV, nr. 156, feb 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI